MENU

Οι νομίμως υποκλαπείσες τηλεφωνικές συνομιλίες του υπερκοριού της ΕΥΠ για την περίφημη υπόθεση των στημένων αγώνων του 2011, έφεραν πολύ κόσμο του ποδοσφαίρου ενώπιον της δικαιοσύνης. Κάποιοι εξ αυτών, μάλιστα, προφυλακίστηκαν. Μεταξύ τους, και ο νυν Δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος, ο οποίος πρωταγωνιστεί στις συνομιλίες που επαναφέρει στην επιφάνεια το SDNA.

Προφανώς, ο Μπέος ...δεν μιλούσε μόνος του. Στην πρώτη από αυτές, αμέσως μετά το επεισοδιακό ντέρμπι Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός 2-1 της 19ης Φεβρουαρίου 2011, συζητά με τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλη Μαρινάκη, ενώ στις άλλες δύο συνομιλεί με τον πρώην πρόεδρο της ΕΠΑΕ, Θανάση Κανελλόπουλο.

Εν προκειμένω, οι άκρως αποκαλυπτικοί διάλογοι -που αποκάλυψε η «Δίκη στον ΣΚΑΪ»- του Εφέτη Αθηνών, Γιάννη Τζιμπλάκη, με το πρώην στέλεχος της ΠΑΕ Ολυμπιακός και νυν κατηγορούμενο στην υπόθεση του ναρκοπλοίου «Noor1», Αιμίλιο Κοτσώνη, συνδέονται άμεσα με την πολύκροτη υπόθεση των στημένων αγώνων ποδοσφαίρου, περισσότερο γνωστής ως σκάνδαλο «Koriopolis».

Ποιος είναι ο Εφέτης Γιάννης Τζιμπλάκης; Ο εισηγητής του δικαστικού συμβουλίου, το οποίο παρέλαβε τη δικογραφία και εξέδωσε το βούλευμα για το «Koriopolis». Η εισήγηση Τζιμπλάκη ήταν απαλλακτική για τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλη Μαρινάκη.

Ο Τζιμπλάκης δεν έκρινε επιλήψιμους τους απολύτως αποκαλυπτικούς διαλόγους του Βαγγέλη Μαρινάκη, του Αχιλλέα Μπέου και του Θανάση Κανελλόπουλου αναφορικά με το πλέον σκανδαλώδες ντέρμπι των τελευταίων χρόνων, Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός (2-1, 19/2/2011).

Ας θυμηθούμε τις τρεις συνομιλίες:

Μετά τον αγώνα Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 2-1 (19/1/2011), ο Βαγγέλης Μαρινάκης (Β) τηλεφωνεί στον Αχιλλέα Μπέο (Α) από το κινητό τηλέφωνο του Θανάση Κανελλόπουλου.

Α.: Ελα, συγχαρητήρια.

Β.: Ετσι, τέτοιο γ... θέλανε τα μ..., στο 92'.

Α.: Ακου να σου πω όμως...

Β.: Ητανε μια φορά τυχερός ο Ολυμπιακός.

Α.: Συγχαρητήρια ρε παιδάκι μου λέμε, τελείωσε τώρα το πανηγύρι. Ακου τι θέλω να σου πω τώρα. Επειδή πήρα κι ένα μήνυμα έτσι; Πρέπει να τους προστατέψεις καμιά εβδομάδα, 10 μέρες.

Β.: Ετσι, έτσι.

Α.: Μ' ακούς;

Β.: Εντάξει.

Α.: Οπωσδήποτε είναι αυτό.

Β.: Τι εννοείς, ποιους απ' όλους;

Α.: Τον Καλόπουλο και τον Τρύφωνα (εννοεί τον διαιτητή, Δημήτρη Καλόπουλο και το β' βοηθό, Σπύρο Τρύφωνα).

Α.: Μ' ακούς; Σου μιλάει ο φίλος σου, υπάρχει πρόβλημα, με πήραν τηλέφωνο.

Β.: Εντάξει. Τελείωσε, τελείωσε.

Στις 22.46, ο Αχιλλέας Μπέος τηλεφωνεί στον Βαγγέλη Μαρινάκη και τον συμβουλεύει να προστατεύσει τον Καλόπουλο και τον Τρύφωνα, γιατί υπάρχει σοβαρό πρόβλημα και θα υπάρξουν αντιδράσεις, λέγοντάς του χαρακτηριστικά «πρέπει οπωσδήποτε να βάλεις το μαχαίρι στο λαιμό του Πιλάβιου την Κυριακή να τον βάλει (εννοεί τον Καλόπουλο) έστω και τέταρτο..., να μην τους περάσει ρε παιδάκι μου, είναι σημαντικό για σένα αυτό».

Ο Μπέος συνομιλεί για το ντέρμπι με Θανάση Κανελλόπουλο και αναφέρουν τα εξής:

Α.: Τι λέει ο Βαγγέλης, χαρούμενος;

Θ.: Τον έπιασε η καρδιά του, λιποθύμησε απ' αυτό εδώ πέρα. Το γκολ ήταν κανονικό, να το ξέρεις αυτό, ε.

Α.: Ε;

Θ.: Το ματς το είδες;

Α.: Το γκολ του Τσιμπούρη οφ σάιντ, το γκολ του Κατσουράνη είναι καθαρό και το πέναλτι του Τοροσίδη είναι καθαρό. Αλλοίωση αποτελέσματος είναι.

Θ.: Για ξαναπέσ' το.

Α.: Το γκολ που έβαλε ο Τσιμπούρης είναι οφσάιντ. (...)Του Κατσουράνη είναι καθαρό και το πέναλτι του Τοροσίδη είναι χέρι καθαρό και δεν το δίνει. Μη του το λες μωρέ, γ... τα, άκου τι σου λέω.

Θ.: Κοίταξε, στα δύο πρώτα συμφωνώ, στο γκολ του Τσιμπούρη, γιατί ήταν οφσάιντ; Αφού ήταν 10 παίκτες.

Α.: Πιο μπροστά από την μπάλα είναι, παίρνει την κεφαλιά και είναι μόνος του μπροστά, είναι σε θέση οφσάιντ.

Θ.: Στο γκολ του Κατσουράνη ο παίκτης ήταν στο δοκάρι μέσα, πώς και το ακύρωσε αυτός ο από κει, ο επόπτης ήτανε... ήταν γ... τα.

Α.: Υπάρχει πρόβλημα έχε υπόψη σου.

Θ.: Ναι.

Α.: Πες του να με πάρει τηλέφωνο να του πω.

Θ.: Τι πρόβλημα όταν λες;

Α.: Θα του την πέσουνε, αδελφάκι μου, πρέπει να τους προφυλάξει τώρα μην τους δείρουνε, δεν καταλαβαίνετε; Κοιμάστε όρθιοι, πες του να με πάρει.

Θ.: Τους τρεις λες, έτσι;

Α.: Πες του να με πάρει τηλέφωνο, ήδη εγώ το 'μαθα.

Στις 23.07, ο Θανάσης Κανελλόπουλος τηλεφωνεί στον Αχιλλέα Μπέο. Στη συνομιλία φαίνεται ξεκάθαρα ότι ο Μαρινάκης επηρέασε τους διαιτητές του ντέρμπι και πρέπει μετά να τους προστατέψει.

Α.: Αυτό που έγινε σήμερα έχεις υπόψη σου είναι το μεγαλύτερο σκάνδαλο που έχει γίνει μέχρι τώρα στο πρωτάθλημα. Αλλοίωση αποτελέσματος. Εν πάση περιπτώσει εμείς καλώς έγινε, με το φίλο μας έγινε, αλλά από κει και πέρα πρέπει να πάρει τα μέτρα του. Τώρα δηλαδή πρέπει να τους προστατέψει και τους δύο. Να στείλει δύο παιδιά στη Θεσσαλονίκη και δύο παιδιά στην Κέρκυρα για τις επόμενες 10-15 μέρες να ξεχαστεί. Θα τους κοπανήσουν να ξέρεις, άμα δεν το κάνει αυτό.

Θ.: Ναι. Αυτός που ακύρωσε το γκολ ο επόπτης ήταν του συνδέσμου Κερκύρας;

Α.: Κερκύρας, ναι. Ναι, Τρύφωνας.

Θ.: Να σου πω, έχουν σχέση με τον Μπανανά;

Α.: Με ποιον;

Θ.: Με τον Μπανανά έχει σχέση αυτό;

Α.: Δεν το ξέρω. Δεν νομίζω, μπορεί κιόλας να 'χει. Μπορεί και να 'χει αλλά δεν μιλάει κιόλας. Ο Ολυμπιακός έχε υπόψη σου, πολύ τραγικός στο δεύτερο ημίχρονο. Ειδικά γ...τα

Θ.: Στο 2ο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός ήταν πολύ καλύτερος. Στο 1ο ήταν ο Ολυμπιακός, στο 2ο ο Παναθηναϊκός.

Α.: Ναι. Και πρέπει οπωσδήποτε να πιέσεις τον τέτοιον να μην τιμωρήσουνε τον Καλόπουλο, τον Πιλάβιο. Την Κυριακή δηλαδή πρέπει να παίξει ο Καλόπουλος έστω 4ος.

Θ.: Παίζει... είναι ο Νταμπώσης, ο οποίος τον έχει αναλάβει ο πρώην φίλος μας και πρόεδρος, αλλά οι πληροφορίες, λένε οι δημοσιογράφοι, ότι λένε ό,τι και να γίνει δεν μπορεί να κάνει τίποτα, θα τον βάλει 6.00/6.30 οπότε περνάει πειθαρχική.

Α.: Αν γίνει αυτό γ...το, γιατί δεν μπορεί κύριε να παίρνεις κάποιον να σε βοηθήσει και μετά να τον στέλνεις... δεν θα σε βοηθήσει κανένας μετά ξανά. Κατάλαβες; Η δύναμη δηλαδή είναι ότι...

Θ.: Εμένα έτσι μου είπε ένας δημοσιογράφος που έβγαινα έξω, ο (ακατάληπτο) ό,τι και να κάνει ο Νταμπώσης οι πληροφορίες μου λένε ότι δεν μπορεί να τα (ακατάληπτο). Γιατί είναι τρία τα αυτά, είναι και το πέναλτι του Τοροσίδη που λένε όλοι...

Α.: Μετά, ρε παιδί μου, είναι και μ...οι άνθρωποι, βάζει γκολ ο Μιραλάς, βγάζει τη φανέλα του, είναι ο ορισμός της κίτρινης και δεν του δίνει κίτρινη. Δείχ' τη ρε μ..., γιατί να εκτεθείς εσύ; Μ... έκανε ο παίκτης, μπορεί να σου πει κανείς τίποτα; Είναι ζώα οι άνθρωποι ρε π..., στο πέναλτι ήθελες να βοηθήσεις, το έδειξες, εκεί όμως ευθύνεται ο παίκτης, άι γ... θα μου πάρουν εμένα τη σφυρίχτρα γιατί εσύ έκανες μ...; Δηλαδή είναι βαρύ αυτό, αυτός είναι ο ορισμός της κίτρινης. Βγάζεις τη φανέλα σου, δείχνει κίτρινη παγκοσμίως, κατάλαβες;

Θ.: Ε, βέβαια.

Α.: Και δεν του δείχνει. Αντε πήγαινε γ... τότε, αφού είσαι μ... Και τον θέλαμε τώρα να μας βοηθήσει στο Κύπελλο, πάει τώρα.

Θ.: Θα το δούμε πως θα το...τέρα έτσι λένε τώρα τι βαθμό θα του βάλω τώρα. Πάντως κι αν δεν του βάλει τιμωρία, θα του βάλει αργία 15-20 μέρες.

Α.: Καθόλου δεν πρέπει να του βάλει, άμα θέλει να δείξει δύναμη τώρα ο Βαγγέλης καθόλου δεν πρέπει να του μπει τιμωρία. Πρέπει την άλλη εβδομάδα να τον βάλει 4ο, 4ο κάτω...

Οι τρεις διάλογοι του ντέρμπι που έκρινε καθαρούς ο Τζιμπλάκης!