MENU

Θα μπορούσε να πει κανείς, με έντονη λυρική διάθεση, πως «μισιούνται» και, μάλιστα, θανάσιμα. Ως εκ τούτου, με το μίσος να καίει άσβεστο εδώ και πολλά χρόνια, η γηπεδούχος Ατλέτικο και η φιλοξενούμενη Ρεάλ παρατάχθηκαν απόψε στο χορτάρι του «Βιθέντε Καλντερόν» με εμφανή πρόθεση να ρίξει η μία την άλλη στο αγωνιστικό καναβάτσο και να μετρήσει ο διαιτητής μέχρι το δέκα. 

Η «Βασίλισσα» μπήκε εμφανώς με περισσότερη διάθεση στον αγωνιστικό χώρο και μόλις στο 3' έχασε τεράστια ευκαιρία να καταφέρει ένα σημαντικότατο (μεταφορικό, γιατί ακολούθησαν και κυριολεκτικά) χτύπημα στους «Ροχιμπλάνκος», όταν ο Μπέιλ έκανε- μετά από λάθος του Γοδίν- ένα από τα χειρότερα πλασέ στα χρονικά του ποδοσφαίρου και έστειλε την μπάλα στον Ομπλάκ. 

Με την ομάδα του Σιμεόνε να έχει εμφανώς στο μυαλό της στα μετόπισθεν, η Ρεάλ κέρδιζε συνεχώς μέτρα στο γήπεδο και έγινε ξανά απειλητική στο 39΄ όταν ο Μόντριτς σούταρε εκτός περιοχής και η μπάλα πέρασε ελαφρώς πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. 

Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Βαράν διέσχισε όλο το γήπεδο με τη χάρη αλόγου, γύρισε την μπάλα στην περιοχή της Ατλέτικο, όμως ο Μπενζεμά έκρινε πως είχε έρθει η ώρα για να κάνει μία μεγαλοπρεπή τρύπα στο αγωνιστικό νερό, γύρισε άψυχα την μπάλα προς τον Ρονάλντο, η πάσα κόπηκε και ο Χάμες που ακολούθησε τη φάση ανάγκασε τον Ομπλάκ να κάνει τη δεύτερη μεγάλη του απόκρουση στο παιχνίδι. 

Με το 0-0 να σφραγίζει τις προσπάθειες των δύο ομάδων στο πρώτο ημίχρονο, στο δεύτερο είχε έρθει η ώρα για το, κακώς εννοούμενο, «ξύλο»: αγκωνιά του Ράμος στον Μάντζουκιτς στο 51΄ εντός περιοχής, σε μια φάση που θα μπορούσε να δοθεί ακόμα και πέναλτι. Ούτε δεκαπέντε λεπτά αργότερα, και πάλι πρωταγωνιστής ο Κροάτης: φάουλ που «σήκωνε» με χαρακτηριστική άνεση δεύτερη κίτρινη στον Καρβαχάλ, δεξί κροσέ στο στήθος η απάντηση του Ισπανού αμυντικού που έπρεπε να πάρει και αυτός την άγουσα για τ' αποδυτήρια, όμως ο διαιτητής, φιλεύσπλαχνος ων, τη χάρισε και στους δύο. 

Στα εναπομείναντα 30, περίπου, λεπτά, η Ατλέτικο άρχισε ν' ανεβαίνει όλο και περισσότερο στο γήπεδο, κέρδισε χώρο, όμως ήταν ο Μπενζεμά που στο 70' χαράμισε και πάλι τη μεγάλη ευκαιρία, όταν αντί να σουτάρει όντας σχεδόν μόνος απέναντι από τον Ομπλάκ, προτίμησε το χορευτικό τακουνάκι στο πουθενά. Στο τελευταίο τέταρτο με την είσοδο του Τόρες οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να πετύχουν το γκολ που θα τους έβαζε σε θέση οδηγού στην υπόθεση «πρόκριση», όμως δεν το κατάφεραν και το λευκό 0-0 ήταν η φυσική, και δίκαιη, κατάληξη των πραγμάτων. 

Και, κάπως έτσι, το ντέρμπι του (κατά συνθήκην) μίσους τελείωσε χωρίς νικητή. Οι δύο μονομάχοι παρέμειναν πεισματικά όρθιοι καθ' όλη τη διάρκεια του αγώνα και, πλέον, θα λύσουν τις διαφορές τους στο «Μπερναμπέου». 

Άραγε, ποιος θα συνεχίσει να στέκεται μόλις ακουστεί το τελευταίο καμπανάκι; Ο MVP: Ο Γιαν Ομπλάκ. Ο τερματοφύλακας της Ατλέτικο Μαδρίτης κατέβασε- ειδικά στο πρώτο ημίχρονο- τα ρολά και ύψωσε αδιάσπαστο τείχος μπροστά από την εστία του. Οι κορυφαίες στιγμές του ήταν η απόκρουση στο σουτ του Μπέιλ στο 3' και του Χάμες στο 43ο λεπτό. Αν δεν είχε βρεθεί σε τόσο καλή μέρα, ίσως η εξέλιξη της αναμέτρησης να ήταν διαφορετική. Ο Αόρατος: Ο Καρίμ Μπενζεμά. Ο επιθετικός της Ρεάλ κολύμπησε στα πιο ρηχά νερά που θα μπορούσε να κολυμπήσει, καθώς με πολιορκητικό του κριό την ατολμία σπατάλησε τουλάχιστον δύο κλασικές ευκαιρίες των «Μερένχες» για γκολ. Στο 43΄ κάνει γύρισμα που παραπέμπει ευθέως σε παιδική χαρά (στην προσπάθειά του να τροφοδοτήσει τον Ρονάλντο), ενώ στο 69' αντί να σουτάρει προς το τέρμα του Ομπλάκ- μιας και ήταν μόνος- προτίμησε να κάνει τακουνάκι στο κέντρο του πουθενά. Δικαίως τον αντικατέστησε ο Αντσελότι- και μάλλον άργησε. Η Στιγμή: Διαδραματίστηκε στο 65ο λεπτό της αναμέτρησης: ο Μάντζουκιτς έκανε φάουλ για δεύτερη κίτρινη στον Καρβαχάλ (την οποία δεν αντίκρισε ποτέ), ο Ισπανός ανταπάντησε με χτύπημα μποξ στο στήθος του Κροάτη (γλιτώνοντας την κόκκινη) και το αίμα αναμείχθηκε με την άμμο. Η ιστορία:... συνεχίζεται. Με τις δύο ομάδες ν' αφήνουν όσο το δυνατόν πιο ανοιχτούς τους μεταξύ τους λογαριασμούς, το ποιος θα ζήσει για να προκριθεί στα ημιτελικά και ποιος θα πεθάνει στην προσπάθεια, είναι κάτι που θα το μάθουμε την άλλη Τετάρτη. Ο Αριθμός: 7. Τόσα είναι τα φετινά παιχνίδια που έχουν παίξει οι δύο ομάδες μεταξύ τους, 7 είναι και οι αγώνες που η Ατλέτικο δεν έχει ηττηθεί από τη Ρεάλ. Αν η «Βασίλισσα» θέλει ν' αποφύγει να προσκυνήσει αντί για να την προσκυνήσουν, θα πρέπει να σπάσει, στην έδρα της, το ρόδι. 

Ειδάλλως ο «Τσόλο» θα έχει κάνει και πάλι το θαύμα του. 

Αίμα κι άμμος χωρίς νικητή