MENU

Η ΑΕΚ συμφώνησε με τον Άρολντ Μουκουντί και ο Καμερουνέζος στόπερ ήρθε χθες (17/8) στην χώρα μας, ώστε να περάσει από τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις, να υπογράψει το συμβόλαιό του και να τεθεί άμεσα στη διάθεση του Ματίας Αλμέιδα.

Ο 24χρονος αμυντικός προέρχεται από γεμάτες χρονιές στο πρωτάθλημα της Γαλλίας και είναι διεθνής με την Εθνική ομάδα της χώρας του, ενώ έπαιξε και στις «μικρές» Εθνικές της Γαλλίας. Έχει, δηλαδή, ένα βιογραφικό που σε καμία περίπτωση δεν χαρακτήριζεται αμελητέο και σίγουρα συμπληρώνει πολλά από τα «κουτάκια» που ήταν κενά στην διαδικασία αναζήτησης στόπερ από την ΑΕΚ.

Μία μικρή έρευνα, όμως, στο Twitter, έδειξε πως η πλειοψηφία των οπαδών της Σεντ Ετιέν επιθυμούσαν την αποχώρηση του Μουκουντί, ενώ κάποιοι έσπευσαν να τον αποχαιρετήσουν με χαρά. Η πρώτη ματιά έλεγε ότι ο λόγος πίσω από αυτά τα ποστ ήταν... ανεξήγητος, όμως η μεταφορά στο έγκυρο transfermarkt έλυσε τις απορίες.

Τι συνέβη λοιπόν πέρσι; Ο Καμερουνέζος ήταν βασικό στέλεχος σε μία ομάδα που παρουσίασε ένα γενικά κακό αγωνιστικό πρόσωπο και, τελικά, υποβιβάστηκε στη Ligue 2. Για την ακρίβεια, έπαιξε σε 26 παιχνίδια, από τα οποία η Σεντ Ετιέν δεν πήρε ποτέ το τρίποντο της νίκης.

Ναι, δεν υπάρχει κάποιο λάθος. Το ιστορικό κλαμπ της Γαλλίας ολοκλήρωσε την σεζόν με εφτά νίκες στο πρωτάθλημα και ο νέος παίκτης της ΑΕΚ έλειπε σε όλες, είτε γιατί ήταν εκτός αποστολής, είτε επειδή είχε υποχρεώσεις με την Εθνική του. Μάλιστα, για να συμπληρωθεί το παζλ της... ατυχίας του, ο Μουκουντί ήταν απών και στις δύο νίκες που πρόλαβε να κάνει η ομάδα του στο Κύπελλο πριν αποκλειστεί.

Ο δυναμικός αμυντικός ολοκλήρωσε έτσι την περσινή σεζόν με 9 ισοπαλίες και 15 ήττες στα παιχνίδια που αγωνίστηκε ως βασικός (κατά κύριο λόγο) ή ως αλλαγή. Αρκετές από αυτές, μάλιστα, ήταν αρκετά «βαριές», όπως το 6-2 από την Λοριάν και το 5-1 από την Στρασμπούρ. Επίσης, ως επιπλέον αγώνες υπάρχουν και τα μπαράζ με την Οσέρ, στους οποίους η Σεντ Ετιέν κατέγραψε μία ισοπαλία και μία καταδικαστική ήττα στα πέναλτι. Ο Μουκουντί έπαιξε και στα δύο ματς ως βασικός.

Αναλυτικά οι πίνακες με τις συμμετοχές του πέρσι:

Φυσικά, αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα κάτι για την ποιότητα του Αφρικανού, αφού, όπως σημειώσαμε ξανά, η περσινή version της Σεντ Ετιέν ήταν κάκιστη και αυτόματα «παρέσυρε» την πλειοψηφία των παικτών της μακριά από τα στάνταρ τους. Όμως, σε κάθε περίπτωση, ο Μουκουντί έρχεται στην Ελλάδα «κουβαλώντας» ένα ξεχωριστό -και σίγουρα όχι και τόσο κολακευτικό - ρεκόρ.

 

Το... τρελό ρεκόρ ατυχίας του Μουκουντί με τις 26 συμμετοχές και το «μηδέν» στις νίκες!