MENU

Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν έντονα παράπονα για τις αποφάσεις του Δανού ρέφερ Σέρενγκχοφερ στη χθεσινή αναμέτρηση του Κιέβου, όπου ηττήθηκαν από τη Ντνιεπρ με 2-0, αποτέλεσμα που καθιστά εξαιρετικά δύσκολη την αποστολή τους ενόψει του επαναληπτικού. Οι πιθανότητές τους θα μπορούσαν βέβαια να είχαν αυξηθεί... κατακόρυφα αν μετρούσε το γκολ του Μήτρογλου στο φινάλε του ματς, φάση που προκάλεσε και τις μεγαλύτερες αντιδράσεις των Πειραιωτών. Εκτός αυτού πάντως η ομάδα του μεγάλου Λιμανιού διαμαρτύρεται και σε δύο ακόμα περιπτώσεις, ζητώντας πέναλτι. 

Αυτή πάντως δεν ήταν η πρώτη φορά που ο Ολυμπιακός φεύγει με έντονα παράπονα από ευρωπαϊκό του παιχνίδι, αφού και φέτος διαμαρτυρήθηκε εντονότατα για τη διαιτησία του αγώνα με τη Μάλμε. Στο παρελθόν δε υπήρξαν αρκετές ακόμα όπου οι «ερυθρόλευκοι» αδικήθηκαν από τη διαιτησία. Από το περίφημο χέρι του Ρομπέρτο Κάρλος κόντρα στη Ρεάλ, μέχρι το κανονικό γκολ του Γιάννη Οκκά που δεν μέτρησε με τη Μονακό και στέρησε εν πολλοίς την πρόκριση στους Πειραιώτες. Το sdna.gr σας θυμίζει δέκα από τις πιο χαρακτηριστικές περιπτώσεις: Η... χερούκλα του Ρομπέρτο Κάρλος

Μία κόκκινη κάρτα και αποβολή, μετατράπηκε σε... κόρνερ! Ο Σίνισα Γκόγκιτς ήταν έτοιμος να σκοράρει στον αγώνα με τη Ρεάλ Μαδρίτης τη σεζόν 1999-00, όμως ο Ρομπέρτο Κάρλος έκανε μία εξαιρετική... απόκρουση κι εκείνος που τελικά «κιτρινίστηκε» ήταν ο Μαυρογενίδης για διαμαρτυρία!

Η αποβολή που έγινε «κίτρινη»

Την ίδια αγωνιστική περίοδο ο Ολυμπιακός είχε αντιμετωπίσει και την Πόρτο, χάνοντας στην Πορτογαλία με 2-1. Μάλιστα είχε προηγηθεί με απευθείας φάουλ του Γεωργάτου, σε φάση ωστόσο που έπρεπε να αποβληθεί ο παίκτης των γηπεδούχων, μιας και ο Ίλια Ίβιτς έβγαινε τετ α τετ. 

Ακύρωση γκολ και πέναλτι!

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη ίσως «σφαγή» που έχει δεχτεί ο Ολυμπιακός σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Επρόκειτο για το ματς της 7ης Νοεμβρίου του 2000 στην έδρα της Λιόν. Οι γηπεδούχοι πήραν κεφάλι στο σκορ με το καλημέρα, αλλά στη συνέχεια ακυρώθηκε αρχικά κανονικό γκολ του Ζιοβάνι με τον Βραζιλιάνο να καλύπτεται από... δύο παίκτες, ενώ δεν δόθηκε και καθαρό πέναλτι σε ανατροπή του Γκάμπριελ Άλβες από τον Εντμίλσον. 

Βουτιά για... όσκαρ

Ενα από τα πιο «μαύρα» ευρωπαϊκά βράδια των Πειραιωτών, ήταν η ήττα με 3-0 από την άσημη Μακάμπι Χάιφα σε κυπριακό έδαφος. Το πρώτο γκολ ωστόσο των Ισραηλινών ήρθε από ένα πέναλτι-εφεύρεση, σε μία επική βουτιά του Μπαντίρ. Στη συνέχεια δε και με το σκορ στο 2-0, ο διαιτητής Ντε Σάντις αρνήθηκε καθαρό πέναλτι υπέρ του Αλεξανδρή. 

Ακύρωση γκολ και... χαμένη πρόκριση

Μία από τις πλέον χαρακτηριστικές περιπτώσεις είναι και το ακυρωθέν γκολ του Γιάννη Οκκά στις 2 Οκτωβρίου 2004 με τη Μονακό. Ο Ολυμπιακός έχανε 2-1, όταν ο Κύπριος πήρε την κεφαλιά στο 88', η μπάλα πέρασε τη γραμμή, αλλά το τέρμα δεν μέτρησε ποτέ. Η συγκεκριμένη απόφαση δε, στέρησε εν πολλοίς και την πρόκριση στους Πειραιώτες. 

https://www.youtube.com/embed/7WqrEp4OAHw

Μισό μέτρο άουτ!

Ο Ολυμπαικός είχε πανηγυρίσει ένα μεγάλο διπλό τον Σεπτέμβριο του 2007 στη Ρώμη επί της Λάτσιο και μάλιστα με ανατροπή. Οι γηπεδούχοι είχαν προηγηθεί άλλωστε με γκολ του Πάντεφ, αλλά στην ασίστ η μπάλα έχει περάσει καταφανώς τη γραμμή του άουτ. 

https://www.youtube.com/embed/KMa15QtjxTM

To φάουλ-φάντασμα και η... γκολάρα του Γκουρκούφ

Τη σεζόν 2009-10 η Μπορντό νίκησε με 2-1 τον Ολυμπιακό στη Γαλλία (17/3/10), παίρνοντας το προβάδισμα μία φανταστική εκτέλεση φάουλ από τον Γκουρκούφ. Ωστόσο η παράβαση που χρεώθηκε στον Τοροσίδη ήταν μόνο στη... φαντασία του διαιτητή, αφού ο παίκτης των γηπεδούχων κέρδισε το φάουλ με μία μεγαλοπρεπή βουτιά. 

To χέρι του Χούμελς

Στη 1 Νοεμβρίου του 2011 η Ντόρτμουντ φιλοξένησε τον Ολυμπιακό κι επικράτησε με 1-0, αλλά ο διαιτητής της συνάντησης αρνήθηκε καθαρό πέναλτι σε χέρι του Χούμελς. Χαρακτηριστικό το σχόλιο της "Bild" εκείνη την περίοδο πως: «Η Ντόρτμουντ νίκησε, αλλά ήταν τυχερή που ο διαιτητής δεν είδε αυτό το χέρι». H «σφαγή» στο Λεβάντε

Δεν θα μπορούσε να λείπει από το «κάδρο» η βαριά ήττα από τη Λεβάντε με 3-0, η οποία ωστόσο ήρθε και με... διαιτητική «χείρα» για τους Ισπανούς. Δύο ανύπαρκτα πέναλτι κι αποβολή υπέρ των γηπεδούχων, αρκούσαν για να τους δώσουν την πρόκριση στο Γιουρόπα Λιγκ...Δείτε τις φάσεις εδώ...Το πέναλτι στον Μανιάτη

Πιο πρόσφατη περίπτωση είναι ο αγώνας με τη Μάλμε στη Σουηδία, όπου οι Πειραιώτες ηττήθηκαν με 2-0. Με το σκορ στο 1-0 ωστόσο ο Μανιάτης ανατρέπεται μέσα στην περιοχή, χωρίς ωστόσο να δοθεί και το πέναλτι. 

Το Top-10 των «εγκλημάτων» στην Ευρώπη! (vids)