MENU

Καθημερινά οι πληροφορίες πέφτουν με τη μορφή καταιγίδας. Πριν όμως, οι ειδήσεις γίνουν ανακοινώσεις, έχουν ξεκινήσει από το επίπεδο της φημολογίας.

Εδώ, κάθε μέρα, στο newsroom του SDNA, σταχυολογούμε για εσάς, τα μεγάλα ή τα ψιλά γράμματα ειδήσεων που δημοσιεύονται ή κυκλοφορούν και σας τα παραδίδουμε στην... πόρτα. Έτσι θα έχετε πλήρη εικόνα για όσα παίζουν στην αθλητική «πιάτσα» σε επίπεδο μεταγραφών και όχι μόνο φυσικά.

* Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς επικρίνεται (και δικαίως) επειδή αργεί να επιλέξει παίκτες για την ενίσχυση του Παναθηναϊκού. Είναι δεδομένο ότι το ρόστερ θα έπρεπε να είχε δυναμώσει, ενόψει των παιχνιδιών με τη Σλάβια Πράγας. Από την άλλη, ο Σέρβος αποδεικνύεται δύσκολος στην επιλογή, όμως διασφαλίζει ότι δεν πρόκειται να φέρει παίκτες όπως ο Γιασίν Αγιούμπ. Ο οποίος δεν είναι απλά μία αποτυχημένη μεταγραφή, αλλά δεν θύμιζε καν… ποδοσφαιριστή. Ο Γιοβάνοβιτς έφερε τον Τσέριν, ο οποίος δείχνει ότι είναι κανονικός αθλητή και δεν αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα. Όπως ο Ούφε Μπεκ, για να μην ξεχνάμε. (LIVESPORT)

* Οι Γερμανοί επιβεβαίωσαν με διαδοχικά δημοσιεύματα το ενδιαφέρον της ΑΕΚ για τον Φινλανδό φορ Γιόελ Πογιάνπαλο. Η Λεβερκούζεν αξιώνει δυόμισι εκατ. ευρώ, τα οποία η «Ένωση» δεν διαθέτει για έναν παίκτη που ναι μεν ανήκει εδώ και χρόνια στον γερμανικό σύλλογο, όμως την καλή σεζόν του την έκανε μόλις πέρυσι, εκτός Μπουντεσλίγκα, στο πρωτάθλημα της Τουρκίας. Σαφώς το προφίλ του δελεάζει περισσότερο απ΄αυτό του Πέριτσα, όπως επίσης είναι πολύ δύσκολο να βρει η Μπάγερ τα χρήματα που ζητεί. Ίσως σε 15-20 ημέρες από σήμερα  περίπτωση του να είναι πιο βατή και να έχουν καμφθεί οι αντιστάσεις του παίκτη, ο οποίος θέλει μια δεύτερη ευκαιρία στη Γερμανία… (SPORTDAY)

*Μπορεί στην ΑΕΚ το τάιμινγκ που διανύουμε το περισσότερο βάρος να πέφτει στην απόκτηση όχι ενός, αλλά δύο στόπερ, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει πως οι «κιτρινόμαυροι»δ δεν ασχολούνται (και) με περιπτώσεις παικτών με φόντο την ενίσχυση της επιθετικής γραμμής. Η Ένωσης έχει στο ρόστερ τον Σέρχιο Αραούχο ως μοναδικό καθαρόαιμο επιθετικό κι όπως εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς, χρήζει ενίσχυσης και στην επιθετική γραμμή. Μία από τις περιπτώσεις που βλέπουν στην ΑΕΚ – σύμφωνα με πληροφορίες - είναι ο Άντονι Λοσάνο της Κάντιθ. Στην Ένωση διατηρούν θετικό report για τον 29χρονο φορ από την Ονδούρα γνωρίζοντας ωστόσο πως πρόκειται για μια πολύ δύσκολη περίπτωση, λόγω του συμβολαίου που τον «δένει» με την Κάντιθ και για την επόμενη σεζόν. (ΩΡΑ)

* Το πιο αρνητικό με τον Καρλίτος δεν έχει να κάνει με το αν ταιριάζει ή όχι στο αγωνιστικό σχέδιο του Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Αδιαμφισβήτητα, ο Σέρβος δεν θα διάλεγε τον Ισπανό στράικερ, επειδή ο ποδοσφαιριστής έχει άλλο στυλ από αυτό που ψάχνει ο προπονητής. Σχετίζεται κυρίως με την αγωνιστική κατάσταση του Καρλίτος. Ο Ισπανός κινείται μία ταχύτητα κάτω από τους συμπαίκτες του και αδυνατεί να βοηθήσει. Σαν να μην έχει το έξτρα κίνητρο να επανέλθει… (LIVESPORT)

*Το όνομα του Φακούντο Πελίστρι έπεσε στο τραπέζι για τα άκρα του Ολυμπιακού. Πρόκειται για τον εξτρέμ που ανήκει στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ , η οποία θέλει να τον παραχωρήσει δανεικό. Πάντως, πρόκειται για μία περίπτωση με τεράστιες δυσκολίες. Κλαμπ από την Ιταλία και Πορτογαλία έχουν μπει πολύ δυνατά στο… κόλπο της διεκδίκησης του, γεγονός που μειώνει αισθητά τις πιθανότητες του Ολυμπιακού να αποκτήσει τον ποδοσφαιριστή. (ΦΩΣ)

* Έχει μπερδευτεί ο Αλμέιδα με τον Αραούχο. Του αρέσει πολύ ο συμπατριώτης του, αλλά έως τώρα τον έχει δει ήδη δύο φορές στα… πιτς. Κι όσο δεν βλέπει τον νέο επιθετικό για να δουλέψει μαζί του, τόσο τον ζώνουν τα… φίδια, διότι δεν μπορεί να καταλήξει στο σχήμα που θα εμφανίσει στα πρώτα επίσημα ματς. Μένουν άλλωστε λιγότερες από τριάντα μέρες για την πρεμιέρα κι ο Ματίας πονοκεφαλιάζει στην Ολλανδία. (SPORTDAY)

* Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο Καρυπίδης είναι σε ανοικτή γραμμή επικοινωνίας με στόπερ από την Ισπανία, ο οποίος έχει πολλές παραστάσεις στη La Liga τα τελευταία χρόνια αλλά και τα  προηγούμενα σε μεγάλους ευρωπαϊκούς συλλόγους. Από την ΠΑΕ Άρης δεν προκύπτει καμία άλλη πληροφορία καθώς οι ιθύνοντες της ομάδας βρίσκονται σε διαδικασία διαπραγματεύσεων με τον «εκλεκτό» και προσπαθούν να «τελειώσουν» τη μεταγραφή κάτω από άκρα μυστικότητα. Όπως αφήνουν να εννοηθεί πάντως το αργότερο η συγκεκριμένη περίπτωση θα έχει ξεκαθαρίσει μέχρι αύριο, είτε θετικά, είτε αρνητικά. (METROSPORT)

*Το ότι ξεκίνησε και επίσημα η αγωνιστική περίοδος δεν σημαίνει πως η διοίκηση του Ολυμπιακού δεν θα προχωρήσει σε αλλαγές. Είναι έντονη η φημολογία πως τις επόμενες ημέρες θα γίνουν και αλλαγές στον Ρέντη. Αλλαγές που ίσως να έχουν σχέση και με τον Ολυμπιακό Β΄. Δηλαδή δεν θα είναι έκπληξη αν δούμε ανθρώπους που βρίσκονται στην Β΄ ομάδα να παίρνουν προαγωγή. Όλα αυτά είναι σε επίπεδο φημών και ακόμα δεν έχει υπάρξει κάτι δεδομένο, διότι σε πρώτη φάση εκείνο που ενδιαφέρει είναι  η πρόκριση της Μακάμπι Χάιφα. (ΦΩΣ)

* Μόνο τυχαία δεν μίλησε για έλλειψη ταχύτητας ο Γιοβάνοβιτς μετά το φιλικό με τον Βόλο. Ο Ιβάν, που βλέπει πέραν απ΄τη… μύτη, διαπίστωσε ζητήματα όχι μόνο στην ανάπτυξη, αλλά και στην ανασταλτική λειτουργία. Ειδικά στο πρώτο ημίχρονο, όταν οι παίκτες του δεν μπορούσαν κάποιες στιγμές να κόψουν τους αντίπαλους τους ούτε με… βαλέ. Ίσως ζητήσει κι άλλον παίκτη στο κέντρο ο Σέρβος. Ακόμα δεν έχει εντοπίσει που βρίσκεται το πρόβλημα. (SPORTDAY)

* Δεν προσκλήθηκε από τη λίγκα στην κλήρωση του πρωταθλήματος ο πρόεδρος της ΕΠΟ Τ. Μπαλτάκος. Και δεν τον «χάλασε» καθόλου που δεν παρέστη στην εκδήλωση. (LIVESPORT)

*Μπορεί στη Λαμία να θέλουν τον Καρίμ Ανσαριφάρντ, ωστόσο είναι ιδιαίτερα δύσκολο η ομάδα της Φθιώτιδας να καταφέρει να καλύψει το συμβόλαιο που έχει ο Ιρανός φορ στην ΑΕΚ και του αποφέρει ετησίως ένα ποσό κοντά στα 500 χιλιάρικα. Εκτός πάλι κι αν ο 32χρονος φορ αποφασίσει να ρίξει θεαματικά το κασέ του προκειμένου να στρίψει το τιμόνι προς Λαμία μεριά. (ΩΡΑ)

*Ένα πολύ σημαντικό κομμάτι στον Ολυμπιακό είναι και οι αποχωρήσεις. Περνάει ο καιρός και οι ερυθρόλευκοι δεν βρίσκουν λύση. Για τον Σεμέδο μέχρι πρότινος υπήρχε μια ελπίδα για την Φενέρμπαχτσε, η οποία τελικά απέκτησε στόπερ. Για τον Φορτούνη, δεν έχει το παραμικρό ακόμη, το ίδιο και με τον Λαλά. Ακόμη εκτός ομάδας είναι ο Βρουσάι ενώ δεν έχει βρεθεί κλαμπ να πάρει και τον Πέπε. Τα μέτωπα λοιπόν είναι αρκετά. (ΦΩΣ)

*Κουίζ: σε ποια σουπερλιγκάτη ομάδα δεν έχουν καταφέρει να βρουν μεταγραφική… χημεία διοίκηση και προπονητής κι ενώ διανύουμε τις τελευταίες ημέρες του Ιουλιού; (ΩΡΑ) 
 

Φήμες (26/7): «Ο Γιοβάνοβιτς αργεί αλλά δεν φέρνει... Αγιούμπ - Ξεμένει στον Ολυμπιακό ο Σεμέδο»