MENU

Ο 57χρονος Γερμανός τεχνικός, Κλάους Αουγκεντάλερ, είναι μία από τις εμβληματικές προσωπικότητες που φόρεσαν στο παρελθόν τη φανέλα της Μπάγερν Μονάχου. Ο Γερμανός στόπερ με περισσότερες από 400 συμμετοχές με την Μπάγερν από τα μέσα της δεκαετίας του 70' μέχρι και τις αρχές της δεκαετίας του 90' αποτέλεσε έναν από τους θρύλους των «Βαυαρών» κατακτώντας 7 τίτλους στην Μπουντεσλίγκα, ενώ πανηγύρισε και την κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου με τη Δυτική Γερμανία το 1990 στον τελικό με την Αργεντινή.

Μιλώντας στο SDNA, ενόψει της πρεμιέρας του Ολυμπιακού στο Champions League απόψε με την Μπάγερν, ο Αουγκεντάλερ θεωρεί πως η αναμέτρηση δεν θα είναι εύκολη για τους Βαυαρούς, δεδομένης και της ατμόσφαιρας στο «Καραϊσκάκη», την οποία ακόμη κι ο ίδιος θυμάται από εκείνο το 4-2 της Μπάγερν το 1980 στο πλαίσιο του Κυπέλλου Πρωταθλητριών Ευρώπης, στα παλιό γήπεδο του Φαλήρου.

«Η Μπάγερν θέλει πάντα να καθαρίζει νωρίς την υπόθεση πρόκριση στον όμιλο, ωστόσο το έργο της στο "Καραϊσκάκη" δεν θα είναι εύκολο. Η ατμόσφαιρα εκεί είναι "καυτή" και αυτό ίσως αποτελέσει πρόβλημα. Οι οπαδοί του Ολυμπιακού είναι τρελοί, είναι ιδιαίτερα ένθερμοι, κάτι που θυμάμαι έντονα όταν είχα παίξει εκεί ως αντίπαλος σε εκείνο το 4-2 πριν από 35 χρόνια. Φυσικά η Μπάγερν είναι ένας πολύ μεγάλος σύλλογος, διαθέτει μία έμπειρη ομάδα και έχει τη δυνατότητα να το διαχειριστεί», αναφέρει στο SDNA ο Αουγκεντάλερ.

Σύμφωνα με τον θρύλο των Βαυαρών, το μεγαλύτερο πρόβλημα της Μπάγερν εντοπίζεται στο κέντρο της άμυνας και εκτιμά ότι ο Ολυμπιακός με γρήγορες αντεπιθέσεις μπορεί να της προκαλέσει προβλήματα.

«Η μεγαλύτερη αδυναμία της Μπάγερν είναι στο κέντρο της άμυνας. Εκεί πονάει, κάτι που φάνηκε τόσο στο σαββατιάτικο ματς με την Άουγκσμπουργκ, όσο και σε κάποια από τα προηγούμενα παιχνίδια στο ξεκίνημα της σεζόν. Δέχθηκε κάποια εύκολα γκολ και νομίζω πως ο Ολυμπιακός ενδέχεται να της δημιουργήσει προβλήματα αν προσπαθήσει να χτυπήσει με γρήγορες αντεπιθέσεις», τονίζει στο SDNA ο Αουγκεντάλερ.

Ο Γερμανός προπονητής θεωρεί πως οι απουσίες των Ριμπερί και Ρόμπεν είναι ένα ζήτημα για την Μπάγερν ενόψει της επίσκεψης στο «Καραϊσκάκη», ωστόσο, σύμφωνα με τον ίδιο, οι Ντάγκλας Κόστα και Μίλερ είναι οι δύο παίκτες τους οποίους πρέπει να προσέξει πολύ ο Ολυμπιακός.

«Σίγουρα τόσο ο Ριμπερί όσο και ο Ρόμπεν είναι πολύτιμοι για την Μπάγερν, αλλά ο Γκουαρδιόλα έχει αρκετές λύσεις. Ο Μίλερ είναι πάντα επικίνδυνος και θα πρέπει να τον προσέξει πολύ ο Ολυμπιακός μαζί με τον Λεβαντόφσκι μπροστά. Επιπλέον ο Κόστα έχει αποδείξει την αξία του από τα πλάγια. Είναι ένας πολύ γρήγορος ποδοσφαιριστής, πάνω στον οποίο χρειάζεται να βάλεις ακόμα και δύο παίκτες για να τον σταματήσεις», επισημαίνει ο Αουγκεντάλερ.

Τέλος όσον αφορά την εκτίμησή του για το παιχνίδι, ο Αουγκεντάλερ, γελώντας, πρόσθεσε: «Δεν ξέρω... Νομίζω ότι η Μπάγερν θα πάρει τη νίκη».

Αουγκεντάλερ: «Τρελοί οι οπαδοί του Ολυμπιακού»!