MENU

Πανηγύρια, χαρές στην ΑΕΚ για την διαφαινόμενη απόκτηση του Γκατσίνοβιτς. Λογικό κι επόμενο, είναι μια επικοινωνιακή κατάσταση που συνηθίζεται στο ποδόσφαιρο. Στην πράξη η Ένωση πήρε έναν καλό παίκτη απ’ την Χόφενχμαϊμ, τον οποίο και είδε μισή σεζόν στον Παναθηναϊκό. Δηλαδή σε ένα καλοδουλεμένο σύνολο, με ρόλους, αρχή, μέση και τέλος. Αν αυτά τα αποκτήσει κάποια στιγμή και η ΑΕΚ, το συζητάμε διαφορετικά. 

Φυσικά το θέμα δεν είναι η Ένωση. Ο Παναθηναϊκός είναι το ζήτημα. Ξεκάθαρα πάλι δημιουργείται μια εσωστρέφεια, μιζέρια αν θέλετε. Ονόματα ο κόσμος δε διαβάζει, μεταγραφές χρειάζονται αρκετές και πλέον εκεί που ήξερες πως έχεις τον βασικό σου κορμό, βλέπεις να χάνονται παίκτες από αυτόν. Ο Βέλεθ, ο Βιγιαφάνιες που φαίνεται πως δε θα ανανεώσει και τώρα ο Γκατσίνοβιτς που ναι μεν δεν άνηκε στο Τριφύλλι, αλλά εκεί έπαιξε και η αλήθεια είναι πως βοήθησε σημαντικά στο καλό τελείωμα της σεζόν. 

Αυτό που έχει σημασία είναι οι Πράσινοι όχι να καλύψουν κάποιο χαμένο επικοινωνιακό παιχνίδι. Στην ουσία αυτό θα γιγαντωθεί απ’ την άλλη πλευρά, για να αποδείξει πως κάτι σημαντικό έκανε. Χωρίς να μειώνουμε μια μεταγραφή καλού παίκτη και με 2 εκ. ευρώ φυσικά. Όντως κάτι σημαντικό έγινε για την ΑΕΚ που είναι εκτός Ευρώπης και αγωνιστικά ήταν σκορποχώρι. Άρα το είχε ανάγκη το επικοινωνιακό. 

Το Τριφύλλι έχει βρεθεί τέλη Ιουνίου και κάτι περισσότερο από ένα μήνα πριν αρχίσει τις επίσημες υποχρεώσεις του, με σημαντικά κενά. Ειδικά στα χαφ είναι τεράστια η ανάγκη για τρεις παίκτες, οι δύο εκ των οποίων βασικοί. Το «8» και το «10». 

Στο οικονομικό κομμάτι η κουβέντα θα περιστρέφεται για μέρες, αναφορικά με το γιατί δεν πλήρωσε ο Παναθηναϊκός τους Γερμανούς για να πάρει τον Σέρβο. Είναι σημαντικό το θέμα του μπάτζετ, επειδή πάντα σε βοηθά να αναβαθμίσεις την ομάδα σου. Ειδικά τώρα που οι απαιτήσεις μεγαλώνουν. Χτυπά κάπως άσχημα να αισθάνεσαι πως έχεις ακόμη το ρόλο του… φτωχού συγγενή. Αλλά ποιος μπορεί να το πει αυτό με 2,5 μήνες μεταγραφικής περιόδου μπροστά μας; Στο κάτω-κάτω είναι το διάστημα που τα συναισθήματα γίνονται τρενάκι. Μία πάνω, μία κάτω. Τώρα είναι στο κάτω οι Παναθηναϊκοί. Δεν πρέπει, όμως, να επιτρέψουν αυτό να φέρει ισοπέδωση. 

Ναι, πρέπει το Τριφύλλι να αποδείξει και οικονομικά πως το ζήτημα δεν ήταν τα χρήματα. Δεν χάθηκε ο Γκατσίνοβιτς για τα λεφτά. Το τελικό μπάτζετ είναι αυτό που θα μας δείξει την πραγματικότητα. Αλλά κυρίως, το τελικό ρόστερ θα κρίνει τα πάντα. 

Δημιουργείται πίεση πλέον, κυρίως χρονική. Γιατί ο Παναθηναϊκός έχει πάρει δύο καλές λύσεις που τον ενισχύουν ποιοτικά σε βάθος ρόστερ (Λοντίνγκιν, Γκάνεα). Όμως το σημαντικό τώρα είναι να πάρει τους βασικούς. Πρέπει να έχει σύντομα στόπερ καλύτερο του Βέλεθ. Πρέπει να έχει σύντομα χαφ καλύτερο του Βιγιαφάνιες. Δημιουργό καλύτερο του Γκατσίνοβιτς. 

Είναι ανάγκη για τον πρωταρχικό του στόχο, την Ευρώπη. Πλέον δεν υπάρχει η δικαιολογία του ο Γιοβάνοβιτς χρησιμοποιεί συνήθως παίκτες που είχε και την περασμένη σεζόν. Γιατί… δεν τους έχει. Και θα είναι σα να πυροβολείς τα πόδια σου αν πας στα επίσημα με τον Σάρλια αντί του Βέλεθ και με αλχημείες στα χαφ. Κάτι που δε νομίζουμε να συμβεί. 

Βρίσκεις, πληρώνεις και φέρνεις καλύτερο του Γκατσίνοβιτς. Καλύτερους των βασικών σου αποχωρήσεων. Καλύπτεις όλα σου τα κενά με παίκτες που θα σε αναβαθμίσουν ποιοτικά, ηγετικά και ποσοτικά στο ρόστερ σου. 

Η πίεση μεγαλώνει, όμως στην ουσία ο στόχος δεν αλλάζει. Ο Γκατσίνοβιτς είτε πάει στην ΑΕΚ είτε στην… Ρεάλ Μαδρίτης, ήξερες πως υπάρχουν πολλές πιθανότητες να μην τον έχεις. Ο Βέλεθ προέκυψε το θέμα με την Αλ Φατέχ και φεύγει. Αυτά γίνονται στο ποδόσφαιρο. Όσα έψαχνες από τη βραδιά που τελείωσε η προηγούμενη σεζόν, αυτά συνεχίζεις να ψάχνεις. 

Το επικοινωνιακό σκέλος και η γκρίνια που δημιουργείται, είναι ένα σύννεφο που 2-3 καλές μεταγραφές το διώχνουν και δε θυμάσαι καν πως υπήρξε. Αρκεί να τις κάνεις. Αρκεί να μην φτάσεις στο σημείο να πεις «δεν πρόλαβα να καλύψω όλα τα κενά». Καλοί παίκτες, επιπέδου ανώτερου όσων έφυγαν. Αυτό έχει σημασία. Τα υπόλοιπα όλα, είναι εφήμερα και να είχαμε να λέγαμε. Θα πάψουν να είναι τέτοια, αν αποτύχει η στελέχωση. Όμως από τώρα, είναι απίστευτα άσχημο να βγαίνουν τελικά συμπεράσματα. 

Πρόβλημα υπάρχει αν δεν βρεις ΑΜΕΣΑ καλύτερο του Γκατσίνοβιτς
EVENTS