MENU

O εμβληματικός βετεράνος ποδοσφαιριστής και αντιπεριφερειάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας συμμετείχε την περασμένη Τετάρτη, 6 Ιουλίου, σε ένα ιστορικό φιλικό στα Ιωάννινα, φορώντας τη φανέλα των παλαιμάχων του Άγιαξ κόντρα σε αυτούς του ΠΑΣ.

Η απήχηση του αγώνα ήταν μεγάλη, αν αναλογιστεί κανείς πως οι «Ζωσιμάδες» γέμισαν ασφυκτικά από πλήθος κόσμου που χειροκρότησε σπουδαίους παίκτες του παρελθόντος που τίμησαν τις φανέλες των δύο ομάδων. Για την ιστορία, οι βετεράνοι των Ολλανδών επικράτησαν με 2-7 (σ.σ δύο γκολ από τον Χαριστέα, η τέχνη δεν ξεχνιέται άλλωστε...) αλλά το σκορ περνάει σε δεύτερη μοίρα μπροστά τα οφέλη για την πόλη και την κοινωνία των Ιωαννίνων.

Γι' αυτά μίλησε στο SDNA, ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής και νυν «αθλητής» του πολιτικού στίβου αναφέροντας αρχικά: «Ήταν ένα πολύ ωραίο φιλικό, κοντά 4.000 άνθρωποι κάθε ηλικίας, πολλά παιδιά και ακαδημίες γέμισαν το στάδιο για να δουν ένα πολύ ωραίο παιχνίδι σε ξεχωριστή ατμόσφαιρα».

Έπειτα πρόσθεσε: «Ένα brand σαν τον Άγιαξ δεν πάει να είναι Άγιαξ, ακόμη και αναφερόμενοι στους παλαιμάχους του. Υπάρχει μεγάλος σεβασμός από την πλευρά μου προς τον σύλλογο και το αντίστροφο. Η κάμερα του Ajax TV με είχε από πίσω στο παιχνίδι, κάναν πάνω από είκοσι λεπτά εκπομπή για το κανάλι που θα τη δουν εκατομμύρια άνθρωποι, είναι μεγάλη διαφήμιση τόσο για μένα όσο και για τα Ιωάννινα».

Ακόμη, για συγκεκριμένο θέμα ο κ. Χαριστέας συμπλήρωσε: «Οι μισοί και παραπάνω παλαίμαχοι του Άγιαξ δεν ξέρανε ότι υπάρχουν Γιάννενα, έπαθαν πλάκα και πέρασαν καταπληκτικά σχεδόν μια βδομάδα, κάποιοι μου είπαν πως θα έρθουν ξανά με τις οικογένειές τους, είναι σπουδαία υπόθεση ο αθλητικός τουρισμός. Ήταν ένα πολύ ωραίο διήμερο για την τοπική κοινωνία που άφησε μόνο οφέλη για το μέλλον».

Μάλιστα, το στέλεχος της ΠΚΜ αποκάλυψε στο SDNA ότι στόχος του είναι η τέλεση ενός φιλικού -τουρνουά αυτή τη φορά- στη Θεσσαλονίκη με τη συμμετοχή παλαιμάχων παικτών από τον ΠΑΟΚ, τον Άρη και τον Ηρακλή μαζί με αυτούς του Άγιαξ, την άνοιξη.

Ακόμη, ο Άγγελος Χαριστέας συμμετέχει σήμερα (9/7) μαζί με την ομάδα των Legends 2004 σε έναν αγώνα με προσφυγόπουλα από τη Μυτιλήνη μέσω της Αστικής ΜΚΟ, «Champions For Life» και σε συνεργασία με το «UEFA Foundation For Children», δείχνοντας εκ νέου το κοινωνικό του πρόσωπο.

Ο σκόρερ του χρυσού γκολ που έδωσε το Euro 2004 στη χώρα μας μιλάει στο SDNA για τη συγκεκριμένη δράση στο νησί:

«Είναι μία εκδήλωση σε συνεργασία των Greek Legends με τον οργανισμό φιλανθρωπισμού της UEFA. Ερχόμαστε στη Μυτιλήνη για το θέμα των προσφύγων. Θα προσπαθήσουμε να ενσωματώσουμε κάποια παιδιά ακούγοντας για τα προβλήματά τους. Θέλουμε να τους δείξουμε πως είμαστε εκεί, μπροστά και τους ενισχύουμε, κάνοντας παράλληλα και μία καθοδήγηση προς τα παιδιά των Ελλήνων για το συγκεκριμένο ζήτημα».

Κλείνοντας, ο Έλληνας βετεράνος ποδοσφαιριστής πρόσθεσε ότι «όταν μιλάμε για UEFA είναι παγκόσμια η εμβέλεια και το κύρος της συγκεκριμένης δράσης. Θα ακουστεί αυτή η δράση σε όλη την Ευρώπη δείχνοντας πως υπάρχει στήριξη και στις ευαίσθητες περιοχές της Ελλάδας».

Χαριστέας στο SDNA: «Κερδισμένα τα Γιάννενα από τον Άγιαξ, αλληλεγγύη στα προσφυγόπουλα της Μυτιλήνης»