MENU
ΑΝΑΛΥΣΗ LIVE LIVE
CHAMPIONS LEAGUE
Atlético Madrid
ATLÉTICO MADRID
1 0
Leicester City FC
LEICESTER CITY FC
ΔΕΙΤΕ ΤΟ LIVE

Εδώ και... 55 χρόνια η Ατλέτικο Μαδρίτης έχει τον τρόπο να αποκλείει την Λέστερ από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, ωστόσο στα προημιτελικά του φετινού Τσάμπιονς Λιγκ θα χρειαστεί σαφώς να περιμένουμε τον επαναληπτικό της Αγγλίας την επόμενη Τρίτη προκειμένου να μάθουμε αν θα συνεχιστεί η παράδοση, καθώς το αποψινό 1-0 δίνει προβάδισμα πρόκρισης στην ομάδα του Ντιέγκο Σιμεόνε αλλά δεν είναι σε καμία περίπτωση σκορ ασφαλείας.

Ανώτεροι οι γηπεδούχοι στο πρώτο ημίχρονο, απείλησαν αρκετές φορές την εστία του Κάσπερ Σμάιχελ με σημαντικότερες ευκαιρίες αυτές των Φερνάντο Τόρες (4') Κόκε (5', 37'), Γκριεζμάν (12') και άνοιξαν τελικά το σκορ στο 28ο λεπτό, όταν ο Γάλλος διεθνής επιθετικός εκτέλεσε εύστοχα το πέναλτι που κέρδισε ο ίδιος από τον Μαρκ Ολμπράιτον, με την παράβαση όμως να γίνεται εκτός περιοχής και τον Γιόνας Έρικσον να παίρνει λανθασμένη απόφαση.

Η εικόνα της αναμέτρησης δεν άλλαξε ιδιαίτερα στο δεύτερο ημίχρονο, με την Λέστερ σταθερά σε θέση άμυνας και την Ατλέτικο Μαδρίτης όχι μόνο να κρατάει με σχετική άνεση το «μηδέν» για 16ο εντός έδρας παιχνίδι στα τελευταία 18, αλλά και να είναι πιο απειλητική ειδικά στο τελευταίο ημίωρο, χωρίς πάντως να κατορθώσει να πετύχει ένα δεύτερο τέρμα, καθώς ο Φερνάντο Τόρες γλίστρησε και δεν κατάφερε να σουτάρει από εξαιρετική θέση στο 61'.

Το 1-0 παρέμεινε στο «Βιθέντε Καλντερόν» μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του Σουηδού διαιτητή, σφραγίζοντας μια δίκαιη νίκη για τον ισπανικό σύλλογο, αν και με άδικο τρόπο επίτευξης του γκολ που έκρινε το ματς, διατηρώντας όμως παράλληλα «ζωντανές» τις ελπίδες των «Αλεπούδων» για πρόκριση στα ημιτελικά της διοργάνωσης.

Fun fact: Στον αγώνα για το Κύπελλο UEFA της σεζόν 1997-98 ανάμεσα σε αυτές τις δύο ομάδες στο ίδιο γήπεδο, οι «ροχιμπλάνκος» είχαν νικήσει με 2-1 χάρη στην εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Κριστιάν Βιέρι στο 72', με την παράβαση όμως να γίνεται και τότε εκτός περιοχής, ξανά με Σκανδιναβό διαιτητή (τον Νορβηγό Ρόι Όλσεν)!

Ατλέτικο Μαδρίτης (Σιμεόνε): Όμπλακ, Χουανφράν, Σάβιτς, Γκοδίν, Φιλίπε Λουίς, Γκάμπι, Κόκε, Σαούλ, Καράσκο (65' Κορέα), Γκριεζμάν, Τόρες (75' Παρτέι)

Λέστερ (Σέξπιρ): Σμάιχελ, Σίμπσον, Μπεναλουάν, Χουτ, Φουχς, Εντιντί, Ντρίνκγουότερ, Μαχρέζ, Ολμπράιτον, Οκαζάκι (46' Κινγκ), Βάρντι (77' Σλιμανί)

http://rutube.ru/video/embed/e157eda6609c4af15b9fa74ce0a9db8f
Ατλέτικο Μαδρίτης - Λέστερ 1-0 (vid)