MENU

Μπορεί ο αριθμός των φετινών μεταγραφών της ΑΕΚ να δείχνει μέχρι τώρα να έχει σταματήσει στις τέσσερις, αλλά στην πραγματικότητα οι σημαντικές κινήσεις στη μεταγραφική αγορά είναι πέντε. Βλέπετε, πέραν των Βίντα, Γιόνσον, Γκατσίνοβιτς και Πινέδα, η Ένωση κατάφερε να κάνει 100% δικό της τον Στίβεν Τσούμπερ, πληρώνοντας τη ρήτρα αγοράς του από την Άιντραχτ Φρανκφούρτης. Μια κίνηση πρώτης γραμμής, που στην ΑΕΚ ήδη ψάχνουν τρόπο να αποδώσει πλέον το απόλυτο και εντός γηπέδου.

Η περυσινή σεζόν ήταν ιδιαίτερη. Ο Τσούμπερ ξεκίνησε φουριόζος, με τη λάμψη των ασίστ και των εξαιρετικών εμφανίσεων με την Ελβετία στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Ο πανηγυρισμός με το κλείσιμο των ματιών έγινε viral για τους οπαδούς της ΑΕΚ, αλλά δεν είχε την ανάλογη συνέχεια. Σε μια κακή ομάδα, χωρίς αρχές στο παιχνίδι της, ο Τσούμπερ έδειχνε να ασφυκτιά και να μην μπορεί να ανταποκριθεί στο ρόλο του αριστερού εξτρέμ.

Φέτος, πολλά δείχνουν να έχουν αλλάξει. Ο Τσούμπερ ενεργοποίησε τη συμφωνία με την ΑΕΚ για την προσεχή τριετία όντας απόλυτα κατασταλαγμένος και βέβαιος για την επιλογή του. Άλλαξε αριθμό στη φανέλα και πήρε το «βαρύ» 10, αλλά κυρίως άλλαξε ρόλο μέσα στην ομάδα. Ο Ελβετός ήταν μια από τις βασικές αιτίες που ο Αλμέιδα στράφηκε στην τριάδα στην άμυνα, προκειμένου να εκμεταλλευθεί την ικανότητα του να παίξει όλη την αριστερή πλευρά και να δίνει στην ΑΕΚ όσα ζητά.

Ταιριάζει γάντι στον Τσούμπερ

Πολλοί έδειχναν να ξενίζονται από την επιλογή αυτή. Ωστόσο, ο Τσούμπερ έχει παίξει στην καριέρα του ουκ ολίγα παιχνίδια ως αριστερός μπακ χαφ. Υπήρξαν πολλά που χρησιμοποιήθηκε στον άξονα – εκεί έκανε ίσως και την καλύτερη του εμφάνιση με την ΑΕΚ πέρυσι στο Ηράκλειο – αλλά κυρίως στα αριστερά έκανε όνομα. Στην κατά πολλούς καλύτερη σεζόν του στα γερμανικά γήπεδα, μέσω της οποίας κέρδισε μεταγραφή στην Άιντραχτ Φρανκφούρτης έπαιζε φουλ μπακ.

Ο Αλμέιδα είναι απόλυτα ικανοποιημένος από τον Τσούμπερ. Συνολικά, στην ΑΕΚ είναι πεπεισμένοι, πως φέτος ο Ελβετός σταρ θα μπορέσει να δείξει όλες τις ικανότητες του και να είναι πραγματικά σημείο αναφοράς στη λειτουργία της ομάδας. Η εικόνα του Τσούμπερ στα φιλικά προκαλεί μεγάλη ικανοποίηση, καθώς δείχνει να ταιριάζει γάντι στα χαρακτηριστικά του Ελβετού. Ερωτηματικό βέβαια παραμένουν οι λύσεις πίσω από αυτόν, με τον Μοχαμάντι να είναι ακόμα πολύ πίσω, τον Μιτάι να οδεύει προς δανεισμό και τον Χατζισαφί να καλύπτει κυρίως άλλους ρόλους.

ΑΕΚ: Ο νέος Τσούμπερ και τα ζητήματα στα αριστερά