MENU

Ξεκούρασε τη μισή ομάδα, για την ακρίβεια όλους τους ξένους πλην τριών, έδωσε την ευκαιρία στον πιτσιρικά τερματοφύλακα Κώστα Κότσαρη να κάνει ντεμπούτο σε ηλικία που ελάχιστοι γκολκίπερ μεγάλων ομάδων κάνουν, χάρισε στον Σωτήρη Νίνη μια επανεμφάνιση σε όσο πιο στρωμένο ματς.

Και όμως από ένα τέτοιο ειδικών συνθηκών παιχνίδι (για να το περιγράψουμε πιο προσεκτικά και να μην το γράψουμε αδιάφορο) ο Γιάννης Αναστασίου μπορεί να βγάλει τα πιο χρήσιμα συμπεράσματα της σεζόν. Και να γίνει φωτεινός φάρος της συνέχειας της σεζόν αλλά και πυξίδα για αρκετά πράγματα μέσα στην ομάδα. Ας το τεκμηριώσουμε.

Μακράν κορυφαίος του Παναθηναϊκού στο ματς (και του αγώνα φυσικά) ο Νίνης. Έκανε ένα 45λεπτο όνειρο. Όμοιό του από άλλο χαφ του ο Παναθηναϊκός είχε να δει από την εποχή του… Νίνη. Την πρώτη. Βέβαια ο Νίνης με την τρέλα να παίξει και να δείξει πράγματα, τα έδωσε όλα και στο δεύτερο ημίχρονο ήταν σκιά του εαυτού του. Απόλυτα λογικό για παίκτη που είχε να αγωνιστεί σχεδόν οκτώ μήνες. 

Πολύ σύντομα και μέσα από ορθολογική χρήση ο Νίνης θα είναι έτοιμος να παίξει 70 λεπτά σε αυτό το τέμπο. Και φυσικά θα κάνει τη διαφορά. Ναι, σύμφωνοι τα Χανιά δεν μπορούν να αποτελέσουν μέτρο σύγκρισης και ασφαλών συμπερασμάτων. Πλην όμως μπορώ με ευκολία να παραθέσω καμιά δεκαριά παιχνίδια που έχει δώσει ο Παναθηναϊκός την τελευταία διετία με ανάλογου βεληνεκούς αντιπάλους και όχι απλά δεν υπήρξε παίκτης του Τριφυλλιού σαν τον Νίνη αλλά συνολικά οι Πράσινοι δεν μπορούσαν να φτιάξουν δύο φάσεις της προκοπής. Όχι δέκα που έκανε χάρη στο Νίνη ο Παναθηναϊκός στα Χανιά…

Για τον Νίνη ο Αναστασίου είχε πει το καλοκαίρι στους νεαρούς παίκτες του Παναθηναϊκού να προσέξουν για να μην γίνουν σαν αυτόν. Υπό την έννοια, προφανώς, των βημάτων που ακολούθησε στην καριέρα του μετά το απίθανο ξεπέταγμα το 2007. Προς τιμήν του ο Αναστασίου σε πρόσφατη συνέντευξή του παραδέχθηκε ότι το είχε πει. 

Θαρρώ πως σύντομα θα παραδεχθεί δημόσια ότι έσφαλε έχοντας τόσες πολλές επιφυλάξεις για την επιστροφή του Νίνη στον Παναθηναϊκό. Θα τον… αναγκάσει ο 25χρονος μέσος. Διότι σε αυτό το ρόστερ του Τριφυλλιού ο Νίνης παίρνει τη φανέλα του βασικού σπίτι. Ουδείς άλλος χαφ μπορεί να βγάλει τόσες κάθετες πάσες όσες αυτός (Δώνης και Ντίνας βοηθούν στο κάθετο ποδόσφαιρο αλλά σε πολύ μικρότερο βαθμό αφού ο πρώτος δεν έχει ακόμα τη σιγουριά και ο δεύτερος κρατάει περισσότερο τη μπάλα πολλές φορές), ουδείς άλλος έχει τόσο καλό σουτ όσο αυτός (ο Πράνιτς είναι ο μόνος που δοκιμάζει από μέση και μακρινή απόσταση αλλά και αυτός δεν είναι στα καλύτερά του πια), ουδείς άλλος έχει τόσο αποτελεσματικότητα σε ατομική ενέργεια (ο Ντίνας το παλεύει αλλά είναι ή του ύψους ή του βάθους).

Ας φύγουμε από τον Νίνη. Ο Παναθηναϊκός παρατάχθηκε με 11 Έλληνες. Ξανάγινε πριν καμιά 25αριά χρόνια. Τιμή του και καμάρι του. Όχι εθνικιστικά ή ρατσιστικά αλλά καθαρά στη λογική των νέων, φιλόδοξων και φιλότιμων παικτών που κατανοούν απόλυτα το μέγεθος του συλλόγου και το βάρος της φανέλας. Είναι το μέλλον. Με τα καλά και τα άσχημά τους. Διότι και ο Κότσαρης ήταν «ψαρωμένος» και ο Τριανταφυλλόπουλος έκανε παιδικά λάθη και ο Χουχούμης δεν πάταγε καλά και ο Καρέλης έχανε τα άχαστα. Υπάρχουν ορισμένοι που έχουν… θέμα στη νοοτροπία τους, αφού πρέπει να κατανοήσουν ότι δεν γίνεται να διαλέγουν παιχνίδια και να εμφανίζονται χαλαροί. Ευκαιρία ζωής είναι για τους περισσότερους ο Παναθηναϊκός. Ας την εκμεταλλευτούν όσο είναι καιρός. Ειδάλλως θα «τραβούν τα μαλλιά τους».

Δεν είναι τυχαία η κατάρρευση του Παναθηναϊκού με την είσοδο των Μπαϊράμι, Μπούι. Δύο παίκτες που για διαφορετικούς λόγους δεν προσφέρουν τίποτα. Ο μεν Μπαϊράμι είναι 1,5 χρόνο στα πιτς με ελάχιστα διαλλείματα αγωνιστικής παρουσίας, ο δε Μπούι απλά δεν έχει «κολλήσει» στην ομάδα. Δύο επιλογές του Αναστασίου που δεν «βγήκαν». Δεν «τρέχει» τίποτα αρκεί να μην επιμείνει πολύ ακόμα σε αυτούς. Στα Γιάννινα ο Μπούι ήταν αρνητικός αλλά δεν αντικαταστάθηκε. Όπως και στα περισσότερα παιχνίδια του με τον Παναθηναϊκό. Όσο για τον Μπαϊράμι στο Τριφύλλι όλοι στάθηκαν ανθρώπινα πάνω στο πρόβλημα τραυματισμού του και τον κράτησαν και φέτος. Δεν υπάρχει λόγος να εξαντλήσει το συμβόλαιό του διότι ο Παναθηναϊκός απλά δεν είναι ο Άγιος Παντελεήμων!

Ανεξάρτητα από το πώς θα κυλήσει το δεύτερο μισό της σεζόν, το καλοκαίρι θα έρθει η ώρα για μια σημαντική εκκαθάριση στο ρόστερ. Εκεί πρέπει να μείνουν οι ποιοτικοί ξένοι, να γίνουν προσθήκες με ξένους και Έλληνες που θα βαδίζουν στη σωστή νοοτροπία και παράλληλα θα έχουν ικανότητα να ανεβάσουν επίπεδο τον Παναθηναϊκό. Μεταγραφές απλά για τις μεταγραφές δεν υπάρχει λόγος να γίνονται.

Το πιο αδιάφορο έγινε το πιο διδακτικό
EVENTS