MENU

Το λέω και το γράφω αρκετό καιρό τώρα και αποδεικνύεται διαρκώς σε κάθε ευκαιρία. Ο Βαγγέλης Μαρινάκης και ο Γιάννης Αλαφούζος είναι ΣΥΝΟΔΟΙΠΟΡΟΙ σε όλα στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Συγνώμη, να το πω πιο σωστά: Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού βαράει το ντέφι και δίνει την κατεύθυνση και ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού ακολουθεί κατά πόδας.

Ξέρω ότι στεναχωρώ τους φίλους του τριφυλλιού (αντίστοιχα οι οπαδοί του Ολυμπιακού απολαμβάνουν την κυριαρχία της ομάδας τους ΚΑΙ σε αυτή τη σχέση), όμως λυπάμαι, αυτή είναι η πραγματικότητα.

Μετά την πρόσφατη εκλογή του κ. Μαρινάκη στην προεδρία της Λίγκας έγραψα εδώ στο SDNA ότι δεν… χρειάστηκε ο κ. Αλαφούζος να δώσει και δημόσια τη θετική του ψήφο (την είχε δώσει ιδιωτικά στο έντονο παρασκήνιο που προηγήθηκε της εκλογής) αφού η πλειοψηφία των ΠΑΕ που είχε συγκεντρωθεί του πρόσφερε τη δυνατότητα για ένα «άκοπο λευκό». Και η απόσυρση της υποψηφιότητας Πανουργιά Παπαϊωάνου να συμπληρώσουμε…

Τότε, θυμάμαι, υπήρχαν ένα-δύο σχόλια οπαδών του Παναθηναϊκού που με… εγκαλούσαν πως μιλάω για «στήριξη Αλαφούζου» και «από πού αποδεικνύεται αυτή όταν ο Παναθηναϊκός ψήφισε λευκό».

Συγνώμη που δεν… αναζητήσαμε και σχετική δήλωση «Ναι, στηρίζω Μαρινάκη», αλλά δεν χρειάστηκε. Πέρασαν μόλις λίγες μέρες για να το καταλάβουν ακόμη και μικρά παιδιά.

Ο κ. Μαρινάκης είναι ΥΠΕΡΜΑΧΟΣ της παραμονής του Μαρκ Κλάτενμπεργκ στην προεδρία της ΚΕΔ. Ναι, ο ίδιος ήταν πριν από δύο χρόνια που είχε… άρει την εμπιστοσύνη του στον Αγγλο αρχιδιαιτητή προτού καν ξεκινήσει το πρωτάθλημα! Όμως μετά όλα πήγαν πρίμα. Οι «ερυθρόλευκοι» κατέκτησαν δύο φορές τον τίτλο επί προεδρίας Κλάτενμπεργκ, ο Αγγλος σταμάτησε να είναι ένας «εμμονικός ξεροκέφαλος», έγινε… καλό παιδί και πλέον εδώ και πολύ καιρό υποστηρίζεται με ΛΑΤΡΕΙΑ από όλα τα ΜΜΕ που στηρίζουν Μαρινάκη και Ολυμπιακό.

Θα αναρωτηθείτε: Που είναι το πρόβλημα να αντικατασταθεί ο Κλάτενμπεργκ από ΑΛΛΟ ΞΕΝΟ αρχιδιαιτητή; Γιατί αντιδράει τόσο πολύ σε αυτό το ενδεχόμενο ο Ολυμπιακός; Την ίδια απορία έχω κι εγώ..

Πάμε παρακάτω. Θυμίζω ότι στη διάρκεια της φετινής σεζόν ο Παναθηναϊκός ουκ ολίγες φορές ούρλιαξε για «εις βάρος του διαιτησίες». H πλέον χαρακτηριστική; Ηταν τον προηγούμενο Ιανουάριο μετά το παιχνίδι στο Βόλο όταν η ΠΑΕ Παναθηναϊκός επισήμως, ενημέρωσε τα ΜΜΕ ότι «Αποσύρουμε την εμπιστοσύνη μας στον κ. Κλάτενμπεργκ»!!

Πόσοι μήνες πέρασαν από τότε; Μόλις έξι! Μισός χρόνος. Κι όμως. Ο Παναθηναϊκός του Γιάννη Αλαφούζου ήταν χθες μία από τις 10 ΠΑΕ που τάχθηκαν αναφανδόν στο πλευρό του Βαγγέλη Μαρινάκη και του Ολυμπιακού υπέρ της παραμονής Κλάτενμπεργκ. Γιατί; Μα γιατί αυτή είναι η πρόταση και το «θέλω» του Βαγγέλη Μαρινάκη και του… Λευτέρη Αυγενάκη! Τόσο απλά, τόσο ωραία. Και ποιος… θυμάται τι έλεγε η ΠΑΕ του Γιάννη Αλαφούζου έξι μήνες πριν, εκτός από κάποιους περίεργους σαν την αφεντιά μου…

Η… σύμπτωση συνεχίζεται. Μετά την εκλογή Μπαλτάκου στην ΕΠΟ και τη… διαρροή Παναθηναϊκού ότι «δεν τον ψήφισε» (!) –αφού είχε προηγηθεί η δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου κ. Οικονόμου και βέβαια οι φωνές του Ολυμπιακού-, μετά την εκλογή Μαρινάκη στην προεδρία της Λίγκας στην οποία έπαιξε σημαντικό ρόλο στο παρασκήνιο ο Γιάννης Αλαφούζος, έρχεται τώρα η νέα ΑΝΟΙΧΤΗ συμπόρευσή τους και η κοινή προσπάθεια να παραμείνει ο Μαρκ Κλάτενμπεργκ στην προεδρία της ΚΕΔ. Κάτι που επιθυμεί διακαώς ο πρόεδρος του Ολυμπιακού, άσχετα αν ο αντίστοιχος πρόεδρος του Παναθηναϊκού είχε «αποσύρει» προ εξαμήνου την εμπιστοσύνη του στον Αγγλο. Φαίνεται ότι αυτή η εμπιστοσύνη είναι τραμπάλα και πηγαινοέρχεται!

Το κερασάκι στην τούρτα; Η απίθανη πρόταση Αλαφούζου στη Λίγκα να λειτουργήσει η επαγγελματική διαιτησία όχι υπό την εποπτεία της ΕΠΟ αλλά… του υφυπουργείου Αθλητισμού. Του… Αυγενάκη, δηλαδή! Ο οποίος εδώ και τρία χρόνια που είναι στη συγκεκριμένη θέση ακόμη και για να αναπνεύσει ζητάει την… άδεια του Βαγγέλη Μαρινάκη!

Είναι πραγματικά να γελάει κανείς. Θα μπορούσε να προτείνει ο Γιάννης Αλαφούζος να τεθεί κατευθείαν η επαγγελματική διαιτησία υπό την αιγίδα της ΠΑΕ Ολυμπιακός. Πολύ πιο αντικειμενική θα ήταν η λειτουργία της από το να πάει στον Αυγενάκη αλλά και σε οποιονδήποτε υφυπουργό Αθλητισμού της σημερινής Νέας Δημοκρατίας!

Κατά τα άλλα; Το «Βαγγέλη μου», «Γιάννη μου» θα συνεχιστεί και θα το βλέπουμε σε κάθε ευκαιρία. Οσο για το «Μαρκ μου»… λίγο δύσκολο το βλέπω με αυτόν τον περίεργο Μπαλτάκο που έμπλεξαν!

«Βαγγέλη μου», «Γιάννη μου», «Μαρκ μου»!
EVENTS