MENU

Στο στόχαστρο φανατικών, μπήκε και ο Αλέξης Σπυρόπουλος, όχι για πρώτη φορά είναι η αλήθεια. Δεν συγκρίνω βέβαια την επίθεση τον Τζιχαντιστών με την επικοινωνιακή στρατηγική του Ολυμπιακού, όμως πώς να το κάνουμε, υπάρχει στοχοποίηση.

Πάντα ο Ολυμπιακός είχε πρόβλημα με τους καλύτερους. Ο Αλέξης Σπυρόπουλος άλλωστε είχε στιγματιστεί από τον προπέρσινο τελικό κυπέλλου όταν τόλμησε να πει πως ο Μανιάτης έκανε χέρι πάνω στη γραμμή.

Πρόβλημα ο Ολυμπιακός είχε και με τον Τάσο Κάκο. Πάντοτε δημιουργούσε θέμα με έναν διαιτητή που γνώριζε πως τον έχει γραμμένο στα παλαιότερα τον υποδημάτων του. Η αλήθεια πλέον είναι πως μας διασκεδάζουν.

Εγώ επαναλαμβάνω πως στόχος του ΠΑΟΚ δεν είναι το πρωτάθλημα αλλά να φτιάξει μία ομάδα υψηλών προδιαγραφών. Από το μηδέν ξεκίνησε το καλοκαίρι και έφτασε σήμερα στο δύο. Με το δύο πρωτάθλημα δεν μπορείς να κατακτήσεις πόσο μάλλον όταν το περιβάλλον του ελληνικού ποδοσφαίρου είναι απλά απαράδεκτο.

Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να γελάμε. Το έχω πάρει στον χαβαλέ το θέμα ελληνικό ποδοσφαιρικό προϊόν και προσπαθώ απλά να καταγράφω δημοσιογραφικά τα όσα συμβαίνουν στην ομάδα μου, καλά και στραβά.

Στα υπόλοιπα, απλά παρακολουθώ γελώντας. Και πώς να μη γελάσω όταν ακούω τον Αλέξη να λέει «ανύπαρκτο πέναλτι»; Ξέρω τι θα επακολουθήσει. Είμαι σίγουρος πως ξέρει και ο ίδιος και απλά δεν ανέχεται να μειώσει την προσωπικότητά του και τον επαγγελματικό του όγκο για βλαχοεπικοινωνιακές κρυφοφασιστικές στρατηγικές μίας ανώνυμης εταιρίας που εκτιμά πως όλος ο πλανήτης ασχολείται με την πάρτη της.

Στρατηγικές που πριν λίγο καιρό στοχοποιούσαν το sdna για την αποκάλυψη πως ο Μίτσελ σύντομα θα αποτελέσει παρελθόν. Που τελικά αποτέλεσε.

Τον Μίτσελ που πριν λίγους μήνες - το πολύ δύο - παρακαλούσε όλη η Ευρώπη να συνεχίσει το θεάρεστο έργο του.

Άκουσα την παρουσίαση του Βίτορ Περέιρα στην οποία συμμετείχε και ο Ευάγγελος Μαρινάκης που είπε «να πάρουμε το πρωτάθλημα με κάθε τρόπο». Μία φράση εμφατική, στο κλίμα που έχει συνηθίσει να εισπράττει ο μέσος Ολυμπιακός που απέμεινε στα πέριξ του Ολυμπιακού. Γιατί υπάρχουν εκατοντάδες χιλιάδες που αδιαφορούν για αυτό που βλέπουν για την ομάδα τους και το συνολικό προϊόν.

Η βλαχοεπικοινωνιακή στρατηγική χωρίς κρυφοφασιστικές τάσεις, εμφανίστηκε και το μεσημέρι της Πέμπτης, όταν ο Κώστας Νικολακόπουλος κινήθηκε στο στυλ «Κοίτα τι θα κάνω εγώ στους Βούλγαρους». Όχι πως το είπε έτσι ο άνθρωπος, αλλά αυτό το κλίμα εισέπραξα από αυτόν.

Έβαλε ο ρεπόρτερ του Ολυμπιακού κείμενο που έγραψε πως ο Ολυμπιακός ετοιμάζει σφήνα και φωτογράφισε την περίπτωση Νομπόα. Ο οποίος εκείνη την ώρα είχε μπει στο αεροπλάνο και ερχόταν Θεσσαλονίκη.

Τελικά Θεσσαλονίκη ήρθε ο Νομπόα. Και εδώ και τρία χρόνια δεν πληρώνει για μεγάλους παίκτες μόνο ο Μαρινάκης, Κώστα μου. Υπάρχει κι άλλος.

Αργότερα, βγήκε η απόφαση της πειθαρχικής επιτροπής της Λίγκας, όπου ο Ολυμπιακός δέχτηκε 7 χιλιάδες ευρώ πρόστιμο για τα όσα έγιναν στο Καραϊσκάκη στον αγώνα με τον ΠΑΟΚ. Εκεί που ένα ή και περισσότερα τέκνα της Πειραιώτικης ΠΑΕ, σημάδευαν τον Γλύκο με φωτοβολίδες από τα τρία μέτρα και δύο φορές τον πέτυχαν.

Θυμάμαι στον ημιτελικό πέρυσι τι έγινε για τους γαύρους στον πάγκο, για την ατμόσφαιρα. Σαν γκόμενες παρατημένες από αρσενικά σε προχωρημένη κλιμακτήριο αντιδρούσαν οι βλαχοεπικοινωνιολόγοι τους και τα τσιράκια τους. Τώρα, ένα μονόστηλο και δεν τρέχει μία. Εμείς οι... παρακμιακοί ούτε κουβέντα για τις μερίδες μπουγάτσας που μπήκαν στον πάγκο της ομάδας μπάσκετ στο φιλικό που έπαιξε το καλοκαίρι στο Ρέθυμνο. Είχα την απορία βλέπετε για το που βρήκαν μπουγάτσα.

Πάμε και στη Λίγκα τώρα. Πιστεύω πως ο συνεταιρισμός κατσικοσφίχτων Βόρειας Κορέας έχει πιο ξεκάθαρους κανόνες και μεγαλύτερη αξιοκρατία από την Λίγκα μας.

Πραγματικά δεν μπορώ να κάνω τίποτα άλλο από το να γελάσω. Δεν μπορώ να νευριάσω μαζί τους, δεν αξίζουν τα νεύρα μου. Τους βλέπω πως λειτουργούν και σκέφτομαι να βάλω υπενθύμιση να δω στο FOX το family guy. Μία σούπερ σειρά καρτούν που μέσα στην καφρίλα των σεναριογράφων αποτυπώνεται μία πραγματικότητα που ζούμε αλλά πολλοί από εσάς, αρνούνται να αποδεχτούνε. Εγώ την έχω αποδεχτεί και γελάω.

Την Παρασκευή, θα οριστούν οι διαιτητές των αγώνων Αστέρας Τρίπολης - ΠΑΟΚ και Ξάνθη - Ολυμπιακός, στο ντεμπούτο του Βίτορ Περέιρα. Ο Ολυμπιακός ξέρει να στηρίζει το ντεμπούτο των προπονητών του. Και έρχεται ένα ΣΚ που σίγουρα θα γελάσουμε.

Η καφρίλα φέρνει γέλιο, άρα υγεία
EVENTS