MENU

Υπάρχουν μεγαθήρια- η Ρεάλ, η Μπάγερν, η Μπαρτσελόνα, η Τσέλσι. Γίγαντες που βρυχώνται- η Παρί Σεν Ζερμέν, η Μάντσεστερ Σίτι, η Ατλέτικο, η Άρσεναλ η Ντόρτμουντ, η Γιουβέντους. Συμπαθείς ευρωπαϊκοί ημίψηλοι «νάνοι» που θα κουνήσουν άμεσα μαντήλι- η Λεβερκούζεν, η Μονακό, η Σαχτάρ, η Σάλκε.

Και υπάρχουν και δύο ξεχωριστές, παραμυθένιες Σταχτοπούτες, έστω κι αν στο παραμύθι τους μία εξ αυτών δηλώνει… Δράκος: η Βασιλεία και η Πόρτο.

Από αυτό το ζευγάρι κάποια θα προκριθεί- μοιραία- στη φάση των «8», ταράζοντας για τα καλά τα λιμνάζοντα, περίπου, ποδοσφαιρικά ύδατα είτε της Πορτογαλίας είτε της Ελβετίας.

Για να είναι η Βασιλεία, θα πρέπει τα πάντα να δουλέψουν σαν ελβετικό ρολόι για τους «RotBlau», ενώ αν η Πόρτο θέλει να επιστρέψει στις κορυφαίες οκτώ ομάδες της Ευρώπης θα πρέπει να βρει τρόπο η φωτιά που βγαίνει από τα πόδια της να κάψει τους αντιπάλους της.

 Όποια τα καταφέρει, θα μπορέσει να δει την άμαξά της να μη μετατρέπεται σε κολοκύθα αμέσως μετά τις 12…

Το πρόσωπο: Όσο παράδοξο κι αν ακούγεται, ένας μέγας φαν της μπάλας-πρωτίστως της κίτρινης κι εν συνεχεία της ασπρόμαυρης: ο Ρότζερ Φέντερερ (που έχει στηρίξει πολλάκις οικονομικά την ομάδα της γενέτειράς του), αναμένεται να λάμψει δια της απουσίας του από τις κερκίδες, μιας και οι υποχρεώσεις του στο Ντουμπάι τον κρατούν μακριά από ελβετικό έδαφος. Το νο2 της παγκόσμιας κατάταξης της ATP θα δει από την τηλεόραση τις προσπάθειες της αγαπημένης του ομάδας, την ώρα που οι φίλαθλοι θα τον ψάχνουν μάταια στις εξέδρες. Ο «Βασιλιάς», είναι σίγουρο, θα στέλνει από μακριά τη θετική του ενέργεια. Είναι το καλύτερο που μπορεί να κάνει μέχρι να εφευρεθεί η τηλεμεταφορά.

Το ζευγάρι: Θα μπορούσαν να είναι συγκάτοικοι στην προπονητική τρέλα: ο Πάολο Σόουζα και ο Ζουλιέν Λοπετέγκι κάθονται φέτος για πρώτη φορά στην καριέρα τους σε πάγκο ομάδας που συμμετέχει στο Champions League. Και, ειδικά για rookies, τα πάνε περίφημα. Όποιος εκ των δύο καταφέρει να προκριθεί, μάλιστα, θα έχει βρει το προσωπικό του ταβάνι και θα το έχει τρυπήσει «ανεπανόρθωτα».

Ο αριθμός: Ακριβέστερα, οι αριθμοί. Η Πόρτο μετά το 2004, όταν και ανέβηκε στην κορυφή της Ευρώπης, έχει προκριθεί μόλις μία φορά στα προημιτελικά της διοργάνωσης (τη σεζόν 2008-2009), ενώ η Βασιλεία τη μία και μοναδική φορά που είχε τη χαρά να συμμετάσχει στους «8» τη θυμούνται, οι έχοντες μνήμη ελέφαντα και μία άλφα ηλικία, σα χθες: ήταν πριν 41 χρόνια.

Το απουσιολόγιο: Αν ένας φανταστικός, απ’ όλες τις απόψεις, απουσιολόγος αναλάμβανε να κάνει την καταμέτρηση, θα έβγαζε τους σημερινούς παρόντες πολύ περισσότερους από τους ελάχιστους απόντες. Πιο συγκεκριμένα ο φιλοξενούμενος Ζουλιέν Λοπετέγκι έχει την ευτυχία- με δόσεις μικρού, ευχάριστου πονοκέφαλου- να διαθέτει όλους τους παίκτες του ετοιμοπόλεμους, ενώ ο Σόουζα δεν μπορεί αν βασιστεί στον Ιβάνοφ (τραυματίας) και τον Σαρ (τιμωρημένος). Η προϊστορία: Ιδού μια μικρή έκπληξη- Βασιλεία και Πόρτο, παρά τις συνεχείς τους παρουσίες στις κορυφαίες διασυλλογικές διοργανώσεις, θα παραταχθούν για πρώτη φορά η μία απέναντι στην άλλη με μία μπάλα ποδοσφαίρου, μονάχα, ανάμεσά τους. Η γηπεδούχος Βασιλεία δε διαπρέπει ακριβώς όποτε συναντά απέναντί της πορτογαλικές ομάδες (σε τέσσερις αναμετρήσεις έχει μόλις μία ισοπαλία και τρεις ήττες), ενώ στον αντίποδα η Πόρτο τα πηγαίνει περίφημα με τις Ελβετικές (έχει χάσει μόνο ένα παιχνίδι σε έξι, συνολικά, ματς).

Η δήλωση: «Βρέθηκα δύο φορές πάρα πολύ κοντά στο να υπογράψω στην Πόρτο». Τάδε έφη όχι ο Ζαρατούστρας, αλλά ο Πάολο Σόουζα. Ο νυν προπονητής της Βασιλείας, κατά τα λεγόμενά του, απείχε κάτι λιγότερο από μια ανάσα από το να φορέσει τη φανέλα των «Δράκων» όχι μία, αλλά δύο φορές: αμέσως μετά τη φυγή του από τον Παναθηναϊκό το 2002 και λίγο προτού υπογράψει στην Εσπανιόλ, και μετά τη λύση του συμβολαίου του με την ισπανική ομάδα. Ωστόσο το φλερτ δεν «ευοδώθηκε» και ο Σόουζα δεν αγωνίστηκε- μετά της Μπενφίκα και Σπόρτινγκ- και στην τρίτη μεγάλη ομάδα της χώρας του.

Το… tweet: Το δεύτερο ημίχρονο του τρόμου (για τους αντιπάλους της Πόρτο, τουλάχιστον): οι Πορτογάλοι έχουν σημειώσει τα 12 από τα 13 τελευταία γκολ τους στο Champions League στο δεύτερο 45λεπτό των αγώνων, πράγμα που κάνει τις ομάδες που την αντιμετωπίζουν να μη δείχνουν και μεγάλη θέληση να ξαναβγούν στον αγωνιστικό χώρο μετά το ημίχρονο. Αν τα ποδόσφαιρο ήταν ένα παιχνίδι συνολικής διάρκειας 45 λεπτών, τότε η Βασιλεία θα ήταν μια ευτυχέστερη ομάδα.

http://t.co/oArNgfejXe

Πιθανές συνθέσεις: Βασιλεία (4-3-3): Βάλτσικ, Σούχι, Σαφάρι, Σαμουέλ, Ελ Νενί, Φάμπιαν Φράι, Τόλαντ Τζάκα, Τζούφι, Ντερλίς Γκονσάλες, Στρέλερ

Πόρτο (4-3-3): Φαμπιάνο,Ντανίλο, Μάικον, Μαρκάνο, Αλέξ Σάντρο, Έκτορ Ερέρα, Καζεμίρο, Όλιβερ Τόρες, Κουαρέσμα, Μπραχιμ,Τζάκσον Μαρτίνες

Ποντάρετε live στην interwetten για το συγκεκριμένο ματς, ενώ το ίδιο μπορείτε να κάνετε και στη mybet

Σταχτοπούτα συναντά… Σταχτοπούτα