MENU

Για πέμπτη φορά στην ιστορία της, η Αίγυπτος φιλοξενεί την κορυφαία διοργάνωσης της Αφρικής και ελπίζει να κατακτήσει εντός έδρας την 5η κούπα της ιστορίας της. Τέσσερις πόλεις και έξι γήπεδα θα φιλοξενήσουν το Copa Africa και λίγες ώρες πριν την έναρξη της διοργάνωσης, πάμε να ρίξουμε μια ματιά στο που θα δοθούν οι μάχες μέχρι να βγει ο πρωταθλητής...

Cairo International Stadium [74.100]

Το μεγαλύτερο γήπεδο σε χωρητικότητα και ιστορία στην Αίγυπτο καθώς με αυτό είναι συνδεδεμένα τα πιο σημαντικά γεγονότα στο άθλημα, όπως το γκολ του Χοσάμ Χασάν το οποίο έστειλε τη χώρα στο Mundial του 1990. Πριν αποκτήσει σχεδόν 75.000 καθίσματα μπορούσε να φιλοξενήσει τριψήφιο αριθμό θεατών και το ρεκόρ είναι 120.000 από τον τελικό του Copa Africa του 1986 στο οποίο η Αίγυπτος λύγισε το Καμερούν. Το γήπεδο, του οποίου αρχιτέκτονας είναι ο Γερμανός, Βέρνερ Μαρτς, βρίσκεται στο Αλ Νασρ [προάστιο της πρωτεύουσας] και απέχει χρονιά δέκα λεπτά από το αεροδρόμιο του Καΐρου και άλλα τόσα από το κέντρο. Το γήπεδο με όνομα 'Stad El Qahira El Dawly' είναι το 69ο μεγαλύτερο στον κόσμο και στο εγχώριο πρωτάθλημα φιλοξενεί τους εντός έδρας αγώνες των Αλ Αχλί και Ζαμάλεκ.

30 June Stadium [30.000]

Το Στάδιο κατασκευάστηκε από την Πολεμική Αεροπορία της Αιγύπτου και ήταν το μοναδικό που δεν χρειάστηκε ανακαίνιση ενόψει του μεγάλου ραντεβού της Αφρικής. Η χωρητικότητά του είναι 30.000 και αποτελεί την έδρα της Pyramids FC που αγωνίζεται στη μεγάλη κατηγορία. Τον Μάρτιο του 2019 έγινε γνωστό ότι το γήπεδο που βρίσκεται στο Κάιρο θα φιλοξενήσει όλα τα ματς του Group C [εκτός από ένα], ένα του Group A, ένα του Group D, όπως και ένα εκ των προημιτελικών και των ημιτελικών της διοργάνωσης.

Al Salam Stadium [30.000]

Επιλέχθηκε να είναι το Νο1 στάδιο για να φιλοξενήσει τους αγώνες του Copa Africa και είναι το τρίτο που βρίσκεται στο Κάιρο. Κατασκευάστηκε το 2009 για το Παγκόσμιο Κύπελλο under-20 και η χωρητικότητά του είναι 30.000 θεατές. Είναι προγραμματισμένο να φιλοξενήσει επτά αγώνες από τη φάση των ομίλων, ένα παιχνίδι από τους «16» και ένα από τα προημιτελικά.

Suez Stadium [27.000]

Πρώτο γήπεδο που αναφέρεται και δεν είναι στο Κάιρο, το Suez Stadium θα φιλοξενήσει αγώνα διεθνούς διοργάνωσης για πρώτη φορά από την ίδρυσή του το 1990. Εχοντας χωρητικότητα 27.000 θεατών, θα φιλοξενήσει πέντε αγώνες στους ομίλους, ένα στους «16» και ένα στους «8». Οι Asmant El-Suweis και Petrojet παίζουν σε αυτό τους εντός έδρας αγώνες τους.

Alexandria Stadium [19.676]

Το σχεδόν 20.000 θέσεων γήπεδο βρίσκεται στην Αλεξάνδρεια, είναι το μεγαλύτερο σε ηλικία στην Αίγυπτο και σε ολόκληρη την Αφρική καθώς κατασκευάστηκε το 1929. Στο Alexandria Stadium διεξάγονται οι εντός έδρας αγώνες των Al Ittihad, Smouha και Olympic Club και είναι επίσης γνωστό ως «το σπίτι του ποδοσφαίρου». Είναι προγραμματισμένο να φιλοξενήσει πέντε παιχνίδια των group του Copa Africa και ένα από τη φάση των «16» της διοργάνωσης.

Ismailia Stadium [18.525]

Στην πόλη Ισμαΐλια, μια από τις ομορφότερες της Αιγύπτου, βρίσκεται το ομώνυμο γήπεδο που έχει χωρητικότητα 18.525 θεατές έπειτα από την ανακαίνιση του 2009. Χρησιμοποιείται από την Ismaily SC στο εγχώριο πρωτάθλημα, ήταν ένα από τα στάδια που φιλοξένησαν το Africa Cup of Nations το 2006 και 13 χρόνια μετά επιστρέφει στην ίδια θέση. Τρεις αγώνες του Group D και ένας του Group E θα γίνουν εκεί.

Τα γήπεδα του Copa Africa (pics)