MENU

Από το... πουθενά ο Μάρκο Σίλβα παραιτήθηκε από τον Ολυμπιακό μετά από δύο μέρες προετοιμασίας στην Αυστρία και αμέσως τα ηνία ανέλαβε ο Βίκτορ Σάντσεθ στις 23 Ιουνίου με μια ανακοίνωση που φαινόταν έτοιμη από καιρό!

Ο Ισπανός προπονητής φαίνεται πως έπειτα από 45 μέρες αποτελεί ξένο σώμα για τους ερυθρόλευκους μετά τον αποκλεισμό - σφαλιάρα από το Τσάμπιονς Λιγκ κόντρα στην άσημη Χάποελ Μπερ Σεβά.

Ήδη στο λιμάνι ψάχνουν τον αντικαταστάτη του Βίκτορ Σάντσεθ και τα πρώτα ονόματα να έχουν δει το φως της δημοσιότητας, με τον πρώην βοηθό του Μίτσελ στον Ολυμπιακό να προλαβαίνει να κοουτσάρει για μόλις δύο αγώνες.

Κατέχει, όμως, το ρεκόρ του πιο... γρήγορου προπονητή στον Ολυμπιακό; Οχι. Υπάρχει προπονητής που έκατσε μόλις πέντε μέρες!

Οι 5 μέρες του Γεωργιάδη με τους κορνέδες

Η σεζόν 1992-93 ήταν περίεργη για τον Ολυμπιακό καθώς στο ξεκίνημα της περιόδου προπονητής της ομάδας ήταν ο Όλεγκ Μπλαχίν, όμως, το άσχημο ξεκίνημα τον απομάκρυνε από τον ερυθρόλευκο πάγκο και τον διαδέχθηκε ο Αντώνης Γεωργιάδης.

Ο Ελληνας προπονητής στέριωσε στο λιμάνι για μόλις 5 μέρες και στη συνέχεια χρέη προπονητή ανέλαβε ο Αποστόλης Φίλης για δύο μέρες (στις 30 και 31 Ιανουαρίου του 1993) και συγκεκριμένα ένα ματς (Ολυμπιακός - Απόλλων Καλαμαριάς 5-1).

Τη σεζόν 1983-84, ο Θανάσης Μπέμπης είχε κοουτσάρει τον Ολυμπιακό για ένα παιχνίδι ενώ το 1987-88 ο Αλκέτας Παναγούλιας χαιρέτησε νωρίς και στην θέση του για μόλις ένα μήνα και δύο αγώνες πήρε ο Παύλος Γρηγοριάδης. Στη συνέχεια τους Πειραιώτες καθοδήγησε ο Τάϊς Λίμπρεχτς, για μόλις δύο μήνες, για να ξανά έρθει μετά και πάλι ο Γρηγοριάδης!

Οι πρόσφατοι Βίκτορ...

Την τελευταία 7ετία τον νυν προπονητή του Ολυμπιακού, Βίκτορ Σάντσεθ είχαν προλάβει να... μιμηθούν ο Τιμούρ Κετσπάγια και ο Έβαλντ Λίνεν.

Ο αήττητος Τιμούρ!

Ο Γεωργιανός προπονητής ήταν στον ερυθρόλευκο πάγκο στην αρχή της σεζόν 2009-10 για μόλις για δύο αγώνες πρωταθλήματος και τέσσερις για την Ευρώπη. Συγκεκριμένα, ο Τιμούρ Κετσπάγια ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού στις 28 Μαΐου και αποτέλεσε παρελθόν στις 15 Σεπτεμβρίου μετά την εντός έδρας ισοπαλία με την Καβάλα.

Ο νυν τεχνικός της ΑΕΚ σε έξι επίσημα ματς από τον πάγκο των ερυθρόλευκων μέτρησε πέντε νίκες και μια ισοπαλία. Είχε τέσσερις νίκες σε ισάριθμα ματς για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ κόντρα σε Σλόβαν Μπρατισλάβας και Σέριφ Τιρασπόλ, χωρίς μάλιστα να δεχθεί γκολ η ομάδα του. Στο πρωτάθλημα, ο Ολυμπιακός πέρασε από τη Λάρισα με 2-0 και ήρθε ισόπαλος με την Καβάλα στο «Καραϊσκάκης».

Λίνεν, 53 ημερών!

Στις 17 Ιουνίου του 2010, ο Ολυμπιακός του Σωκράτη Κόκκαλη ανακοίνωσε την πρόσληψη του Έβαλντ Λίνεν και στις 6 Αυγούστου ο Ολυμπιακός του Βαγγέλη Μαρινάκη έκανε γνωστή την απομάκρυνση του. Ο Γερμανός προπονητής πρόλαβε να κοουτσάρει τους ερυθρόλευκους για τέσσερα παιχνίδια, όλα ευρωπαϊκά.

Στο πρώτο του επίσημο ματς, ο Ολυμπιακός του Λίνεν νίκησε με 5-0 την Μπέσα στην Αλβανία για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ και 6-1 στο Φάληρο. Ομως, ο αποκλεισμός στη συνέχεια από τη Μακάμπι Τελ Αβίβ (νίκη 2-1 στο Καραϊσκάκης και ήττα 1-0 στο Ισραήλ) έφεραν την απομάκρυνση του.

* Από τρεις ημέρες έκατσαν στον πάγκο του Ολυμπιακού οι Σίνισα Γκόγκιτς και Γιάννης Παπαμάλης, ενώ το 2002 ο κύριος Κόλιας συμπλήρωσε σχεδόν τρεις εβδομάδες (20 ημέρες)...

Προπονητές express στον Ολυμπιακό!