MENU

Ο χρόνος κυλά, η προετοιμασία βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και ήδη η ομάδα έδωσε τα δυο πρώτα της φιλικό παιχνίδι στην Ολλανδία. Προτιμώ να μην κάνω κρίσεις σε σχέση με ότι είδαμε. Δεν θεωρώ ότι έχουμε τη δυνατότητα να διαμορφώσουμε άποψη πριν ολοκληρωθεί το βασικό στάδιο προετοιμασίας και κλείσει ο κύκλος των φιλικών αγώνων που έχει προγραμματίσει ο ΠΑΟΚ γι αυτό το διάστημα.

Μπορούμε όμως να έχουμε άποψη για τα κενά που δεν έχουν καλυφθεί. Βασική έλλειψη, αποτελεί η προσθήκη ενός έτοιμου εξτρέμ. Ο Νάρει της Φορτούνα είναι σε παραγωγική ηλικία με παραστάσεις και ποιότητα, που θεωρώ δεδομένο ότι θα προσφέρει σημαντική βοήθεια στο σύνολ,ο σε μια θέση «κλειδί» για κάθε ομάδα.

Το πρόβλημα είναι ότι δεν έχει ενσωματωθεί ακόμα στην ομάδα. Ο χρόνος είναι πλέον αντίπαλος του ΠΑΟΚ, τόσο ενόψει των αναμετρήσεων με την Λέφσκι, όσο και ενόψει της συνέχειας.

Παράλληλα η τεχνική ηγεσία, επιμένει στην απόκτηση ενός επιπλέον αμυντικού και ενός χαφ με διαφορά χαρακτηριστικά σε σχέση με τους παίκτες που έχει στη διάθεση της, γεγονός που επίσης έχει σχέση με τον χρόνο που κυλά.

Σε μια… ευαίσθητη προετοιμασία όπως η φετινή που η ομάδα χτίζεται σχεδόν από την αρχή, κάθε μέρα είναι σημαντική και ο χρόνος που χάνεται είναι δύσκολο να αναπληρωθεί. Με δεδομένο ότι υπάρχει πρόθεση, διάθεση και η δυνατότητα να ικανοποιηθούν οι απαιτήσεις του προπονητή, η επιτάχυνση των διαδικασιών για να καλυφθούν τα κενά, είναι επιτακτική ανάγκη.

Νομίζω είμαι σαφής και πάω παρακάτω. Οι παίκτες που προσέθεσε ήδη ο ΠΑΟΚ στο ρόστερ του, αρέσουν. Σαφώς και χρειάζονται χρόνο προσαρμογής, είναι όμως σαφές ότι ο Δικέφαλος έβαλε στη μηχανή του ποιότητα και φρεσκάδα. Έβαλε νιάτα που τόσο πολύ του έλλειψαν τα προηγούμενα χρόνια, με ότι αυτό συνεπάγεται για την εικόνα της ομάδας.

Οι Κουαλιάτα, Κάργας, Σοάρες, Ντάντας, Ρικάρντο, Κοτάρσκι, Νέσμπεργκ (που θα έρθει με καθυστέρηση αλλά αυτό δεν μπορεί να αλλάξει) και ο Κωσταντέλιας που συμμετέχει με σοβαρό ρόλο στην εξίσωση του Ράζβαν για τη νέα περίοδο, διαμορφώνουν ένα διαφορετικό προφίλ για τον ΠΑΟΚ, σε σχέση με όσα ξέραμε τα προηγούμενα χρόνια.

Συμπεράσματα για το ύφος, την ταχύτητα, την αγωνιστικότητα και την ποιότητα του Δικεφάλου, θα έχουμε δικαίωμα να εξάγουμε, μετά τα παιχνίδια με  Λέφσκι. Ίσως και αργότερα.

Αυτό που έχει σημασία τώρα, είναι να δοθούν όλα τα απαραίτητα όπλα στην τεχνική ηγεσία για να ετοιμάσει ένα σύνολο, καλύτερο από το περσινό. Και στην προσπάθεια αυτή –επαναλαμβάνω- κάθε μέρα είναι σημαντική…

Παράλληλα, τρέχουν ζητήματα όπως η ανεύρεση ομάδων, για την παραχώρηση Μουργκ, Τέιλορ και Ζαμπά. Οι τρείς παίκτες δεν συμπεριλαμβάνονται στα σχέδια της τεχνικής ηγεσίας για τη νέα σεζόν. Οι συζητήσεις με τους εκπροσώπους του Ντούγκλας Αουγκούστο για ανανέωση του συμβολαίου (το υφιστάμενο ολοκληρώνεται το καλοκαίρι του 2023) ξεκίνησαν σε πολύ καλό κλίμα.

Έχει ανοίξει και ένα θέμα με τον Κούρτιτς, για τον οποίο υπάρχει ενδιαφέρον από ομάδα της Σαουδικής Αραβίας και την Β΄ Ιταλίας. Το πόσο σοβαρό είναι αυτό το ενδιαφέρον, θα το δούμε στην πορεία. Ο Σλοβένος ξεκίνησε προετοιμασία με την ομάδα με αρκετό κέφι και οι συζητήσεις που θα έχει με τον Ζοσέ Μπότο στην Ολλανδία για το μέλλον του, μπορεί να καθορίσουν τις εξελίξεις.

Το θέμα Τσόλακ είναι πάντα ανοιχτό. Οι Σκωτσέζοι θα συνεχίσουν να πιέζουν για να αποκτήσουν τον παίκτη και ίσως τα καταφέρουν αν η προσφορά τους φτάσει τα 3.000.000 ευρώ και ο Κροάτης πιέσει τον ΠΑΟΚ για να τον παραχωρήσει. Το παζλ του νέου ρόστερ όπως αντιλαμβάνεστε είναι υπό διαμόρφωση και θα προστεθούν αρκετά επεισόδια μέχρι το τέλος.

Ο χρόνος κυλά (πολύ) γρήγορα για τον ΠΑΟΚ
EVENTS