MENU

Οι Βέλγοι καθάρισαν το παιχνίδι με συνοπτικές διαδικασίες παίρνοντας προβάδισμα 3 τερμάτων στα πρώτα 25 λεπτά. Κι όμως τίποτα δεν προμήνυε κάτι τέτοιο, αφού στο πρώτο 10λεπτο η Μονακό είχε δύο μεγάλες ευκαιρίες για να ανοίξει το σκορ με τους Φαλκάο και Ντιόπ.

Εντούτοις, το τέρμα του Βάνακεν στο 12ο λεπτό άλλαξε πλήρως τη ροή του παιχνιδιού. Ο Ριτς έβγαλε μια συρτή σέντρα από τα δεξιά και βρήκε στο δεύτερο δοκάρι τον Βάνακεν, που με κοντινό πλασέ άνοιξε το σκορ. Από εκείνο το σημείο ήταν σαν οι παίκτες της Μπριζ να έπαιζαν με φτερά στα πόδια κι εκείνοι της Μονακό με βαρίδια.

Στο 16ο λεπτό ο Μπαρέκα σταμάτησε με το χέρι σουτ του Βάνακεν και ο διαιτητής υπέδειξε την άσπρη βούλα. Την εκτέλεση ανέλαβε ο ίδιος ο Βάνακεν σημειώνοντας το δεύτερο του τέρμα. Το ομορφότερο γκολ όλων το πέτυχε ο Γουέσλεϊ στο 25'. Ο Βραζιλιάνος έκανε μια υπέροχη ενέργεια συγκλίνοντας από αριστερά προς τα μέσα και πιάνοντας ένα ονειρεμένο σουτ έξω από την περιοχή, που θύμισε λίγο τον αντίπαλό του προπονητή, τον Τιερί Ανρί, όταν έπαιζε ακόμη ποδόσφαιρο.

Στο δεύτερο μέρος οι Βέλγοι προσπάθησαν κυρίως να διαχειριστούν το προβάδισμά τους, κάτι που έκαναν με επιτυχία. Άλλωστε ακόμα και όταν οι παίκτες της Μονακό κατάφερναν να διασπάσουν τη βελγική άμυνα, τα χάλαγαν στην τελική προσπάθεια. Ως εκ τούτου, όχι μόνο δεν μείωσε η Μονακό, αλλά οι φιλοξενούμενοι έφτασαν και σε τέταρτο γκολ με τον Βόρμερ, που εκμεταλλεύτηκε την τραγική γαλλική άμυνα.

Πλέον, η Μπριζ έγινε το απόλυτο αφεντικό για την πρόκριση στο Europa League μέσω της 3ης θέσης φτάνοντας τους 4 βαθμούς και αφήνοντας τελευταίους τους Μονεγάσκους, που έχουν μόνο 1.

https://streamable.com/tee50
https://streamable.com/ml14t
https://streamable.com/x5l8u
https://streamable.com/jnpen
Μονακό - Κλαμπ Μπριζ 0-4 (vids)