MENU

Έξι εντολές! Τόσες έδωσε ο 72χρονος Γερμανός τεχνικός στους παίκτες των Βαυαρών και τους προειδοποίησε ότι έστω και μια να παραβιάσουν, θα έχουν άσχημα ξεμπερδέματα.

Και μπορεί για τον Αντσελότι να υπήρχε μουρμούρα στα αποδυτήρια της Μπάγερν, αλλά ουδείς από τους παίκτες μπορεί να τα βάλει με τον Χάινκες, ο οποίος είναι πολύ πιο παλιά... καραβάνα από τον Ιταλό και ξέρει, επίσης, πολύ καλά πως λειτουργεί η ομάδα.

Από την πρώτη ημέρα της επιστροφής του, λοιπόν, ο Χάινκες έδωσε έξι εντολές και ζήτησε από τους ποδοσφαιριστές του να τις ακολουθήσουν, ώστε να είναι αρμονική η συνεργασία τους.

Απαγορεύεται η χρήση κινητού τηλεφώνου

Επί Αντσελότι, οι παίκτες της Μπάγερν μπορούσαν να χρησιμοποιούν το κινητό τηλέφωνό τους ακόμα και λίγα λεπτά πριν από τη σέντρα ενός αγώνα. Ο Γερμανός προπονητής αποφάσισε να... σφίξει τα λουριά και να... κόψει τα κινητά! Έτσι , απαγορεύονται πλέον τα κινητά τηλέφωνα και την ώρα των γευμάτων και την ώρα των θεραπειών και γενικά στα αποδυτήρια.

Συνέπεια

Με τον «Καρλίτο» δεν επιβαλόταν πρόστιμο σους παίκτες οι οποίοι καθυστερούσαν στις υποχρεώσεις της ομάδας. «Η συνέπεια είναι ένας τρόπος να σέβεσαι τους άλλους» είπε ο Χάινκες. Απαιτεί, λοιπόν, άπαντες να είναι στην ώρα τους στις προπονήσεις. Σε διαφορετική περίπτωση θα υπάρχουν κυρώσεις.

Καθαριότητα

Κάποιοι ίσως το θεωρήσουν καψώνι... Ο Γερμανός προπονητής έχει ζητήσει από τους ποδοσφαιριστές του να φροντίζουν την καθαριότητα των αποδυτηρίων. Ουδείς μπορεί να αποχωρήσει μετά το τέλος της προπόνησης αν πρώτα δεν συμμαζέψει!

Ευγένεια

Εντάξει, μπάλα παίζουν, θα πουν και μια (κακή) κουβέντα παραπάνω, αλλά γενικά ο Χάινκες απαιτεί ευγένεια από τους παίκτες του. «Είναι σημαντικό να δουλεύουμε ως μια ομάδα που δίνει μεγάλη σημασία στην ευγένεια, στον σεβασμό και στην πειθαρχεία» τους είπε.

Τέρμα οι κλίκες

Την περίοδο του Αντσελότι υπήρχαν φήμες ότι είχαν δημιουργηθεί κλίκες εντός των αποδυτηρίων. Ακόμα και ο ίδιος ο Ιταλός τεχνικός κατηγορήθηκε ότι είχε δημιουργήσει γύρω του μια ομάδα κάποιων παικτών, με τους οποίους είχε καλύτερη επαφή, αγνοώντας τους υπόλοιπους. Ο Χάινκες απαιτεί ενότητα και είναι ο ίδιος αυτός που πρώτος την εφαρμόζει. Προφανώς και οι παίκτες οι οποίοι μιλούν την ίδια γλώσσα είναι πιο κοντά, αλλά οι κλίκες θα... κοπούν!

Κοινό γεύμα

Μετά το τέλος κάθε προπόνησης, οι ποδοσφαιριστές γευματίζουν όλοι μαζί. Τώρα με τον Χάινκες είναι υποχρεωτικό, με τον Αντσελότι παρέμεναν στο προπονητικό κέντρο μόνο όσοι ήθελαν κάθε φορά. Δεν είναι μόνο ζήτημα σύσφιξης των σχέσεων, αλλά επίσης και ένας καλός τρόπος για να ελέγχεται η διατροφή των ποδοσφαιριστών!

Oι... έξι εντολές του Γιουπ Χάινκες