MENU

Στην εκπομπή του ΣΠΟΡ FM 94,6 «Έφεση της Τρίτης» με τον Κυριάκο Θωμαΐδη μίλησε ένα από τα πρόσωπα των ημερών στο ποδόσφαιρο της χώρας μας, Αχιλλέας Μπέος. Ο Δήμαρχος Βόλου μίλησε για την υπόθεση της πρόσφατης καταδίκης του από το Γ' Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών, για απόπειρα εκβίασης του Γιώργου Δαλούκα μετά τον αγώνα Άρης-Παναθηναϊκός 0-1. Μεταξύ άλλων, εξαπέλυσε νέες «βόμβες» για τον Εισαγγελέα Εφετών, Παναγιώτη Πούλιο, τονίζοντας ότι επηρεάστηκε από ισχυρό παράγοντα του Παναθηναϊκού για να αθωώσει τον πρόεδρο του Ολυμπιακού, Βαγγέλη Μαρινάκη, για την υπόθεση των στημένων αγώνων του 2011, γνωστή και ως «Koriopolis».

Για το θέμα Πούλιου και τον παράγοντα του Παναθηναϊκού, ο Αχιλλέας Μπέος ανέφερε: «Πριν 1,5 χρόνο είχα κάνει αίτηση εξαίρεσης του κου Πούλιου. Κι αυτό διότι είναι κάτοχος διαρκείας του Παναθηναϊκού. Ο άνθρωπος που επηρέασε τον κ. Πούλιο για λογαριασμό του κ. Μαρινάκη είναι μέλος της οικογένειας του Παναθηναϊκού. Εγώ δίνω αυτή την πληροφορία και ας το ψάξει η δικαιοσύνη. Οι καταγγελίες μου μέχρι τώρα έχουν δικαιωθεί 100%. Το αν το ξέρω το πρόσωπο ή όχι θα το κρατήσω για τον εαυτό μου. Αν θέλει η δικαιοσύνη, θα το μάθει. Οι άνθρωποι δεν θέλουν να λάμψει η αλήθεια.

Είναι παράγοντας ισχυρός, αν ψάξετε λίγο θα καταλάβετε ποιος είναι. Είναι ισχυρό στέλεχος της οικογένειας του Παναθηναϊκού αυτός που τους έφερε σε επαφή. Είναι ενεργός σήμερα που μιλάμε. Δεν μιλάμε για σύμβουλο, αντιπρόεδρο ή μαριονέτα. Μιλάμε για στέλεχος. Παράγοντας δεν σημαίνει ότι είναι του ποδοσφαίρου, του μπάσκετ ή του πόλο… Είναι ενεργός παράγοντας. Ποιος παράγοντας μπορεί να έχει επαφές και να επηρεάσει δικαστές; Ο Κωνσταντίνου ή ο Σιωπήλης…;.

Όταν ρωτήθηκε για το αν ο συγκεκριμένος παράγοντας είναι μέλος του Δ.Σ. του ΠΑΟ και το αν θα μιλήσει με ονόματα εάν κληθεί από τη Δικαιοσύνη, ο κ. Μπέος ανέφερε: «Αν κληθώ από την εισαγγελία και μου δώσει εγγυήσεις ότι αυτή η υπόθεση θα πάει μέχρι τέλους, τότε πολύ ευχαρίστως να συμβάλλω να ξεκαθαρίσει αυτή η κατάσταση. Όχι όμως να κριθούν τα στοιχεία από Πούλιους και Τζιμπλάκηδες, τότε δεν θα πάω καν».

Ακούστε το ηχητικό:

https://www.mixcloud.com/widget/iframe/?embed_type=widget_standard&embed_uuid=cff0c04b-fe3c-40b2-a8fe-ab751efdf639&feed=https%3A%2F%2Fwww.mixcloud.com%2FNovaSPORFM946%2Fo-%25CE%25B1%25CF%2587%25CE%25B9%25CE%25BB%25CE%25BB%25CE%25AD%25CF%2582-%25CE%25BC%25CF%2580%25CE%25AD%25CE%25BF%25CF%2582-%25CF%2583%25CF%2584%25CE%25BF%25CE%25BD-%25CF%2583%25CF%2580%25CE%25BF%25CF%2581-fm-27102015%2F&hide_cover=1&hide_tracklist=1&replace=0

O Αχιλλές Μπέος στον ΣΠΟΡ FM 27/10/2015 by Σπορ Fm 94.6 on Mixcloud

Για την παραπομπή του σε δίκη στην υπόθεση «Koriopolis»: «Είπατε ότι κατηγορούμαι για τέσσερα κακουργήματα. Για 82 έπρεπε να με κατηγορούν. Με όλο το σεβασμό στην κα Θάνου και με τα λίγα νομικά που έμαθα μετά την περιπέτεια μου, δεν είναι αρμόδια να καλέσει αυτόν τον κύριο. Υπεύθυνη είναι η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου και ο αρμόδιος ελεγκτής. Δεν ξέρω αν έχουν θορυβηθεί τόσο πολύ και θέλουν να υπερβούν τη προβλεπόμενη διαδικασία ή το κάνουν για τα μάτια του κόσμου.

Βίωσα μια αδικία όσο κανένας άλλος. Τα στοιχεία γι’ αυτές τις έρευνες που βγάζετε τώρα, απορώ γιατί δεν τα φέρατε πριν 15-20 μέρες. Τώρα σας τα έδωσαν; Αν τα είχατε και δεν τα βγάλατε, είχατε συμμετοχή σε αυτό το μπάχαλο. Θα είχαμε ένα όπλο ως κατηγορούμενοι να παλέψουμε αυτή την διαπλοκή, την αλητεία, αυτό το «έγκλημα». Έχετε εργαστήριο που αναλύει την κάθε κασέτα αν είναι νόμιμη ή παράνομη;

Θα πρέπει να μάθει ο κόσμος πέντε πράγματα. Ξέρετε πόσες αιτήσεις απομαγνητοφώνησης έχω κάνει; Πάνω από επτά. Καμία δεν ελήφθη υπόψη. Ζητούσα την πλήρη απομαγνητοφώνηση για να μάθει η δικαιοσύνη και να φανούν οι ένοχοι. Υπάρχουν δικαστές, παράγοντες, δημοσιογράφοι, πολιτικοί στις κασέτες. Εγώ δεν ξέρω ονόματα, δεν μπορώ να πω ποιος χρηματίστηκε και γιατί. Ας τα ψάξει η Δικαιοσύνη, δεν είναι δική μου δουλειά. Προφανώς δεν θέλουν να μαθευτεί η αλήθεια. Από τα 300 CD, τα 87 απομαγνητοφωνήθηκαν. Στελέχη της ΕΥΠ, έχουν χρηματιστεί κι έχουν εξαφανιστεί κάποια από αυτά τα CD για να καλυφθούν σημαίνοντα πρόσωπα.

Εξέφρασε μια βούληση ο κόσμος του Βόλου. Ηθικά έχω δικαιωθεί. Δεν περιμένω τους Πούλιους και τους Τζιμπλάκηδες. Πρόσφατα σε ένα δικαστήριο ένιωσα πως ήμουν στη χώρα του Κιμ Γιονγκ Ουν. Όταν ζήτησα να διακόψουν είπαν ότι έχουν έτοιμη την απόφαση. Από πού, από το σπίτι; Πιστεύω ακράδαντα ότι υπάρχουν δικαστές με ήθος, ακεραιότητα. Πρέπει να αποδείξουν ότι υπάρχουν. Δεν μπορούν να σιωπούν σε αυτά τα εγκλήματα».

Για τις αιτήσεις που έχει καταθέσει: «Έχει γίνει αίτηση πραγματογνωμοσύνης. Δεν κινήθηκε ποτέ αυτή η διαδικασία. Πρόσφατα έκανα μια καινούργια αίτηση. Είναι ένοχος ο κ. Πούλιος γιατί σε πρόσφατη αίτησή μου πριν από 6-7 μέρες ζήτησε την αυτοεξαίρεσή του λόγω αυτού του θορύβου. Τι σημαίνει αυτό; Μου είπαν να μη μιλάω. Κάποια στιγμή θα με ακούσουν. Βίωσα μια μεγάλη αδικία. Κύριε Πούλιο, εσείς που κάνατε πρόταση ότι στήναμε τα παιχνίδια για τον Ολυμπιακό και να κονομάει τα 25 εκατ. ο Μαρινάκης, γιατί δεν ζητήσατε τότε την εξαίρεσή σας και το κάνατε τώρα;

Η αίτηση απομαγνητοφώνησης γίνεται στον αρμόδιο εισαγγελέα και το μεταβιβάζει στο αρμόδιο συμβούλιο. Έχουν απορριφθεί όλες. Έχω πει ότι λείπουν πάνω από 50 CD. Δεν ενδιαφέρει την δικαιοσύνη αν λείπουν, αν σκοπίμως αφαιρέθηκαν. Οι άνθρωποι της ΕΥΠ δεν είναι τίποτα ιεραπόστολοι, κατάσκοποι είναι. Μπορούν να κάνουν τα πάντα, πράγματα που υπάρχουν στη σφαίρα της φαντασίας μας, αυτή είναι η δουλειά τους. Αν χρηματίστηκαν όμως ή αν χάθηκαν τα CD στη διαδρομή πρέπει να το ψάξουν. Πώς να το κάνουν, όμως, όταν σε αυτά υπάρχουν δικαστές, πολιτικοί, δημοσιογράφοι, πολιτικοί; Όλοι μια οικογένεια είσαστε. Δεν θα κάνω τη δουλειά της δικαιοσύνης».

Για την κατάληξη που κατά τη γνώμη του θα έχει η υπόθεση: «Είμαι πεπεισμένος -επειδή έχω επισκεφθεί την κα Κοτζαμάνη όταν δεν ήμουν ακόμα δήμαρχος- ότι είναι ένας αδέκαστος άνθρωπος. Δεν τίθεται θέμα. Αν θα με διαψεύσει δεν το ξέρω. Οφείλει η ηγεσία της δικαιοσύνης να κάνει παρέμβαση. Πρέπει η κα Κοτζαμάνη, όπως και η κα Θάνου, να πάρουν θέση σε αυτές τις δύσκολες στιγμές, μετά και τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού. Είναι δυνατόν αυτό το βούλευμα να προχωρήσει στην κοινή γνώμη; Πρέπει να γυρίσει πίσω, να εξεταστούν πραγματικοί μάρτυρες και να το κρίνουν πραγματικοί δικαστές. Δεν γίνεται αυτοί οι άνθρωποι να στέλνουν στο δικαστήριο άλλους ανθρώπους με στοιχεία που γελάει ο κόσμος».

Για το αν είναι θεμιτό ένας επιχειρηματίας να μεσολαβεί σε δικαστή για λογαριασμού κάποιου κατηγορούμενου: «Δεν είναι ο επιχειρηματίας το θέμα, αυτός θα κοιτάξει το πώς θα αθωωθεί. Το θέμα είναι ο δικαστής. Όταν υπάρχει μια συναλλαγή μεταξύ δικαστή και επιχειρηματία ευθύνεται ο άνθρωπος και όχι ο δικαστής ακόμα και για το ότι έρχεται σε επαφή; Ο Υπουργός της Δικαιοσύνης πρέπει να πάει σπίτι του και ο επιχειρηματίας να φάει ένα πρόστιμο. Εγώ είμαι παθών. Κρίθηκα από δυο επίορκους δικαστές, τον κο Πούλιο και τον κο Τζιμπλάκη που αθώωσαν κάποιους κι εμένα με έστειλαν στο δικαστήριο.

Εγώ έχω αθωωθεί από τη συνείδηση του κόσμου, που είναι αλάνθαστος κριτής. Ας ελπίσουμε ότι η ηγεσία της δικαιοσύνης θα είναι αδέκαστη. Οφείλουν σήμερα να το αποδείξουν ότι στις δύσκολες αυτές στιγμές ότι θα σταθούν στο ύψος των περιστάσεων. Οδηγούμαι σε δίκη χωρίς αποδείξεις και χωρίς μάρτυρες. Έχω κάνει αίτηση να κληθούν ποδοσφαιριστές, διαιτητές, τίποτα. Δεν εισακούστηκα ποτέ. Δεν γίνεται να στηθεί ένας αγώνας χωρίς ποδοσφαιριστές. Το είπε η δικαστής, το κατάλαβε μέχρι κι εκείνη που είναι γυναίκα.

Δεν κατέθεσαν τίποτα ενοχοποιητικό για μένα. Εσείς κληθήκατε ως μάρτυρας. Ό,τι ξέρατε το είπατε. Από αυτά που είπατε ή ακούσατε βρήκατε κάτι ενοχοποιητικό; Το είπε και ο Δαλούκας. Ότι δεν αισθάνεται δικαιωμένος, αλλά ότι αισθάνεται μια αδικία απέναντι στον Μπέο. Άρα ελήφθη υπόψη μόνο η προανάκριση. Αν είναι έτσι, να μην κάνουμε δικαστήριο, να κάνουμε μόνο προανάκριση.

Θα οδηγηθώ στο Εφετείο και δεν ξέρω αν θα πάω με δικηγόρο. Αν σε αντιμετωπίζει με προκατάληψη δεν έχει σημασία, γιατί να πληρώνουμε και παράβολα; Οι αμφιβολίες είναι σε όλο τον κόσμο υπέρ του κατηγορουμένου. Σε αυτή τη δίκη υπήρχαν πολλές. Θα μπορούσα να κριθώ αθώος βάσει αμφιβολιών. Θα πρέπει να ξέρουν όμως ότι και οι κρίνοντες κρίνονται».

Για τον Αλέξη Κούγια: «Αλήθεια, τι έγινε αυτός που έλεγε ότι τον εκβίαζαν, τον απειλούσαν για την εγκληματική οργάνωση; Αυτός ο τίμιος άνθρωπος θα κάτσει στο εδώλιο»;

Τέλος, αναφορικά με το αν θα παραμείνει στη Δημαρχία, τόνισε: «Δεν γίνεται, θα πετύχω κάποιον δικαστή με ήθος και ακεραιότητα να με δικάσει. Ψάχνω να πάω σε ένα δικαστήριο που να είναι τελείως αδέκαστο. Δεν έχουμε ολοκληρώσει τις νομικές μας προσπάθειες πάνω σε αυτό το έκτρωμα του βουλεύματος. Εγώ θα παραμείνω δήμαρχος ως το 2019 γιατί αυτό αποφάσισε ο κόσμος του Βόλοι. Αν πραγματικά περιέλθει η αργία μου από τη Δικαιοσύνη, τότε συνεργάτης επιλογής δικής μου θα με αντικαταστήσει προσωρινά, γιατί πιστεύω ότι θα δικαιωθώ».

Υπενθυμίζεται ότι ο Αχιλλέας Μπέος είναι ένας από τους 93 κατηγορούμενους που παραπέμφθηκαν σε δίκη για το σκάνδαλο των στημένων αγώνων, μετά την πρόταση του Εισαγγελέα Εφετών Παναγιώτη Πούλιου, η οποία υιοθετήθηκε από το Συμβούλιο Εφετών. H υπόθεση αφορά την έρευνα για τις καταγγελίες περί στημένων ματς την περίοδο 2008 έως 2011, την οποία διενεργήσει αρχικά η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας. Στην εισαγγελική πρόταση γίνεται λόγος – μεταξύ άλλων – γιά απειλές και εκβιασμούς για την χειραγώγηση αγώνων και “πονταρίσματα” μέσω του ΟΠΑΠ σε “στημένα παιγνίδια” που είχαν ως αποτέλεσμα την ζημιά του Οργανισμού.

Διαβάστε επίσης:

Βόμβες μεγατόνων Μπέου για Ολυμπιακό, Μαρινάκη και Τζιμπλάκη

«Αν κατέθεταν εναντίον μου, θα έτρωγα ισόβια»;

«Στέλεχος του Παναθηναϊκού ''αθώωσε'' τον Μαρινάκη»
EVENTS