MENU

Λίγες ομάδες στην Ευρώπη μπορούν να συγκριθούν με την Ντόρτμουντ και την αφοσίωση των ποδοσφαιριστών της όπως ο Μάρκο Ρόις. Ίσως αυτό να είναι αποτέλεσμα των πιστών της οπαδών οι οποίοι γεμίζουν το γήπεδο σε κάθε ευκαιρία και δημιουργούν το αίσθημα αγάπης και εμπιστοσύνης στους ποδοσφαιριστές.

Πάμε να δούμε δέκα περιπτώσεις ποδοσφαιριστών που άφησαν την Ντόρτμουντ για κάποια άλλη ομάδα και μετά απέτυχαν στην καριέρα τους.

1. Λούκας Μπάριος:

Η Παραγουάη δεν παράγει καλούς επιθετικούς, όταν το κάνει όμως το αποτέλεσμα είναι εξαιρετικό. Μετά τους Ρόκε Σάντα Κρούζ και όσκαρ Καρτντόζο, έρχεται η περίπτωση Μπάριος ο οποίος είχε 23 γκολ στη πρώτη του σεζόν με τη φανέλα της Μπορούσια.Μετά από τρεις σεζόν στη Γερμανία ο επιθετικός μετακόμισε στην Κίνα για λογαριασμό της Guangzhou και η καριέρα του πήρε την μεγάλη κάθοδο.

2. Νέλσον Βαλντέζ:

Άλλος ένα Παραγουανός επιθετικός που η Μπορούσια τον απέκτησε το 2006 αλλά δεν ήταν τόσο επιτυχημένος όσο ο Μπάριος. Πέτυχε 17 γκολ με την Ντόρτμουντ σε 4 σεζόν και μετά πωλήθηκε στην Ισπανία και την Χέρακλες. Αργότερα πέρασε και από την Ελλάδα και τον Ολυμπιακό αλλά και από την Ρωσία για να καταλήξει στο MLS για λογαριασμό των Σιάτλ.

3. Φίλιπ Ντέγκεν:

Έκανε το μεγάλο βήμα στη καριέρα του και το 2008 αφήνει την Ντόρτμουντ για την Λίβερπουλ. Εκεί τον πίστεψαν ως τεράστιο ταλέντο αλλά οι εμφανίσεις του και οι συχνοί τραυματισμοί του δεν του επέτρεψαν να αποδώσει τα αναμενόμενα. Μετά από δύο σεζόν στην Αγγλία μετακομίζει στην πατρίδα του για λογαριασμό της Βασιλείας, με τα πράγματα να πηγαίνουν σαφώς καλύτερα.

4. Μοχάμεντ Ζιντάν:

Με όνομα βαρύ σαν αυτό του Γάλλου βιρτουόζου δεν θα μπορούσε να μην κάνει καριέρα στο ποδόσφαιρο, βέβαια η πορεία του δεν έπιασε τα στάνταρ του Γάλλου σταρ.Μέσα σε 3 χρόνια στη Ντόρτμουντ πέτυχε 15 γκολ και είχε 73 εμφανίσεις, για να επιστρέψει στην Μάιντς και να καταλήξει να παίζει σήμερα στην Αιγυπτιακή Ελ - Χάρμπι.

5. Νταβίντ Οντόνκορ:

Ο Οντόνκορ ήταν πάντα και έμεινε ένα μεγάλο ταλέντο για την Ντόρτμουντ που δεν μπόρεσε να αρπάξει την ευκαιρία και να σταθεροποιηθεί στην πρώτη ομάδα αν και προέρχεται από τις ακαδημίες της. Είχε συνολικά 103 εμφανίσεις με 4 μόλις γκολ. Το 2006 η Μπέτις αποφάσισε να του δώσει μία ευκαιρία αλλά δεν τους δικαίωσε και το 2012 κατόρθωσε να παίζει στην Ουκρανική Hoverla.

6. Εβανίλσον:

Ικανός να παίζει ως μπακ-χαφ και ως εξτρεμ, ο Εβανίλσον έπαιξε για 6 χρόνια στην Ντόρτμουντ. Ήταν ένας σταθερός σε απόδοση παίκτης κατακτώντας το πρωτάθλημα της σεζόν 2001-2002 και είχε συνολικά 4 γκολ σε 156 εμφανίσεις. Το 2005 πηγαίνει στην Ατλετικο Μινέιρο και δεν ξαναβρίσκει τον παλιό του εαυτό για να αποσυρθεί το 2013.

7. Μάρσιο Αμορόζο:

Με θητείες στις Ντόρτμουν, Μίλαν, Ουντινέζε και Μάλαγα, ο Αμορόζο ήταν ένας από τους θρύλους της ομάδας. Είχε 28 γκολ σε 59 εμφανίσεις με τη φανέλα της Ντόρτμουντ και όταν έφυγε από τη Γερμανία στην ουσία δεν μπόρεσε να πετύχει τίποτα περισσότερο. Το 2008 πέρασε και από την Ελλάδα για λογαριασμό του Άρη.

8. Βίκτορ Ικπέμπα:

Το 1999 πηγαίνει στην Ντόρτμουντ και εκεί βρίσκει τον προπονητή Ματίας Σάμερ οπού δεν τον βλέπει με πολύ καλό μάτι. Θα μείνει 3 χρόνια και θα πετύχει 3 γκολ σε 30 παιχνίδια για να πάρει μετά μεταγραφή στην Ισπανία, το Βέλγιο και το Κατάρ.

9. Νούρι Σαχίν:

Μετά τις περιπλανήσεις του σε Λίβερπουλ και Ρεάλ Μαδρίτης επέστρεψε στη Γερμανία για λογαριασμό της Ντόρτμουντ. Όταν είναι υγιής ο Σαχίν μπορεί να κάνει εκπληκτικά πράγματα, αλλά με τους Γκιντογκαν και Βάϊγκλ στο ρόστερ περιοριζόταν στον πάγκο. Άν και με τη φυγή του Γκιντογκάν ίσως παίξει πάλι βασικός.

10. Μάριο Γκέτσε:

Από τους πιο αγαπημένους παίκτες του Κλοπ στην Μπορούσια που ακόμα και σήμερα το μετανιώνει που τον πούλησε στην Μπάγερν Μονάχου. Οι Βαυαροί δεν τον πίστεψαν και τα σενάρια που τον θέλουν να επιστρέφει στο Βεστφάλεν όλο και πληθαίνουν. Το μόνο σίγουρο είναι πως δεν έχει αποδώσει τα αναμενόμενα από τότε που έφυγε από την Ντόρτμουντ, ενώ ο Κλοπ θα τον ήθελε πολύ και στην Λίβερπουλ.

Δέκα παίκτες που άφησαν την Μπορούσια Ντόρτμουντ και απέτυχαν