MENU

Ο Ολυμπιακός του Μάρκο Σίλβα πριν από το ματς με τους Κροάτες στο Καραϊσκάκη είχε βρεθεί μόλις μια φορά πίσω στο σκορ την φετινή σεζόν και αυτή από την Μπάγερν στην μοναδική του ήττα. Το πλάνο του Πορτογάλου τεχνικού με το οποίο ξεκινούσε σε όλα τα ματς ο Ολυμπιακός πήγαινε…πρίμα χωρίς να χρειαστεί να αλλάξει κάτι σημαντικά σε αυτό κατά την διάρκεια του αγώνα.

Κόντρα στην Ντινάμο Ζάγκρεμπ ο Σίλβα περίμενε πως οι Κροάτες θα επιδιώξουν να αιφνιδιάσουν όπως έκαναν και στο πρώτο ματς για αυτό και είχε ζητήσει από τους παίκτες του να μην τους επιτρέψουν να κάνουν το παιχνίδι τους κλείνοντας τους τους διαδρόμους από τα άκρα όπου είναι η δύναμη τους. Για κακή του τύχη όμως η Ντινάμο μπόρεσε στην μια και μοναδική ευκαιρία που δημιούργησε να βρει τον τρόπο να σκοράρει και να προηγηθεί στο σκορ βάζοντας για πρώτη φορά στην φετινή σεζόν δύσκολα από νωρίς στους Πειραιώτες.

Με την εικόνα του Ολυμπιακού να είναι προβληματική στο πρώτο 45λεπτο καθώς μπορεί να είχε την κατοχή αλλά δεν είχε τον τρόπο να φτάσει με αξιώσεις απέναντι στον Εντουάρντο οι «ερυθρόλευκοι» πήγαν στα αποδυτήρια ξέροντας πως πρέπει να αλλάξου τα δεδομένα στην επανάληψη και να ανατρέψουν το εις βάρος τους σκορ. Ο Μάρκο Σίλβα είχε δει το πρόβλημα αλλά και τον τρόπο με τον οποίο ο Μάμιτς είχε καταφέρει να «κλειδώσει» μεσοεπιθετικά τον Ολυμπιακό.

Στα αποδυτήρια ο Πορτογάλος ήταν ήρεμος. Με ψυχραιμία ανέλυσε στους παίκτες του τον τρόπο που πρέπει να αντιδράσουν ζητώντας αρχικά από τα εξτρέμ να πατήσουν περιοχή και να μπουν στο παιχνίδι δίνοντας στηρίγματα στον Φορτούνη που ναι μεν είχε μπάλα στα πόδια του στο πρώτο 45λεπτο αλλά λίγες επιλογές. Ο Σίλβα ζήτησε να μικρύνουν οι αποστάσεις των γραμμών και να ανεβάσει ακόμη πιο ψηλά την πίεση στην Κροατική άμυνα η ομάδα του. Ήξερε πως οι Κροάτες με το 0-1 θα επιδιώξουν να το κρατήσουν παίζοντας κλειστά. Από την άλλη όμως παρότι τα πράγματα δεν πήγαιναν όπως τα ήθελε δεν υπήρξε η παραμικρή αμφιβολία για τις ικανότητες των παικτών του.

«Έχουμε πολύ χρόνο μπροστά μας, μπορούμε να το γυρίσουμε το ματς. Σας πιστεύω, πιέστε τους, παίξτε γρήγορα ανοίξτε το παιχνίδι στα άκρα και θα έρθουν τα γκολ» ήταν το μήνυμα του Πορτογάλου που είδε με το…καλημέρα στην επανάληψη την ομάδα του να μεταμορφώνεται άρδην και να φτάσει στο 54΄στην πρώτη μεγάλη ευκαιρία για την ισοφάριση. Ο Φορτούνης όμως αστόχησε στο πέναλτι, το 0-1 παρέμεινε με την απογοήτευση στον πάγκο να είναι έκδηλη αλλά τον Πορτογάλο να διατηρεί την ηρεμία του και την σιγουριά του. Από το ημίχρονο είχε αποφασίσει να βάλει στο ματς τον Πάρντο στην θέση του Ερνάνι που δεν «τράβαγε». Αποφάσισε να αφήσει τον Πορτογάλο λίγο περισσότερο μήπως του βγει κάποια ενέργεια. Μετά το χαμένο πέναλτι η εντολή στον Κολομβιανό δόθηκε και οι οδηγίες προς αυτόν ήταν ξεκάθαρες. Του ζήτησε να πάρει μπάλα και να παίξει στο ένας με έναν τον Πίβαριτς. Να πατάει συνεχώς περιοχή και να εκμεταλλεύεται το «σπάσιμο» προς τα έξω του Ιντέγε. Δύο λεπτά μετά το γκολ ήρθε με αυτό τον τρόπο!

Η ομιλία Σίλβα που γύρισε το ματς!