MENU

Είναι μερικές στιγμές που λες πως δεν θες να τις ξαναζήσεις. Στιγμές που μένουν χαραγμένες στο μυαλό σου. Τέτοιες στιγμές είναι και οι τραυματισμοί. Το sdna σας παρουσιάζει περιπτώσεις τραυματισμών που σόκαραν το ελληνικό ποδόσφαιρο. Από τον Ζιοβάνι μέχρι τον Ζιαμπάρη και από τον Ολαϊτάν μέχρι τον Χαμαντού.

Πάμε να τις θυμηθούμε μαζί...

Ήταν 4 Δεκεμβρίου του 1999 ο Ολυμπιακός αντιμετώπιζε τον Ηρακλή στην Θεσσαλονίκη. Ο Ολυμπιακός θα κερδίσει με 4-3 όμως θα χάσει τον καλύτερό του παίκτη μέχρι εκείνη την στιγμή, τον Ζιοβάνι. «Δράστης» του τραυματισμού ο Λάζαρος Σέμος ο οποίος με ένα σκληρό τάκλιν στο 67ο λεπτό του αγώνα θα αφήσει εκτός αγωνιστικών χώρων τον Βραζιλιάνο για πέντε μήνες με ρήξη χιαστών.

ΡΙΑΝΤ ΧΑΜΑΝΤΟΥ

Μάρτης του 2003 και ο Παναθηναϊκός παίζει στα Γιάννενα εναντίον του ΠΑΣ. Το αποτέλεσμα του παιχνιδιού έχει λίγη σημασία. Όλοι θυμούνται εκείνο το παιχνίδι για την φάση του τραυματισμού του Ριάντ Χαμαντού από τον Μιχάλη Κωνσταντίνου. Ο Κύπριος επιθετικός του «τριφυλλιού» επιχειρεί ένα πολύ άτσαλο μαρκάρισμα πάνω στον Αλγερινό ποδοσφαιριστή της ομάδας των Ιωαννίνων, με το αποτέλεσμα να μην μπορεί να περιγραφεί με λόγια. Απλά, αν αντέχετε, δείτε την φωτογραφία.

ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ

Όταν «πάγωσε»το Κλεάνθης Βικελίδης. Ήταν το 55ο λεπτό του αγώνα ανάμεσα στον Άρη και τον Παναθηναϊκό στις 9 Νοεμβρίου του 2013, όταν όσοι ήταν στο γήπεδο αλλά και όσοι έβλεπαν το παιχνίδι από την τηλεόραση «πάγωσαν». Ο Νίκος Μαρινάκης σε μία διεκδίκηση της μπάλας συγκρούστηκε στον αέρα με τον Κύργια, με αποτέλεσμα να πέσει αναίσθητος στον αγωνιστικό χώρο. Αμέσως συμπαίκτες και αντίπαλοι φώναξαν τα ιατρικά επιτελεία και των δύο ομάδων να μπουν μέσα. Ο Μαρινάκης λίγη ώρα μετά επανέκτησε τις αισθήσεις του και ζαλισμένος κατευθύνθηκε προς το ασθενοφόρο. «Του γύρισε η γλώσσα, είχε απώλεια αισθήσεων, αλλά ευτυχώς συνήλθε» σχολίασε ο γιατρός του Άρη. Αξίζει να αναφέρουμε ότι κατά την αποχώρησή του από το γήπεδο οι φίλοι του Άρη χειροκροτούσαν.

https://www.youtube.com/embed/e5nnAB4-IJo

ΜΑΙΚΛ ΟΛΑΙΤΑΝ

Μια από τις πιο σοκαριστηκές σκηνές στο ελληνικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου την ζήσαμε στις 2 Μαρτίου του 2014. Ήταν η πτώση του Μάικλ Ολαϊτάν. Στο 30ό λεπτό του ντέρμπι ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό ο νεαρός επιθετικός των «ερυθρολεύκων» σωριάστηκε στο έδαφος. Αμέσως οι παίκτες του Παναθηναϊκού που ήταν δίπλα του έτρεξαν κοντά του και φώναξαν τους γιατρούς των δύο ομάδων να μπουν στον αγωνιστικό χώρο. Η αγωνία τόσο των φίλαθλων όσο και των παικτών αλλά και των προπονητικών τιμ των δύο ομάδων ήταν έκδηλη, αφού ο Ολαϊτάν δεν κουνιόταν. Οι γιατροί των δύο ομάδων τον έβαλαν στο φορείο και στην συνέχεια πέρασε εκτός αγωνιστικού χώρου μεταφερόμενος στο νοσοκομείο. Ο νεαρός άσος παίζει πλέον ως δανεικός από τον Ολυμπιακό στον Εργοτέλη, μετά από σημαντικό διάστημα αποχής που άγγιξε τους 11 μήνες. 

ΝΙΚΟΣ ΖΙΑΜΠΑΡΗΣ

Στις 12 Οκτωβρίου του 2014 ο Πιερικός αντιμετώπιζε στην Κατερίνη τον Ηρακλή. Στο 26ο λεπτό του αγώνα ο Νίκος Ζιαμπάρης τραυματίστηκε πολύ σοβαρά στο κεφάλι. Ο άσος του Ηρακλή σε μια εναέρια μονομαχία δέχθηκε αγκωνιά με αποτέλεσμα να ματώσει στο πρόσωπο. Η εικόνα του παίκτης «βουτηγμένου» στα αίματα είναι πραγματικά σοκαριστική. Εν τέλει κα μετά από την περιποίηση των ιατρών του Ηρακλή, ο Ζιαμπάρης συνέχισε κανονικά τον αγώνα!

https://www.youtube.com/embed/JTQZdb0JF7U

ΚΑΣΠΑΡΣ ΓΚΟΡΚΣ

Το τελευταίο «θύμα». Πριν λίγες μέρες στις 27 Απριλίου ζήσαμε άλλη μια στιγμή αγωνίας. Όταν παίκτης του Εργοτέλη βρέθηκε αναίσθητος στο έδαφος μετά από εναέρια σύγκρουση με τον Μαρκόφσκι. Αμέσως τόσο συμπαίκτες όσο και αντίπαλοι άρχισαν να φωνάζουν για ιατρική βοήθεια. Για λίγα δευτερόλεπτα όλοι είχαν «παγώσει», ωστόσο λίγο αργότερα ο Γκορκς ανέκτησε τις αισθήσεις του και έφυγε με το ασθενοφόρο για το νοσοκομείο του Ηρακλείου.

https://vine.co/v/eWtPXFQYWpv/embed/simple

Όλοι φυσικά ελπίζουμε και ευχόμαστε να μην ξαναζήσουμε παρόμοιες στιγμές...

Στιγμές που σόκαραν τους Έλληνες φιλάθλους (pics+vids)