MENU

Στο διοικητικό συμβούλιο της ΕΠΟ που είχε γίνει στις 25 Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη, ο Δημήτρης Αγραφιώτης είχε θέση θέμα ξένων διαιτητών σε όλους τους αγώνες του Ολυμπιακού (αίτημα που δεν πέρασε), είχε απαιτήσει όμως, και την παρουσία του Μέλο Περέιρα σε Δ.Σ. της ΕΠΟ για να δώσει απαντήσεις για τους ορισμούς των διαιτητών.

«Ζητάμε την κλήση του Περέιρα στο επόμενο συμβούλιο της ΕΠΟ. Να έρθει να μας εξηγήσει πόσο ανεξάρτητος είναι και πως κάνει τους ορισμούς…» είχε πει χαρακτηριστικά, ο εκ των αντιπροέδρων του Ολυμπιακού.

Στο Δ.Σ. της ΕΠΟ την Δευτέρα (26/2), στο οποίο ο Πορτογάλος πρόεδρος της ΚΕΔ (έστω και με καθυστέρηση) έδωσε για πρώτη φορά το «παρών», έφυγε «ατσαλάκωτος». Ο Δημήτρης Αγραφιώτης αν και κάθονταν σχεδόν δίπλα του, δεν του έκανε ούτε μία ερώτηση, ούτε του ζήτησε εξηγήσεις για τους ορισμούς.

Αυτό που ειπώθηκε πάντως, ήταν ότι ο Μέλο Περέϊρα θα καλείται να δίνει το «παρών» στα συμβούλια που θα έχουν θέματα διαιτησίας.

Μόνο ο Περέϊρα θα απολύει ή θα προσλαμβάνει στην ΚΕΔ!

Ο Πορτογάλος μάλιστα, βγήκε από το διοικητικό συμβούλιο με αυξημένες αρμοδιότητες σε ότι αφορά τη στελέχωση της ΚΕΔ, αρμοδιότητες που μέχρι τώρα τις είχε η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ.

Σε επιστολή που έχει στείλει η γεν. γραμματέας της FIFA, Φατμά Σαμούρα, και διαβάστηκε στα μέλη του συμβουλίου, αναφέρει κατηγορηματικά ότι η απόλυση ή ορισμός μελών της ΚΕΔ θα γίνεται μόνο κατόπιν εισήγησης του Πορτογάλου προέδρου της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας ενώ ζητείται και η τροποποίηση του σχετικού κανονισμού διαιτησίας.

Την αρμοδιότητα αυτή μέχρι τώρα είχε το Δ.Σ. της ΕΠΟ, κατόπιν απόφασης του οποίου άλλωστε, απομακρύνθηκε ο Γιάννης Τσαχειλίδης, αλλά πλέον θα αποφασίζει ο Μέλο Περέϊρα.

Αντιδράσεις για την επιστολή Σαμούρα

Η επιστολή Σαμούρα πάντως, προκάλεσε αντιδράσεις.

«Μπαίνουμε σε κυκεώνα με αυτή την επιστολή» υποστήριξε ο πρόεδρος της Super League, Βαγγέλης Μπαταγιάννης.

«Η Εκτελεστική Επιτροπή είναι αιχμάλωτη. Δεν μπορούμε να κάνουμε πολλά. Αν είναι έτσι, να πληρώνονται απέξω και όχι από εμάς» είπε το μέλος της Ομοσπονδίας, Σταύρος Ψαρρόπουλος.

«Δεν τα αποδέχομαι ως μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής» σχολίασε ο Παναγιώτης Δημητρίου οποίος να σημειωθεί ότι δεν μειοψήφησε στην αντικατάσταση του Γιάννη Τσαχειλίδη από τον Νίκο Ιωσηφόγλου, στην ΚΕΔ.

Κύριος πήγε, κύριος έφυγε από το Δ.Σ. της ΕΠΟ ο Μέλο Περέιρα