MENU

Είναι ξεκάθαρο, ότι η ΑΕΚ θέλει να κλείσει το θέμα του δεύτερου κεντρικού αμυντικού που θα προσθέσει μετά τον Βίντα στη διάθεση του Αλμέιδα, το συντομότερο δυνατό.

Ολες οι πληροφορίες, συγκλίνουν πως τα πράγματα έχουν τεθεί στην τελική ευθεία. Η ΑΕΚ καλείται να επιλέξει μεταξύ τριών στόπερ που έχει κατασταλάξει, βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή και αναζητά την πλέον ιδανική επιλογή. Είναι σημαντικό, να αναφέρουμε πως σε αυτήν την τριάδα επιλογών, δεν περιλαμβάνεται ο Μπόγκνταν Πλάνιτς.

Ο Σέρβος είναι γεγονός, πως αποτέλεσε (και παραμένει) το ποδοσφαιρικό αντικείμενο του πόθου της ΑΕΚ. Φέτος, υπήρχε η πεποίθηση, περισσότερο από κάθε άλλη φορά από το 2017 που πρωτοξεκίνησε το «φλερτ» των δύο πλευρών, πως αυτή η ιστορία θα είχε χάπι εντ και ο Πλάνιτς θα φορούσε τα «κιτρινόμαυρα». Ωστόσο, η εκπληκτική πορεία της Μακάμπι Χάιφα και οι διαδοχικές προκρίσεις στα προκριματικά του Champions League, άλλαξαν τα δεδομένα. 

Η ΑΕΚ δεν έβγαλε ποτέ τον Πλάνιτς από το μυαλό, αλλά κάθε φορά που προσέγγιζε την Μακάμπι, έπεφτε σε τοίχο. Υπήρχε αρνητική στάση απέναντι σε κάθε προσέγγιση από την Ενωση και μολονότι είναι σαφές, πως ο Σέρβος θέλει να γίνει αυτή η μεταγραφή. Ακόμα και σε πρόταση άνω του εκατομμυρίου, οι Ισραηλινοί ήταν αρνητικοί και παρέπεμπαν στην καταβολή της ρήτρας. Δηλαδή, ποσού 1,8 εκατ. ευρώ για έναν παίκτη που του χρόνου μένει ελεύθερος και μάλιστα με καταβολή σε μετρητά. Ασύμφορη διαδικασία, που δεν ήθελε η ΑΕΚ να ακολουθήσει.

Ανοιχτή υπόθεση ο Πλάνιτς

Αυτό σημαίνει πως τελείωσε το θέμα του Πλάνιτς για την ΑΕΚ; Η απάντηση είναι όχι. Απλά, η ΑΕΚ έχει αλλάξει τακτική στη συγκεκριμένη υπόθεση. Προχωρά για να κλείσει τον στόπερ που θέλει και αφήνει τον Πλάνιτς για τη συνέχεια. Αλλωστε, εάν συζητάμε για πληρότητα στο κέντρο της άμυνας, θα απαιτούνταν η απόκτηση ακόμα δύο στόπερ για να συμπληρωθεί η πεντάδα μαζί με Βίντα, τη μεταγραφή, τον Τζαβέλλα και τον Μήτογλου (ο Λάτσι πιθανότατα θα παραχωρηθεί δανεικός).

Τι συνεπάγεται η νέα τακτική; Η ΑΕΚ παρακολουθεί τις εξελίξεις και τις αναμετρήσεις της Μακάμπι Χάιφα με τον Ερυθρό Αστέρα για τα play off του Champions League. Οι Ισραηλινοί έχουν εξασφαλίσει την παρουσία σε ομίλους ευρωπαϊκής διοργάνωσης, αλλά αναμφίβολα το Champions League είναι αυτό που θα αλλάξει τα δεδομένα και θα εκτοξεύσει την οικονομική δυναμική τους. Ισως έτσι, βρουν τρόπο να προσφέρουν μεγαλύτερο συμβόλαιο στον Πλάνιτς, που επί του παρόντος δεν πείθεται παρά το πρεσάρισμα που δέχεται.

Η ΑΕΚ εκτιμά πως μπορεί να βρει πεδίο συμφωνίας με τον παίκτη. Και εάν αυτό δεν μπορεί να συμβεί τώρα, ενδέχεται να μεταφερθεί για τη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου. Τότε, εάν ο Πλάνιτς δεν έχει ακόμα υπογράψει την ανανέωση του συμβολαίου, η Μακάμπι θα πρέπει να αποφασίσει εάν θα βγάλει έστω κάποια χρήματα (σε καμία περίπτωση ποσά κοντά στο εκατομμύριο, όπως υπάρχουν τώρα) ή θα χάσει ελεύθερο τον παίκτη το καλοκαίρι. Εκτός εάν υπάρξει λογική έστω και στο φινάλε του καλοκαιριού και ο Πλάνιτς έρθει άμεσα στην ΑΕΚ.

ΑΕΚ: Με νέα τακτική για τον Πλάνιτς!
EVENTS