MENU

Ήταν, εξ αρχής, η επιτομή του αδιάφορου παιχνιδιού: οι μεν γηπεδούχοι ό,τι και να έκαναν θα τερμάτιζαν 3οι στον όμιλο και θα συνέχιζαν στο Europa League, οι δε φιλοξενούμενοι είχαν (παραδόξως) περάσει από την προηγούμενη αγωνιστική στους «16» του Champions League και είχαν μαθηματικές ελπίδες για την πρώτη θέση, αλλά πού να το... φανταστούν ότι η Γιουβέντους δε θα κέρδιζε την Γιουνγκ Μπόις.

Βαλένθια και Γιουνάιτεντ, λοιπόν, διασταύρωσαν τα ποδοσφαιρικά τους ξίφη στο «Μεστάγια» και οι Ισπανοί έδειξαν από νωρίς τις προθέσεις τους: μόλις στο 17΄ ο Σολέρ με ωραίο διαγώνιο σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα των «Κόκκινων Διαβόλων» και έκανε το 1-0.

Μάτα και Πογκμπά (ιδίως ο δεύτερος) έχασαν τα... άχαστα στο 27΄ και το 35΄ αντίστοιχα και το 0-0 στο ημίχρονο δεν άλλαξε, όμως με το που άρχισε το δεύτερο η ομάδα του Μουρίνιο σκόραρε- αλλά στο λάθος τέρμα: ο Φιλ Τζόουνς βγήκε απέναντι από τον Ρομέρο και με ψύχραιμο τελείωμα «έγραψε» το 2-0 υπέρ των γηπεδούχων με υπέροχο αυτογκόλ.

Το μόνο που κατάφερε να κάνει η Μάντσεστερ ήταν να μειώσει στο 87΄ με τον Ράσφορντ που πέτυχε το γκολ της (όποιας) τιμής, σημειώνοντας το τελικό 2-1.

Κάπως έτσι η Βαλένθια πήρε το τρίποντο και πήγε στους 8 βαθμούς... παραμένοντας τρίτη, την στιγμή που οι Άγγλοι σπατάλησαν τεράστια ευκαιρία να πάρουν την πρώτη θέση στον όμιλο, καθώς την ίδια στιγμή οι Γιουνγκ Μπόις κέρδισαν την Γιουβέντους!

Απίστευτο και όμως ποδοσφαιρικό...

Βαλένθια (Μαρθελίνο Γκαρθία): Ζάουμε, Πιτσίνι, Βέζο, Ντιακαμπί, Λάτο (51' Γκαράι), Παρέχο, Τσερίσεβ (66' Φεράν Τόρες), Κοντογκμπιά, Σολέρ, Μίνα (68' Ροδρίγο), Μπατσουαγί.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Ζοσέ Μουρίνιο): Ρομέρο, Βαλένσια, Ρόχο (46' Γιανγκ), Τζόουνς, Μπαγί, Φελαϊνί, Μάτα, Πογκμπά, Φρεντ (57' Ράσφορντ), Αντρέας, Περέιρα, Λουκάκου (69' Λίνγκαρντ).

https://streamable.com/9b0f9

Γιουνγκ Μπόις – Γιουβέντους 2-1

Μοιάζει με την κλασική ιστορία του Δαυίδ απέναντι στον αγωνιστικό Γολιάθ: στη μία... γωνία, με τις κίτρινες φανέλες, η φτωχή πλην τίμια Γιουνγκ Μπόις που μετρούσε μόλις 1 βαθμό σε 5 παιχνίδια κι από την άλλη, με τ' ασπρόμαυρα, το θεριό που ακούει στο όνομα «Γιουβέντους» των 4 νικών στις 5 αγωνιστικές και του τεράστιου μπάτζετ.

Όπως και στη Βίβλο, όμως, ο Δαυίδ το έκανε το θαύμα του: οι Ελβετοί προηγήθηκαν στο 30΄ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Οαρό μετά από «γκάφα» του Άλεξ Σάντρο που υπέπεσε στην παράβαση και έφτασαν στο 2-0 και πάλι με τον ίδιο παίκτη στο 68΄.

Η «Μεγάλη Κυρία» μείωσε στο 80΄ με «τούβλο» του Ντιμπάλα και αναθάρρησε, όμως στις καθυστερήσεις νέα σουτάρα του Αργεντινού που κατέληξε στο βάθος της εστίας ακυρώθηκε (ορθώς) ως οφσάιντ, καθώς ο Κριστιάνο πήδηξε για την κεφαλιά και ήταν ακάλυπτος, με το 2-1 να μην αλλάζει εν τέλει.

Η Γιούβε πέρασε ως πρώτη μεν, η Γιουνγκ Μπόις αποκλείστηκε ως τελευταία, αλλά...

Αλλά ποιος είπε ότι δε γίνονται θαύματα στις μέρες μας;

Γιουνγκ Μπόις (Χεράρδο Σεοάνε): Βέλφλι, Μπενίτο, Μπαμπού, Γκαρσία, Αλί Καμαρά, Ν'Γκαμαλό (82' Σικ), Σο (90' Βούτριχ), Φάσναχτ (80' Μπερτόνε), Λόπερ, Αμπισερ, Ορό

Γιουβέντους (Μάξι Αλέγκρι): Σέζνι, Μπονούτσι, Ρουγκάνι, Ντε Σίλιο (72' Ντιμπάλα), Πιάνιτς (65' Τσαν), Μπεντανκούρ, Κουαδράδο (23' Αλεξ Σάντρο), Μπερναρντέσκι, Ντάγκλας Κόστα, Κριστιάνο Ρονάλντο, Μάντζουκιτς.

https://streamable.com/861l3
Βαλένθια – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 2-1