MENU

Ο Δικέφαλος έχασε την ευκαιρία να διεκδικήσει την πρόκριση του στους ομίλους της διοργάνωσης για πρώτη φορά στην ιστορία του και παράλληλα έχασε το πακέτο των εκατομμυρίων. Για την ακρίβεια δεν τα έχασε, του τα έκλεψαν. Δεν σκοπεύω να σταθώ στο έγκλημα που συντελέστηκε στο Άμστερνταμ.

Το είδε όλη η Ευρώπη. Το έγραψε ακόμα και ο Ολλανδικός Τύπος… ««Νόμιζες πως η UEFA έστειλε έναν άνθρωπο να περάσει τον Άγιαξ». Ούτε με τον διαιτητή θα ασχοληθώ. Γελάνε στην Αγγλία με τον τυπάκο που χρησιμοποιεί η UEFA για τις δύσκολες αποστολές.

Θα πάω παρακάτω. Αυτό θεωρώ πως έχει σημασία. Το παρακάτω. Τα κέρδη δηλαδή του ΠΑΟΚ, από την αλησμόνητη βραδιά στο Άμστερνταμ. Πείτε με τρελό αλλά, ο ΠΑΟΚ ίσως κέρδισε πιο πολλά απ΄ αυτά που του έκλεψαν. Κέρδισε τον σεβασμό των οπαδών του και την αναγνώριση των αντιπάλων του. Τουλάχιστον όσων σκέφτονται με υγιή τρόπο. Κέρδισε το δικαίωμα να θεωρείται από όλους, η καλύτερη ομάδα της Ελλάδας.

Κέρδισε την αναγνώριση του διεθνούς Τύπου που δεν μπορούσε να μείνει απαθής μπροστά στο «έγκλημα». Κέρδισε νέους φιλάθλους που ξέρουν γιατί επέλεξαν να γίνουν υποστηρικτές του ΠΑΟΚ. Είναι η ομάδα που ανάγκασε τον Αγιαξ να συμπεριφέρεται σαν μικρή ομάδα μέσα στο ίδιο της σπίτι, κάνοντας καθυστερήσεις, μπροστά στην ορμή των παικτών του Δικεφάλου, ακόμα και μετά το 3-1.

Το μεγαλύτερο όμως κέρδος του ΠΑΟΚ, είναι ότι ο Πόντιος, πείσμωσε ακόμα περισσότερο. Όποιος έβλεπε τον Ιβάν Σαββίδη μετά το τέλος του αγώνα στην Ολλανδία (είχα την τύχη μέσα στην τρέλα που βίωσα μετά τη λήξη του αγώνα), να δώ στα μάτια του ανθρώπου που αναμόρφωσε το ελληνικό ποδόσφαιρο, το πείσμα να πετύχει ο ΠΑΟΚ σε ευρωπαϊκό επίπεδο, όσα πέτυχε εντός των συνόρων.

Τα μάτια του γυάλιζαν όπως εκείνο το αλήστου μνήμης βράδυ στην Τούμπα, μετά το τέλος του ημιτελικού Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό. Οι αποφάσεις του Παπά, προκάλεσαν συγκλονιστικές αλλαγές στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Ήταν η αρχή του τέλους της «Παράγκας».

Το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα άλλαξε με το πείσμα του Πόντιου και τις «μάχες» που έδωσαν οι συνεργάτες του τα επόμενα χρόνια. Δεν περιμένω από τον πρόεδρο του ΠΑΟΚ να γκρεμίσει την «Παράγκα» της UEFA, είμαι όμως σίγουρος ότι θα βρει τον τρόπο για να μην ξαναζήσει ο Δικέφαλος όσα έζησε στο Αμστερνταμ.

Είμαι πεπεισμένος ότι το πείσμα του Πόντιου δεν μπορεί να νικηθεί. Όταν βάλει στο μυαλό του θα το πετύχει, όσο κι αν χρειαστεί να δουλέψει, όσο κι αν χρειαστεί να περιμένει. Ο άνθρωπος στον οποίο οφείλεται η εγκατάσταση του συστήματος VAR στο ελληνικό ποδόσφαιρο, θα κάνει πραγματικότητα του όνειρο του για ένα ΠΑΟΚ με διακρίσεις και στην Ευρώπη.

ΥΓ Ο πανηγυρικός τόνος που έδωσαν στον αποκλεισμό του ΠΑΟΚ από τα play off του Champions League, ερυθρόλευκα και κιτρινόμαυρα συνεταιράκια, προδίδει πως αντιλαμβάνονται τον Δικέφαλο ως τη μεγάλη ομάδα στην Ελλάδα, που δεν μπορούν να συναγωνιστούν. Έχουν συμβιβαστεί με την ιδέα πως εντός συνόρων ο ΠΑΟΚ δεν έχει αντίπαλο και περιμένουν πότε θα εμφανιστούν καμικάζι σαν τον Άγγλο, για να γελάσει το χειλάκι τους.

ΥΓ 1 Για το προσωπικό μου θέμα στην Ολλανδία, δεν θα καταχραστώ τον χρόνο σας. Θα ευχαριστήσω θερμά του συναδέλφους που βρέθηκαν στο Άμστερνταμ για την κινητοποίηση τους όπως και τα μέλη του γραφείου τύπου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Το ίδιο ισχύει και για τα στελέχη της ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Η δύναμη της οικογένειας, πάντα κερδίζει απολίτιστους λαούς όπως οι Ολλανδοί. Γιατί κακά τα ψέματα, ούτε πολιτισμό έχουν, ούτε δημοκράτες είναι. Τα φασιστικά τους κατάλοιπα, εύκολα μπορείς να τα διαπιστώσεις…

Το πείσμα του Πόντιου, είναι το μεγάλο κέρδος του ΠΑΟΚ από την «ληστεία»
EVENTS