MENU

Η κατάσταση στον Ολυμπιακό είναι τόσο ευμετάβλητη που δεν προλαβαίνει κανείς τις εξελίξεις. Ο Μαρτίνς από προπονητάρα γίνεται μυρωδιάς, ο Μοντεστό από εκπληκτικό στέλεχος φεύγει πριν το πάρει χαμπάρι κανείς. Αποφάσεις είναι όλες, κρίνονται εκ του αποτελέσματος. Όχι του Ολυμπιακός-Μακάμπι 0-4, του συνολικού αποτελέσματος. 

Πλέον περνάμε σε νέο επίπεδο μετάβασης από την αποθέωση και τη σιγουριά πως θα… σκίσουμε τα πάντα, σε απαξίωση και προσπάθεια να «γλιτώσει» η ομάδα του λιμανιού από μια κατάσταση. Όπου «κατάσταση» βάζετε δίπλα τα ονόματα των Σωκράτη Παπασταθόπουλου και Κώστα Μανωλά. 

Είναι προφανές και το αντιλαμβάνεται μέχρι κι ο αρχάριος στην ανάγνωση της προπαγάνδας, πως οι δύο Έλληνες στόπερ έχουν χάσει κάθε «κανονάκι» που διέθεταν, με χέρια σταυρωμένα και κοιτώντας στον ουρανό η διοίκηση του ΟΣΦΠ προσεύχεται να βρεθεί κάποια πρόταση ή κάποιος τρόπος για να αποχωρήσουν. 

Κι όμως, είναι οι ίδιοι που μήνες πριν η προπαγανδιστική μηχανή που δουλεύει ασταμάτητα, δημιουργούσε ανοιχτά πρόβλημα στην Εθνική ομάδα για χάρη τους. Την ίδια Εθνική που είχε και έχει εκπληκτικό κλίμα στα αποδυτήρια χωρίς αυτούς τους δύο παίκτες. Την ίδια Εθνική που τερμάτισε… αέρα πρώτη στον όμιλό της στο Nations League. 

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα έδειχνε να γίνεται μια γροθιά, αλλά υπήρχαν οι εξωτερικοί διασπαστικοί παράγοντες. Ήθελαν να κάνουν κακό στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα επειδή δε γουστάρουν την ΕΠΟ που δεν εγκρίνει ο Ολυμπιακός. Άρα Παπασταθόπουλος και Μανωλάς, απ’ τη στιγμή που πήγαν στην συγκεκριμένη ομάδα, έγιναν πολιορκητικοί κριοί στα χέρια τους. Άθελά τους ίσως, μην ρίχνουμε την ευθύνη στους ποδοσφαιριστές και για αυτό το λόγο. 

Πέρα απ’ την ίδια την εικόνα της Εθνικής που δικαίωνε πλήρως την επιλογή να μείνουν εκτός, ακόμη κι αγωνιστικά πλέον δε φαίνεται πουθενά η έλλειψή τους. Ο Χατζηδιάκος που μείωναν οι πάντες, ο Μαυροπάνος που ειρωνεύονταν, έχουν κατακόρυφη ανοδική πορεία σε σεβαστά πρωταθλήματα, ενώ οι έμπειροι του Ολυμπιακού βλέπουν την ομάδα τους να προσπαθεί με τρόπο… να τους ξεφορτωθεί. 

Αλλά η Εθνική έγινε στόχος λάσπης από τους γνωστούς-αγνώστους, με «πιόνια» αυτούς τους παίκτες. Αποθεωνόταν ο Σωκράτης τότε που δήλωνε πως θέλει να μιλήσει με τον επόμενο προπονητή της Εθνικής για να του εκφράσει τις σκέψεις του κι αν τον βρει σύμφωνο να επιστρέψει. Δηλαδή να ορίσει ο Παπασταθόπουλος το τι θα γίνει στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα! 

Ο Μανωλάς αντί να αγωνίζεται καλά-καλά στην ομάδα του, άναβε καπνογόνα και τραγουδούσε συνθήματα, ενώ πρόσφατα παρακαλούσε τον διαιτητή να λήξει το ματς νωρίτερα, πριν μιλήσει για ντροπές και υπέροχους κόσμους. Ο ίδιος ποδοσφαιριστής για τον οποίο έγινε προσπάθεια από προπονητές της Εθνικής να μιλήσουν για πιθανή επιστροφή στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα και ήταν αρνητικός. 

Παρ’ όλα αυτά, για τους συγκεκριμένους παίκτες «χτίστηκε» ολόκληρη πολιτική προπαγάνδας και απόπειρας ζημιάς στην Εθνική ομάδα. Με τους διεθνείς να διαβάζουν και να ακούν διαρκώς «μήπως θα έπρεπε να κληθούν Μανωλάς και Παπασταθόπουλος;» λες και οι ίδιοι ήταν τίποτα περαστικοί κι όχι ποδοσφαιριστές. 

Μειώθηκε η προσπάθεια μέσω δύο παικτών που ίσως να μην έφταιγαν για αυτό. Τώρα όμως, αντιλαμβάνονται και οι ίδιοι πόσο τους χρησιμοποίησαν στη… μηχανή του κιμά που λέγεται προπαγάνδα του λιμανιού. Κόντρα στην Εθνική που υπηρέτησαν ανεξάρτητα απ’ το πως τελείωσε η καριέρα τους, κόντρα στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της πατρίδας τους. Οι κραυγές που έφταναν σε ντεσιμπέλ ενοχλητικά, δεν ακούγονται πλέον. Χάθηκαν. Γιατί ψιθυρίζουν με τρόπο, πόσο καλό θα ήταν αν ο Ολυμπιακός έπαιρνε τον Ουμτιτί της μίας συμμετοχής την περασμένη σεζόν, αντί να έχει τον Σωκράτη και τον Μανωλά. 

Και ξαφνικά σωπαίνουν οι κραυγές αγωνίας γιατί δεν είναι στην Εθνική Σωκράτης και Κώστας
EVENTS