MENU

«Έσπασαν καρδιές» στο βροχερό Βερσάρ, αφού η Ελλάδα αποκλείστηκε στο τελευταίο λεπτό της αναμέτρησης με τους Ισπανούς, οι οποίοι πήραν τη νίκη με 2-1 και συνεχίζουν στους “16” της διοργάνωσης του miniEURO 2015, μαζί με την Τσεχία.

H Ελληνική ομάδα άνοιξε το σκορ με βιρτουόζικη ενέργεια του Ντρένοβα, αλλά δύο στιγμές ολιγωρίας στο τελευταίο πεντάλεπτο έφεραν την ήττα και συνάμα τον αποκλεισμό από τη συνέχεια. Οι παίκτες του Απόστολου Γκαϊφύλλια στήθηκαν καλά στο ολοσθηρό, λόγω βροχής, γήπεδο και άντεξαν την πίεση των Ισπανών στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα. Αυτό όμως δεν ήταν αρκετό, αφού οι Ισπανοί παραμόνευαν, είχαν δύο δοκάρια και στο τέλος, βγάζοντας τον τερματοφύλακα τους και παίζοντας μπροστά με παίχτη παραπάνω δικαιώθηκαν για την επιμονή τους.

Έτσι, η Ελληνική ομάδα έχασε στο τελευταίο λεπτό την ευκαιρία να πετύχει μια επική πρόκριση μέσα από έναν εξαιρετικά δύσκολο όμιλο, δείχνοντας ξανά γιατί είναι ένας από τους πλέον υπολογίσιμους αντιπάλους στην Ευρώπη, όσον αφορά και το minifootball.

Η εικόνα του αγώνα

Η Ισπανία μπήκε φουριόζα στο παιχνίδι και έχασε 3 σημαντικές ευκαιρίες στα πρώτα 5 λεπτά του ματς, με κορυφαία στιγμή το δοκάρι του Λοσάδα στο 3'. Το πρώτο, μουδιασμένο πεντάλεπτο πέρασε ανώδυνα για τους Έλληνες, οι οποίοι είχαν ένα καλό σουτ του Νικολάου στο 8, το οποίο έδιωξε δύσκολα ο Γκόμεθ. Στο 10' ο Σουάρεθ πλάσαρε άουτ μέσα από την μεγάλη περιοχή.

Στο 14', ο Πομώνης έκανε την επέμβαση του αγώνα, όταν έδιωξε σε κόρνερ το πλασέ του Λοσάδα, ο οποίος έφυγε μόνος στην αντεπίθεση. Στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, ο Θανάσης έπιασε δυνατό, συρτό σουτ μετά από εκτέλεση κόρνερ, αλλά ο Γκόμεθ έδιωξε τη μπάλα με τα πόδια. Με την έναρξη του δευτέρου μέρους, η Ελλάδα άνοιξε το σκορ. Ο ντρένοβα έκλεψε τη μπάλα στη μεσαία γραμμή και με μια εκπληκτική κούρσα και ενέργεια, πέρασε και τον Γκόμεθ και σε κενή εστία σημείωσε το 1-0.

Στο 35', η Ισπανία ισοφάρισε με τον Γκόμεθ, μετά από αμυντική ολιγωρία των Ελλήνων παικτών στην εκτέλεση κόρνερ. Η πίεση εντάθηκε από τους Ισπανούς στο τέλος, με τον Γκόμεθ να βλέπει τον Πομωνη να του λέει “όχι” σε πλασέ εξ επαφής. Στο τελευταίο όμως λεπτό, η Ισπανία έβαλε παίκτη παραπάνω μπροστά, αντικαθιστώντας τον γκολκίπερ Γκόμεθ. Στο 37' ο Λοσάβα είχε σουτ στο οριζόντιο δοκάρι και στο 40' ο Φουέντες κατάφερε να βρεθεί αμαρκάριστος μέσα στη μεγάλη περιοχή για να πετύχει με κοντινό πλασέ το 2-1. Στις καθυστερήσεις του αγώνα, ο Ταραμάς αντίκρισε την κόκκινη κάρτα.

ΕΛΛΑΔΑ (Γκαϊφύλλιας): Μπουρνιάς, Καραβίδας, Γιοβανόπουλος, Νικολάου, Ντούβλης, Μπούρας, Ντρένοβα, Γκιάλης, Σιακαμπένης, Ταραμάς, Πομώνης, Γιαννουλάκης, Θανάσης.

Ισπανία (Φερνάντεθ): Γκόμεθ, Ταένο, Σουάρεθ, Πελέτ, Λοσάδα, Γκόμεθ, Φουέντες, Γκ. Ροντρίγκεθ, Χ. Ροντρίγκεθ, Φερνάντεθ, Κοράλ, Ντοάλτο, Μίνγκουεθ, Λαβίν, Πινέδα

Τελική βαθμολογία 5ου Ομίλου

Τσεχία 8-4 7

Ισπανία 6-3 6

ΕΛΛΑΔΑ 3-3 4

Βέλγιο 2-9 0

Η Ισπανία θα αντιμετωπίσει την ομάδα της Βοσνίας για τη φάση των “16”, ενώ η Τσεχία θα κοντραριστεί με την Γερμανία.

«Παλέψαμε, αλλά δυστυχώς δε μας βγήκε»

Ο σκόρερ της Ελληνικής ομάδας, Ανδρέας Ντρένοβα δεν έκρυψε την στεναχώρια του από τον αποκλεισμό, παρά το γκολ που πέτυχε:

«Ειλικρινά, το γκολ δεν έχει καμία μα καμία σημασία έτσι όπως εξελίχθηκε το παιχνίδι. Είχαμε τον έλεγχο του αγώνα, πήγαμε το ματς όπως το θέλαμε.

Δυστυχώς, δύο στιγμές αδράνειας, μία σε στημένη φάση και μία στον παίκτη παραπάνω μας στέρησαν την πρόκριση σε έναν εξαιρετικά δύσκολο όμιλο. Είχαμε καλή παρουσία και στα 3 παιχνίδια. Είχαμε πολύ καλή αμυντική παρουσία, προσπαθήσαμε στην επίθεση και αυτό το αποτέλεσμα δεν αντικατοπτρίζει με τίποτα τη συνολική μας απόδοση και στο ματς και στη διοργάνωση. Είμαστε πολύ απογοητευμένοι γιατί δεν ξέρω αν θα έχουμε ξανά μια τέτοια ευκαιρία για πρόκριση σε έναν τόσο δύσκολο όμιλο. Παλέψαμε, αλλά δυστυχώς δε μας βγήκε».

«Αν δεν είσαι συγκεντρωμένος, θα το πληρώσεις»

Ο τεχνικός της Ελληνικής ομάδας, Απόστολος Γκαϊφύλλιας, στάθηκε στις κρίσιμες στιγμές των δύο γκολ της Ισπανίας, ενώ συνεχάρη όλα τα παιδιά της ομάδας για την προσπάθεια που κατέβαλλαν στη διοργάνωση:

«Ήταν ένα ματς για γερά νεύρα. Εμείς καταφέραμε να προηγηθούμε. Βέβαια οι Ισπανοί ήταν καλύτεροι στη μεγαλύτερη διάρκεια του παιχνιδιού, αλλά εμείς είχαμε πει από την αρχή να παίξουμε κλειστά αμυντικά, να πετύχουμε ένα γκολ και στη συνέχεια να το κρατήσουμε. Δυστυχώς, σε αυτά τα ματς και σε αυτό το επίπεδο, αν δεν είσαι συγκεντρωμένος, θα το πληρώσεις. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά που προσπάθησαν και να ευχηθώ καλή επιτυχία και στους Ισπανούς για τη συνέχεια».

Δεν είναι τυχαίο που μία κορυφαία ελληνική εταιρία με μεγάλη δραστηριότητα εκτός Ελλάδας, όπως η OB (Orphee Beinoglou) είναι χορηγός της Ελληνικής Ομάδας μέχρι και το 2015. Στον χώρο των logistics, αποτελεί leading brand στην Ελλάδα, τα Βαλκάνια και γενικότερα την Ανατολική Ευρώπη.

Το minifootball δείχνει να βρίσκεται στην καρδιά του ενδιαφέροντος της mybet η οποία «βλέπει» Ελλάδα και στηρίζει το πιο αντιπροσωπευτικό κομμάτι του, δηλαδή την Ελληνική Ομάδα minifootball.

Η EMF είναι η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Minifootball η οποία καλύπτει το άθλημα πανευρωπαϊκά και μετρά περισσότερους από 1.000.000 παίχτες στην γηραιά ήπειρο και κορύφωσή της αποτελεί το miniEURO που μεταδίδεται ζωντανά στην Ελλάδα από τα κανάλια novasports.

«Έμφραγμα» στο τελευταίο λεπτό