MENU

Ακόμη και να θες να διατηρήσεις την ψυχραιμία σου, είναι αδύνατο. Γιατί δεν κρίνονται απλά αποτελέσματα, συνθήκες αγώνων, προκρίσεις. Κρίνεται η υγεία των ίδιων των ποδοσφαιριστών. Απλά και μόνο επειδή κάποιοι γουστάρουν να προχωρήσει ο ένας και να μείνει εκτός ο άλλος. Γιατί; Επειδή θα γίνει ο τελικός του Conference 2023 στην Πράγα; Για άλλο λόγο; Δεν έχει καμιά σημασία. Άλλωστε UEFA είναι, σιγά μη δώσει λογαριασμό σε κανέναν. 

Ο Μπαρτ Σένκεφελντ δεν είναι ένας παίκτης που απλά του έγινε πέναλτι που δε δόθηκε. Δεν είναι απλά η αποβολή που δεν υπήρξε στον αντίπαλο τερματοφύλακα που έκανε έξοδο με το γόνατο. Είναι ένας ποδοσφαιριστής που έσπασε το κορμί του κυριολεκτικά, για το τίποτα! Επειδή έτσι γούσταρε ένας-ακόμη-διαιτητής. Ορισμένος απ’ την UEFA, όπου έχουμε το καμάρι της χώρας μας, τον Θόδωρο Θεοδωρίδη. Αν έχεις τέτοιους φίλους βέβαια, τότε καλύτερα να γίνουν εχθροί να έχουμε ήσυχο το κεφάλι μας. 

Ο Παπανδρέου δήλωσε πως κάποτε για να πάρεις φάουλ απ’ τον Ολυμπιακό, έπρεπε να κάνεις εγχείρηση ανοιχτής καρδιάς. Κι η UEFA αν χρειαστεί θα το φτάσει μέχρι εκεί. Αφού το κάταγμα από γονατιά στην πλάτη, δεν κρίνεται σκόπιμο να υποδειχθεί ως παράβαση. Λογικά ο εντελώς άπειρος Άγγλος που όρισαν σε αυτή την αναμέτρηση, δε θα άκουσε το κρακ απ’ το κόκαλο του Σένκεφελντ. Κι έτσι δικαιολογείται η απόφασή του, μαζί φυσικά με την ασχετοσύνη του. 

Κάποιοι τον όρισαν όμως. Κάποιοι τον έστειλαν σε ένα ζευγάρι που ήταν απ’ τα καλύτερα της προκριματικής φάσης του Conference League. Παρότι ήξεραν πως σηκώθηκε δικαιολογημένα σκόνη μετά το πρώτο ματς, όπου πάλι καλά να λέμε ο Παναθηναϊκός… γλίτωσε μόνο με μια αποβολή που εφευρέθηκε και δεν είχαμε τίποτα κατάγματα. 

Ο Θόδωρος Θεοδωρίδης, αυτό το άξιο τέκνο του Ελληνικού ποδοσφαίρου όπως το μάθαμε εδώ και δεκαετίες, έχει μεταφέρει τεχνογνωσία… στην UEFA. Εκτός αν έχετε εσείς κάποια άλλη εξήγηση. Έστω για να μην τον ζαλίζουν βρε αδερφέ, μπορούσε να ζητήσει προσοχή για το ματς του Παναθηναϊκού. Όχι για να ευνοηθεί κάποιος, απλά για να μη γίνει… ροντέο πάλι η κατάσταση. Εδώ που φτάσαμε η αδικία σε επίπεδο απόφασης είναι το λιγότερο που απασχολεί. «Τρελαίνει» όμως το να μαθαίνεις πως ένας παίκτης υπέστη κάταγμα, αλλά ο διαιτητής δεν είδε τίποτα το μεμπτό. 

Τελικά ίσως απλά να γούσταρε αυτό που συνέβη με τον Παναθηναϊκό. Μπροστά δεν είμαστε, να ξέρουμε δεν μπορούμε. Άλλωστε νομίζετε πως τον ενδιαφέρει κιόλας; Λογικά γι’ αυτόν είναι μια ακόμη πανηγυρική Παρασκευή. Όπου οι «κακοί» δεν συνεχίζουν στην Ευρώπη. Ποιοι είναι οι κακοί, ας το απαντήσει ο ίδιος. Και γιατί να μας πει κυρίως. Εμείς δεν ξέρουμε και υποθέσεις δεν κάνουμε. Γιατί μπορεί να πούμε ψέματα, σαν τον ΨευτοΘόδωρο της ταινίας του παλιού ελληνικού κινηματογράφου και να μας μαλώσει κάνας Μπαλόκας. 

Ενώ εδώ οι άνθρωποι κάνουν όσα δεσμεύονται πράξη κι είναι αληθινοί: Ο ένας που υποσχόταν το 2003 συνθήκες ισονομίας στα ματς του ελληνικού πρωταθλήματος κι οι άλλοι που υπόσχονται 50-50 στις ελληνικές ομάδες και πλην του Ολυμπιακού περνάνε όλοι μια βόλτα από τα χειρουργικά κρεβάτια. Μπράβο παιδιά, συνεχίστε την καλή δουλειά… 

Ήταν κάταγμα, όχι πέναλτι: Θόδωρε μίλησαν και οι… μουγγοί!
EVENTS