MENU

Αυτή είναι μία από τις μεταγραφές που περνάνε στα ψιλά. Από τις λεγόμενες μη εμπορικές μεταγραφές, από αυτές, όμως που μπορεί σε ένα, δύο χρόνια να φανούν από τις πιο πετυχημένες. Ο Ανταμ Τσέριν είναι 22 χρονών, ένας χαφ, που έρχεται, αφού τα τελευταία δύο χρόνια ήταν βασικός με την Ριέκα και κλήθηκε και στην Εθνική Σλοβενίας, όπου πλέον έχει μόνιμη θέση.

Οι δύο βασικές του θέσεις είναι 8 και 6. Στον Παναθηναϊκό έρχεται αρχικά όχι για βασικός, αλλά για να αποτελέσει μία εναλλακτική λύση. Εφυγαν από την θέση 8 και ο Μαουρίσιο και ο Λούντγκβιστ, που δεν ήταν βασικοί και έρχεται για να αποτελέσει μία λύση που θα έρχεται από τον πάγκο. Προσοχή όμως, διότι σε αυτό το παιδί εγώ βλέπω στοιχεία, που μπορεί να του δώσουν στην πορεία και θέση στην ενδεκάδα.

Κάθησα και τον παρακολούθησα σε ένα παιχνίδι κόντρα στην Κοπεγχάγη πέρυσι , όταν η ομάδα του η Ριέκα νίκησε με 1-0 και πέρασε στους ομίλους του Europa και στο ένα ημίχρονο που έπαιξε με τον ΠΑΟΚ την περασμένη περίοδο στη Ριέκα, όταν η ομάδα του έχασε με 0-2 και αποκλείστηκε. Με την Κοπεγχάγη έπαιξε 8 (απέναντι στον Ζέκα τότε), με τον ΠΑΟΚ έπαιξε σε θέση 6 με δύο χαφ δίπλα του.

Είναι ένας χαφ με πολλά τρεξίματα και παρά το ότι ακόμα δεν έχει εμπειρίες οι συμπαίκτες του του δίνουν την πρώτη πάσα και τον εμπιστεύονται. Απόλυτα δικαιολογημένα, διότι έχει καλή πάσα με το δεξί. Ρισκάρει αρκετές φορές είτε σαν 6, είτε σαν 8 με πάσες στον χώρο, είτε στον άξονα, είτε στα πλάγια. Παίρνει την μπάλα, σηκώνει το κεφάλι και αποφασίζει γρήγορα. Όταν χάνει την μπάλα τρέχει άμεσα να την ανακτήσει, με τάκλιν και φάουλ, ό,τι χρειαστεί για να μην γίνει επίθεση από τον αντίπαλο. Το γεγονός, ότι επιχειρεί και πάσες κάθετες ή στα πλάγια εξηγεί και το ότι στα δύο τελευταία χρόνια με την Ριέκα έχει 11 ασίστ.

Η εξέλιξή του, η δίψα του να ανέβει και άλλο επίπεδο και τα στοιχεία του οδήγησαν τον Γιοβάνοβιτς στην απόφαση να εισηγηθεί την απόκτησή του. Ετσι και αλλιώς τρία χαφ θα πάρει ο Παναθηναϊκός. Δύο οκτάρια και ένα δεκάρι, το ένα οκτώ θα μπορεί να παίζει και δέκα, το ένα οκτάρι αναμένεται να είναι ο Τσέριν. Είναι ένας 22χρονος μέσος, που μπορεί να φανεί ακόμα περισσότερο στον Παναθηναϊκό παίζοντας και στην Ευρώπη. Είναι σε ιδανική ηλικία και είναι από τις κινήσεις, που έκανε παλιότερα ο Παναθηναϊκός και βγήκε κερδισμένος και ευτυχώς αρχίζει και τις κάνει και τώρα.

Το γεγονός ότι η ομάδα θα δώσει περίπου 700-800.000 ευρώ στην Νυρεμβέργη, όπως έγραψαν οι Γερμανοί, που αποκάλυψαν το θέμα (η ρήτρα του για την Ριέκα ήταν 1,4 αλλά δεν μπορούσε να την καλύψει) δείχνει πόσο πολύ τον πιστεύει ο Γιοβάνοβιτς και είναι μία μεταγραφή που δείχνει ότι ο Παναθηναϊκός δεν κοιτάει μόνο το παρόν, αλλά και το μέλλον.

*Οι μεταγραφές όλες κρίνονται στο γήπεδο κάθε χρόνο, εκεί θα κριθούν και οι φετινές μεταγραφές και όχι από το αν το όνομα είναι γνωστό ή όχι. Καλούς παίκτες που θα τον ανεβάσουν επίπεδο θέλει ο Παναθηναϊκός και όταν τους δούμε στο γήπεδο θα τους κρίνουμε.

*Με την παρουσία και του Αλεξανδρόπουλου και τον ερχομό του Τσέριν ο Παναθηναϊκός πλέον έχει δύο χαφ με πολλά τρεξίματα, μικρούς σε ηλικία, που δίνουν μεγάλη φρεσκάδα στην μεσαία γραμμή.

Μεταγραφή για σήμερα και αύριο, γι' αυτό έρχεται ο Τσέριν
EVENTS