MENU

Το δεύτερο μέρος της συνέντευξης του Νίκου Πηρούνια στην εκπομπή «Δίκη στον ΣΚΑΪ» φέρνει... σεισμό, καθώς ο πρώην πρόεδρος του Εθνικού και δημοτικός σύμβουλος Πειραιά αποκάλυψε πως ο μεγαλομέτοχος του Αστέρα Τρίπολης, Γιάννης Καϋμενάκης, ήταν εκείνος που τον προέτρεψε σε αθέμιτες ενέργειες εναντίον ενός μάρτυρα της δίκης του Noor-One!

Ο υπερκοριός της ΕΥΠ είχε καταγράψει την συνομιλία του Καϋμενάκη με τον Πηρούνια, όταν ο μεγαλομέτοχος του Αστέρα του έλεγε: «Εκείνος ο Μανέτας (μάρτυρας στη δίκη του Noor-Οne) είναι όλη η ιστορία. Σου είπα βάλε πέντε παιδιά να του κόψουν τα αυτιά. Κόψτε του τα αυτιά για να μαρτυρήσουν».

Από την πλευρά του ο Πηρούνιας είπε για την σχέση του με τον Καϋμενάκη: «Ο Καϋμενάκης είναι 25 χρόνια φίλος μου, πολύ πριν εμπλακεί με το ποδόσφαιρο. Μένει στο Ντουμπάι και θεώρησα ότι είναι ο πλέον κατάλληλος άνθρωπος για να διασταυρώσω την υπόθεση του ναρκοπλοίου και να καταλάβω εάν ο Αιμίλιος Κοτσώνης είχε συμμετοχή. Με διαβεβαίωσε ότι ο Κοτσώνης δεν είχε ανάμιξη».

Για το τι εννoούσε με την φράση «κόψτε του τα αυτιά...», ο Πηρούνιας ανέφερε: «Είχε αλληγορική σημασία. Εννοούσε ''βάλε πέντε παιδιά να του ψιθυρίσουν στο αυτί''. Δεν το έκανα ούτε καν το είπα στον Αιμίλιο. Βεβαιώθηκα από τη συνομιλία μου με τον Καϋμενάκη ότι ο Κοτσώνης είναι αθώος και θύμα συγκυριών. Τα αυτιά του κ.Μανέτα είναι μια χαρά».

Παράλληλα ο Πηρούνιας διέψευσε την εμπλοκή του με την μετάθεση των τριών λιμενικών, λέγοντας πως έκανε μία εξυπηρέτηση στον Κοτσώνη για ευνοϊκή μετάθεση ενός ναύτη. Τέλος ο πρώην πρόεδρος του Εθνικού έκλεισε με τα εξής: «Από τότε που αποκαλύφθηκε η παρακολούθηση του υπερκοριού, σταμάτησαν να μου ζητάνε ρουσφέτια. Σταμάτησαν να μου τηλεφωνούν. Ζητώ συγγνώμη από όσους έθιξα είτε από αφέλεια είτε από ανοησία. Ζητώ συγγνώμη και από τον κ.Κλαδά και από τον εφέτη και από τον εισαγγελέα.»

Η κατάθεση Πηρούνια στον ανακριτή για το: «ο Μαρινάκης επέλεξε ως αρχιδιαιτητή τον Τσαχειλίδη»

Ο Νίκος Πηρούνιας κατέθεσε στον ειδικό ανακριτή διαφθοράς, Γιώργο Ανδρεάδη, για την συνομιλία στην οποία αναφέρει ότι: «ο Μαρινάκης επέλεξε ως αρχιδιαιτητή τον Τσαχειλίδη», όπου είχε καταγραφεί κι αυτή από τον υπερκοριό της ΕΥΠ.

Στη συνέντευξή του, λοιπόν, ο Πηρούνιας αναφέρθηκε σε στοιχεία της κατάθεσής του για τη συνομιλία που είχε τον Ιούνιο του 2015 με τον φυγόδικο στον Καναδά: «Σχολιάσαμε την επικαιρότητα. Με ρώτησε ο κ.Ανδρεάδης γιατί λες ότι ο Μαρινάκης έβαλε τον Τσαχειλίδη στην επιτροπή διαιτησίας. Το έκανα γιατί δεν ήθελα να καταλάβει ο συνομιλητής που ότι ήμουν σε διάσταση με τον Μαρινάκη. Για να μπει στην ΚΕΔ Πειραιώτης διαιτητής, ο πρώτος που θα εξέφραζε γνώμη, επιθυμία ή εντολή ήταν ο Μαρινάκης. Είπα στον κ.Ανδρεάδη ότι τον Τσαχειλίδη προφανώς τον έβαλε ο Μαρινάκης. Αυτό θα το έλεγε και το τελευταίο παιδάκι στον Πειραιά. Ο Τσαχειλίδης είναι αξιόλογο και έντιμο παιδί. Μόνο για διαιτητής δεν κάνει! Ο Τσαχειλίδης υποστήριξε την παράταξη Μώραλη-Μαρινάκη. Η δουλεία του ως εκτελωνιστής δεν πάει καλά και σκέφτηκα ότι ανθρώπινα τον έβαλε στην ΚΕΔ να παίρνει ένα μισθό να συντηρηθεί».

Για το αν η ΕΠΟ είναι αυτή που επιλέγει τον αρχιδιαιτητή, ο Πηρούνιας απάντησε: «Τώρα θα γελάσουμε πολύ με αυτό το θέμα. Ο κ.Τσαχειλίδης επειδή δεν ήταν συνεργάσιμος σε λίγες εβδομάδες απολύθηκε. Άρα οι σκέψεις μου ήταν αβάσιμες. Με διέψευσαν τα γεγονότα»

Για την φράση του ότι «ο Μαρινάκης απαλλάχθηκε γιατί και ο εισαγγελέας και ο εφέτης ήταν εντάξει» απάντησε: «πότε πρόλαβε ο Μαρινάκης που ανέλαβε το 2011 τον Ολυμπιακό από το Λονδίνο να κάνει όλα αυτά τα πράγματα ; Αν εγώ είχα σχέση με τον εισαγγελέα ή τον εφέτη γιατί να με είχαν παραπέμψει. Αν είχα σχέση με τους δικαστές δεν θα καθάριζα τον Μαρινάκη, θα καθάριζα τον εαυτό μου. Δεν μπορώ να γνωρίζω γιατί ο Μπεός μιλάει για επηρεασμό του εισαγγελέα Πούλιου υπέρ του Μαρινακή. Η δική μου παραπομπή έγινε γιατί οι δικαστές ήταν παγιδευμένοι στη δικογραφία και σε μια συνομιλία. Το αδίκημα μου έχει παραγραφεί, καθώς ήταν ένα ματς του 2010»

Όσο για την συνομιλία του υπερκοριού της ΕΥΠ και στην οποία αναφέρεται σε τρεις διαιτητές που βοήθησαν τον Ηρακλή τόνισε: «Είπα ψέματα στον συνομιλητή μου για να ισχυροποιήσω τη θέση μου και να νιώσει την ανάγκη ο Παπαθανασάκης να με ακούσει και να μη στοιχηθεί με κανέναν από τους μεγάλους. Έμπλεξα με τον Ηρακλή γιατί έχω το μικρόβιο. Για να ασχοληθείς με το ελληνικό ποδόσφαιρο πρέπει να έχεις ψώνιο και λίγο κάλο στο μυαλό. Πράγματι είπα στον συνομιλητή μου ότι '' το παιχνίδι το ελέγχει ο Μαρινάκης''. Έτσι πίστευα. Η άποψή μου ήταν εσφαλμένη. Ο Παπαθανασάκης ποτέ δεν συναντήθηκε ούτε με τον Μελισσανίδη ούτε με τον Μαρινάκη».

Καϋμενάκης: «Κόψτε τα αυτιά του μάρτυρα!»