MENU

Η αλήθεια είναι πως η φετινή προετοιμασία προμηνυόταν αρκετά ενδιαφέρουσα, ο ΠΑΟΚ κινήθηκε... ασυνήθιστα πολύ τον Ιούνιο, μετρώντας έξι νέα πρόσωπα στη σύνθεσή του. Υπήρχε δικαιολογημένα η περιέργεια να «κουμπώσει» το παζλ, υπό την πίεση του χρόνου, και με την υποσημείωση πως ακόμη του λείπουν βασικά κομμάτια.

Και οι πρώτες ημέρες δικαιολογημένα έβγαζαν ένα «μούδιασμα». Μέχρι να συστηθούμε... Και όλα αυτά σε συνδυασμό με το γεγονός πως ο προπονητής του ΠΑΟΚ ταλαιπωρήθηκε από την πρώτη ημέρα με ένα δυνατό κρυολόγημα. Σημασία έχει όμως, πως το βλέπει εκείνος, ο «στρατηγός» του Δικεφάλου και της προετοιμασίας.

«Υπάρχουν δύο τρόποι για να δούμε την προετοιμασία που ολοκληρώθηκε, από τη μία άποψη ήταν μία από τις καλύτερες προετοιμασίες που έχουμε κάνει, με πολλή δουλειά, με παίκτες με κατανόηση, πειθαρχία, προσήλωση, παίκτες οι οποίοι ήταν στην ομάδα και την προηγούμενη χρονιά, παίκτες που ήρθαν και κατανόησαν το ποδόσφαιρο που θέλαμε να παίξουμε.

Επίσης, ο δεύτερος τρόπος που θα μπορούσαμε να δούμε την προετοιμασία αυτή είναι πως θα πρέπει να κλείσουμε το γκρουπ των παικτών όσο γίνεται πιο σύντομα, γιατί χρειαζόμαστε κάποιους παίκτες, οι οποίοι θα πρέπει να έρθουν και η κάθε ημέρα στο ποδόσφαιρο είναι σημαντική.

Όλα αυτά στο ποδόσφαιρο είναι θέμα προσαρμογής, προπόνησης. Ακόμα και παίκτες που ήταν στην ομάδα από την προηγούμενη χρονιά και θα μπουν στις προπονήσεις τις επόμενες ημέρες, θα χρειαστεί να φτάσουν στα επιθυμητά επίπεδα ετοιμότητας, ενώ αυτοί που θα έρθουν από το εξωτερικό θα χρειαστεί να προσαρμοστούν. Οπότε γι' αυτό θα ήθελα να έχουμε όσο γίνεται πιο γρήγορα έτοιμο το γρουπ».

Για τον Λουτσέσκου, η φετινή προετοιμασία ήταν καλύτερη από την προηγούμενη ενώ μίλησε ανοιχτά και για την ένταση που περιμένει να έχει η ομάδα του στο γήπεδο, την μικρή απόσταση μεταξύ των γραμμών, σημειώνοντας πως: «Είναι κάτι που είχαμε δουλέψει από την προηγούμενη χρονιά, δεν είναι κάτι καινούργιο για εμάς, ωστόσο, έχουμε κάνει ένα βήμα πιο μπροστά και είμαστε πιο έτοιμοι στο συγκεκριμένο κομμάτι και το στυλ παιχνιδιού που θέλουμε να ακολουθήσουμε και τώρα πρέπει να ρυθμίσουμε τις λεπτομέρειες που είναι αρκετές, ώστε να φτάσουμε στο επιθυμητό επίπεδο που θέλουμε σε μία προετοιμασία που ήταν καλύτερη από την προηγούμενη».

 

Οι πρώτες σκέψεις μετά την αποχώρηση Τσόλακ και τον τραυματισμό του Ολιβέιρα

 

Μετά τη μεταγραφή του Αντόνιο Τσόλακ και τον τραυματισμό του Νέλσον Ολιβέιρα, τα δεδομένα είναι συγκεκριμένα για τον Ραζβάν Λουτσέσκου και η πίεση του χρόνου δεν του αφήνει πολλά περιθώρια: «Όταν έχεις δύο επιθετικούς με εμπειρία  και ξέρουν πως να αγωνιστούν στον τρόπο παιχνιδιού που θέλουμε να παίξουμε και μετά δεν τους έχεις, είναι λογικό να σε επηρεάζει, αλλά στο ποδόσφαιρο χρειάζεται να προσαρμόζεσαι σε κάθε περίπτωση και να βρίσκεις λύση. Δεν είναι εύκολο με τον χρόνο να πιέζει, αλλά θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι τις επόμενες δέκα ημέρες να παλέψουμε στο πρώτο επίσημο παιχνίδι».

Οι παίκτες που ήταν στην προετοιμασία έχουν το προβάδισμα

 

 

Αποχαιρετώντας την Ολλανδία, στο κάδρο μπαίνουν τα πρώτα επίσημα παιχνίδια με αντίπαλο την Λέφσκι και ήδη στο μυαλό του Ραζβάν Λουτσέσκου «κουμπώνουν» θέσεις και πρόσωπα. Ποιοι έχουν προτεραιότητα;

«Είναι προφανές ότι θα στηριχτούμε στους παίκτες που ήταν στην προετοιμασία, αυτοί έχουν το προβάδισμα για τα πρώτα παιχνίδια, γιατί έχουν την φυσική κατάσταση, έχουν παίξει στα φιλικά παιχνίδια, αλλά όπως είπα υπάρχουν κάποιες καταστάσεις που χρειάζεται να προσαρμόζεσαι. Θα πρέπει να δω πως θα είναι ο Μπίσεσβαρ όταν ξεκινήσει τις προπονήσεις, πως θα είναι ο άλλος ποδοσφαιριστής για τον οποίο δεν μπορώ να πω το όνομα του γιατί δεν ξέρω αν έχει τελειώσει η μεταγραφή (σ.σ. φωτογραφίζοντας τον Μπράντον Τόμας), οπότε αυτά τα δεδομένα υπάρχουν αυτή τη στιγμή».

Μάλιστα, το καλύτερο το κράτησε για το τέλος: «Μετά την προετοιμασία που ολοκληρώθηκε και με τα φιλικά απέναντι σε καλούς αντιπάλους, θα σας πω ότι έχω ένα καλό προαίσθημα και αυτό είναι το πιο σημαντικό».

Λουτσέσκου: «Έχω ένα καλό προαίσθημα...»
EVENTS