Στην πρεμιέρα καθάρισαν οι υπόλοιποι την Σαουθάμπτον, όμως όταν η Τότεναμ τον χρειάστηκε ήταν και πάλι εκεί για να κάνει τη διαφορά και να χαλάσει το σερί του Τόμας Τούχελ απέναντι στους «Spurs».
Η αλήθεια είναι πως η ομάδα του Αντόνιο Κόντε για την περισσότερη διάρκεια του ματς, ήταν κομπάρσος στο Stamford Bridge, με τον Κέιν να έχει μία χαμένη ευκαιρία και τίποτε άλλο. Όμως το πρώτο ντέρμπι της σεζόν στο νησί τα είχε όλα. Ανατροπές, ωραίο ρυθμό και τέλος πάρα πολλά νεύρα, ειδικά ανάμεσα στους Τούχελ και Κόντε.
Το πρώτο μέρος ανήκε ολοκληρωτικά στην Τσέλσι, με τους γηπεδούχους να ανοίγουν το σκορ στο 19ο λεπτό εκμεταλλευόμενοι το υπέροχο κόρνερ του Κουκουρέγια και τον κεραυνό στην κίνηση από τον Κουλιμπαλί για το 1-0. Αντίθετα οι φιλοξενούμενοι δεν κατάφεραν να φτιάξουν φάση με τους «μπλε» να πηγαίνουν με προβάδισμα στα αποδυτήρια.
Η Τότεναμ έβγαλε αντίδραση στο δεύτερο μέρος, με τον Σον να βλέπει τον Μεντί στο 48ο λεπτό να του λέει εξαιρετικά όχι. Μάλιστα μετά από τον Νοτιοκορεάτη και ο Χάρι Κέιν σπατάλησε σπουδαία ευκαιρία για να ισοφαρίσει σε 1-1 (62'), καθώς πλάσαρε άουτ σε τετ α τετ με τον Σενεγαλέζο τερματοφύλακα.
Όμως η πνοή που έδωσε ο Ριτσάρλισον στους φιλοξενούμενους πήρε σάρκα και οστά, με τον Χόιμπιεργκ να ισοφαρίζει σε 1-1 έξι λεπτά μετά τη χαμένη ευκαιρία του Κέιν. Εκεί υπήρξε και η πρώτη μεγάλη... μανούρα μεταξύ των Τούχελ και Κόντε που πιάστηκαν στα χέρια και τους χώρισαν οι ψυχραιμότεροι με τον Γερμανό να φωνάζει για φάουλ στον Χάβερτζ, αλλά...
Αλλά η χαρά για την Τότεναμ δεν κράτησε πολύ με την Τσέλσι να παίρνει εκ νέου προβάδισμα στο 77'. Ο καλύτερος παίκτης του γηπέδου, Ρις Τζέιμς, έπειτα από υπέροχη ασίστ του Στέρλινγκ έγραψε το 2-1 και όλα έδειχναν πως ακόμα μία φορά ο Τούχελ θα έφευγε με τρεις βαθμούς.
Η Τσέλσι υπολόγιζε χωρίς τον υπέροχο Χάρι Κέιν, αφού ο Άγγλος στη δεύτερη ουσιαστική επαφή του με τη μπάλα στο παιχνίδι με ωραία κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Μεντί και έγραψε στο τελευταίο δευτερόλεπτό το τελικό 2-2 στο «Stamford Bridge».
Βέβαια μετά το τελευταίο σφύριγμα είχαμε εκ νέου ένταση ανάμεσα στους Τούχελ και Κόντε, με τον Ιταλό να μη θέλει να χαιρετήσει τον προπονητή της Τσέλσι και να γίνεται πανικός που τους κόστισε από μία κόκκινη κάρτα.