MENU
Χρόνος ανάγνωσης 4’

Σιώπης στο SDNA: «Οικογένεια ο Άρης, έφυγα και συνεχίζω να τον παρακολουθώ»!

0

Η... ανάκριση του Μανώλη Σιώπη: ο άνθρωπος που χαρακτηρίζεται από την όμορφη τρέλα του. Και αυτή ακριβώς η τρέλα κάνει ευχάριστη κάθε συζήτηση μαζί του. Ο πρώην παίκτης του Άρη πήγε στην Τουρκία θέλοντας να δοκιμάσει την τύχη του στο εξωτερικό. Να κάνει ένα βήμα στην καριέρα του που θα τον βοηθήσει να ανέβει ακόμα ψηλότερα. Ο Έλληνας χαφ μιλά στο SDNA για την αποχώρησή του από την ομάδα της Θεσσαλονίκης την οποία και χαρακτηρίζει ως «οικογένειά» του.

Άλλωστε, όπως χαρακτηριστικά μας είπε συνεχίζει να την παρακολουθεί από εκεί που βρίσκεται. Είναι ευχαριστημένος για το νέο αυτό κεφάλαιο στη ζωή του καθώς αισθάνεται πως το πρωτάθλημα της Τουρκίας του ταιριάζει πολύ. Παράλληλα, αναφέρεται στο story της μεταγραφής του στην Αλάνιασπορ αλλά και στην εξαιρετική περσινή σεζόν που πραγματοποίησαν οι κίτρινοι της Θεσσαλονίκης καταφέρνοντας στην πρώτη τους ουσιαστικά σεζόν μετά την επιστροφή τους στη Σούπερ Λιγκ να εξασφαλίσουν ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Ξεκινώντας, τι ήταν αυτό που σου είπε ο Τζαβέλλας όταν τον ρώτησες για την Αλάνιασπορ;

«Για μένα δεν ήξερε αρχικά πως θα έρθω αλλά μόλις υπέγραψα μου είπε ότι είναι ένα πρωτάθλημα που μου ταιριάζει πολύ. Επιπλέον, επειδή είμαστε εδώ οι τρεις μας αλλά και ένας Έλληνας γυμναστής δεν έχω καταλάβει πως έχω φύγει από την Ελλάδα. Η πόλη είναι λες και είμαι στη Θεσσαλονίκη, πολύ τουριστική. Η ομάδα είναι πολύ οργανωμένη έχει έναν στόχο που μας ελκύει όλους και έτσι ελπίζουμε για το καλύτερο μέσα στη σεζόν».

«Ο Μπουλούτ μου είπε πως με αυτό που θα δω εδώ φέτος θα πάθω σοκ»

Είχες συζητήσει με τον προπονητή πριν υπογράψεις; Σου είχε αναλύσει το πλάνο που έχει για την ομάδα;

«Είχαμε κάνει μόνο μία κουβέντα πριν υπογράψω σε ένα εστιατόριο. Του έλεγα πόσο μου αρέσουν τα παιχνίδια με ένταση. Μου απάντησε πως με αυτό που θα δω εδώ φέτος θα πάθω σοκ».

Η παρουσία του Γιώργου (Τζαβέλλα) έπαιξε ρόλο στην απόφασή σου να έρθεις στην Αλάνιασπορ;

«Εγώ δεν μπορώ να πω ότι είχα επιλογή πολλών ομάδων από το εξωτερικό. Παρ’ όλα αυτά, είναι τεράστια η βοήθειά του σε όλα. Μεταξύ αυτών και στον ψυχολογικό τομέα. Ξέρει την αύρα του πρωταθλήματος και πιστεύω πως θα βοηθήσει ακόμα περισσότερο στη συνέχεια».

Περίμενες όταν τελείωνε η περσινή σεζόν πως λίγες εβδομάδες αργότερα θα υπάρξει αυτή η προοπτική για να φύγεις με μεταγραφή για το εξωτερικό;

«Το είχα στο μυαλό μου από την ημέρα που υπέγραψα στον Άρη. Να μπορέσω να κάνω μία καλή σεζόν για να μπορέσω να φύγω. Αλλά το ότι θα γίνει τόσο γρήγορα, όχι δεν το περίμενα. Εγώ μετά την Εθνική πίστευα πως θα ξεκουραστώ κάποιες ημέρες και μετά θα ξεκινήσω προετοιμασία με τον Άρη. Μαθαίνω μετά πως υπήρξε πρόταση για μένα και έτσι ήρθα εδώ».

Τώρα πλέον που έχεις έρθει εδώ και έχουν τα πράγματα μέσα στο μυαλό σου «κάτσει» περισσότερο, τι είναι αυτό που σκέφτεσαι για το μέλλον;

«Αυτό που έχω στο μυαλό μου είναι να παίξω στο πιο ψηλό επίπεδο που μπορώ».

Στην Ελλάδα, πριν πας στον Άρη, δεν πήρες τις ευκαιρίες που ενδεχομένως να άξιζες. Θεωρείς πως εδώ θα έχεις τη δυνατότητα να αποδείξεις ακόμα περισσότερο τι αξίζεις;

«Ναι, είναι σαν ένα σκαλί για μένα η Αλάνιασπορ».

«Ο κόσμος και ο πρόεδρος περίμεναν περισσότερο από εμάς αυτή τη σεζόν»!

Η περσινή χρονιά τόσο σε προσωπικό επίπεδο όσο και σε ομαδικό ήταν εξαιρετική. Με τον Άρη καταφέρατε στη χρονιά της επιστροφής του να τερματίσετε στην πρώτη πεντάδα του πρωταθλήματος. Το περιμένατε αυτό στο ξεκίνημα της σεζόν;

«Πιστεύω πως την περίμεναν ο κόσμος και ο πρόεδρος περισσότερο από εμάς. Ήμασταν μία καινούργια ομάδα που στη συνέχεια μάλιστα άλλαξε και προπονητή. Ήταν σίγουρα δύσκολα τα πράγματα».

Αφού ολοκληρώθηκε η μεταγραφή σου στην Αλάνιασπορ είχες γράψει στα social media ένα πολύ όμορφο μήνυμα για κάθε οπαδό του Άρη που το διάβασε. Τι σημαίνει για σένα αυτή η ομάδα;

«Οικογένεια. Στην Ελλάδα δεν παρακολουθούσα τόσο το ποδόσφαιρο. Τώρα πλέον έχω φύγει και παρ’ όλα αυτά συνεχίζω να παρακολουθώ τον Άρη».

Μάλιστα, σε εκείνο το σημείο η κουβέντα πήγε και στον επαναληπτικό του Άρη με τη Μόλντε στη Θεσσαλονίκη όταν οι κίτρινοι του Σάββα Παντελίδη έφτασαν μία «ανάσα» από την επική ανατροπή. Εκεί, ο Σιώπης σχολίασε ότι «Μετά από την προσπάθεια που έγινε ήταν κρίμα ο τρόπος που ήρθε ο αποκλεισμός, τουλάχιστον να πήγαινε στα πέναλτι».

Εκτός της εξαιρετικής περσινής σεζόν που κάνατε με τον Άρη, για σένα προσωπικά υπήρξε και κάτι άλλο ιδιαίτερα σημαντικό. Αναφέρομαι φυσικά στην καθιέρωσή σου στην Εθνική ομάδα. Τι πιστεύεις πως δεν πήγε καλά στα τελευταία παιχνίδια και πως μπορεί να διορθωθεί αυτή η κατάσταση;

«Εγώ δεν μπορώ να δώσω εύκολα απάντηση σε αυτό. Είναι πολλά που χρειάζεται να γίνουν. Πιστεύω ότι αν όποιος βρίσκεται στην Εθνική βάζει το εγώ του κάτω από την Εθνική, η ομάδα θα προχωρήσει και πάλι προς τα μπροστά».

Σιώπης στο SDNA: «Οικογένεια ο Άρης, έφυγα και συνεχίζω να τον παρακολουθώ»!
EVENTS