MENU

Με την έναρξη της προετοιμασίας της ποδοσφαιρικής ομάδας του ΠΑΟΚ, αυξήθηκε και η ανησυχία του κόσμου. Το ρόστερ, παρά τις κινήσεις που έγιναν μέχρι τώρα, παρουσιάζει πολλές και σοβαρές ελλείψεις. Η κατάσταση δείχνει να έχει… ξεκολλήσει τα τελευταία 24ωρα, ωστόσο ασφάλεια θα αισθανθούμε, όταν δούμε τους –απαραίτητους- παίκτες στις προπονήσεις του ΠΑΟΚ. Δεν πρέπει κανείς να λησμονεί ότι σε λιγότερο από ένα μήνα – πλέον- ο Δικέφαλος θα κληθεί να δώσει το πρώτο επίσημο παιχνίδι (με την Λέφσκι Σόφιας) για τη νέα σεζόν.

Ο Ράζβαν Λουτσέσκου έχει ζητήσει μέχρι την αναχώρηση της αποστολής στην Ολλανδία, να έχει συμπληρωθεί το 85% του ρόστερ. Εξέλιξη που δεν φαντάζει εφικτή αν δεν πατήσουν το πόδι στο γκάζι ο αθλητικός διευθυντής και η ιδιοκτησία.

Ξέρω καλά ότι οι μεταγραφές είναι περίπλοκη και πολύπλοκη συνάμα διαδικασία. Ωστόσο τα περιθώρια στενεύουν περισσότερο από ποτέ, αν αναλογιστούμε τις ιδιαιτερότητες της φετινής προετοιμασίας. Η τεχνική ηγεσία θα κληθεί να ετοιμάσει ένα σύνολο αλλαγμένο κατά τουλάχιστον 60% σε σχέση με πέρσι και εύκολα μπορούμε να αντιληφθούμε πόσο δύσκολο είναι το εγχείρημα.

Για την αποφυγή δυσάρεστων καταστάσεων, όσοι ασχολούνται με τις μεταγραφές οφείλουν να δείξουν αντανακλαστικά που τα αποτελέσματα τους θα επιτρέψουν στον προπονητή να λειτουργήσει με ηρεμία και προσήλωση στο στόχο.

Αυτό που αξιώνει ο προπονητής του ΠΑΟΚ, είναι να μην υπάρξουν σοβαρές αποκλίσεις από τα …συμφωνηθέντα. Η στρατηγική στο μεταγραφικό σχεδιασμό αποφασίστηκε από κοινού με τον ιδιοκτήτη και τον αθλητικό διευθυντή. Με δεδομένο πως έχει δημιουργηθεί κλίμα αμοιβαίας συνεννόησης και εμπιστοσύνης μεταξύ τους, δεν υπάρχει λόγος να χαθεί άλλος χρόνος.

Είναι επιτακτική ανάγκη λοιπόν να κλείσουν άμεσα οι υποθέσεις Νάρει, Ντάντας, Κάργα, ενός ακόμα αμυντικού (το θέμα Ρέντε είναι πάντα ανοιχτό υπάρχει όμως και εναλλακτική λύση) και αριστερού εξτρέμ καθώς ο Ζαμπά όπως φαίνεται έβγαλε τον εαυτό του από την εξίσωση της νέας περιόδου. Με αυτό το δεδομένο, ο ΠΑΟΚ χρειάζεται δυο παίκτες για το αριστερό άκρο της επίθεσης.

Το θέμα Δώνη είναι υπαρκτό, ωστόσο περίπλοκο και σύνθετο, με μειωμένες πιθανότητες να ολοκληρωθεί. Το ενδιαφέρον της Ρέιντζερς για τον Τσόλακ ζωηρό και δεν αποκλείω το ενδεχόμενο να προκύψει συμφωνία στα 2.500.000 ευρώ. Σε αυτή την περίπτωση, ο Δικέφαλος θα αναζητήσει φορ από την αγορά.

Το ενδεχόμενο να ανανεώσει ο Στέφαν Σβαμπ, κέρδισε πόντους το τελευταίο 24ωρο με αμοιβαίες υποχωρήσεις. Ο ΠΑΟΚ δέχεται να προσφέρει διετές κλειστό συμβόλαιο και ο παίκτης να μειώσει τις ετήσιες αποδοχές του. Η υπόθεση Μπίσεσβαρ παραμένει στάσιμη.

Πάμε παρακάτω και συγκεκριμένα στην ΚΑΕ ΠΑΟΚ. Οπαδός του μπάσκετ δεν ήμουν ποτέ. Προτιμώ το ποδόσφαιρο, το βόλεϊ και το τένις. Ωστόσο ποτέ δεν αγνόησα την ομάδα μπάσκετ του ΠΑΟΚ. Θεωρώ ότι στα –κυριολεκτικά- «πέτρινα» χρόνια του ποδοσφαίρου, κράτησε ψηλά το φρόνημα της ασπρόμαυρης οικογένειας.

Τίτλοι, διακρίσεις, επιτυχίες από μια ομάδα που οραματίστηκε – έχτισε ο Νίκος Βεζυρτζής και στήριξαν όσοι τον διαδέχτηκαν. Αυτή η ομάδα, έχει ανάγκη τώρα όσο ποτέ στο παρελθόν, την βοήθεια μας.

Η θυσία –γιατί περί θυσίας πρόκειται- του Θανάση Χατζόπουλου και των συνεργατών του να διασώσουν την ΚΑΕ ΠΑΟΚ, πρέπει να μας βρει συμπαραστάτες. Οφείλουμε όπως και όσο μπορεί ο καθένας από εμάς, να σταθεί στο πλευρό αυτών των ανθρώπων που κατάφεραν σε δυο χρόνια να μειώσουν κατά 50% το χρέος της ΚΑΕ, διατηρώντας παράλληλα την ομάδα σε υποφερτά επίπεδα την τελευταία χρονιά και σε πολύ καλό επίπεδο την προηγούμενη περίοδο.

Ο Χατζόπουλος ποτέ δεν εμφανίστηκε ως επενδυτής. Με το μυαλό του επιχειρηματία και την άδολη αγάπη του για τον ΠΑΟΚ, βγήκε μπροστά όταν στα ταμεία της ΚΑΕ ΠΑΟΚ, δεν υπήρχαν χρήματα ούτε για πορτοκαλάδες…

Αν τον αφήσουμε μόνο του και με δεδομένο ότι δεν εμφανίζεται επενδυτής στον ορίζοντα, θα μείνει από… βενζίνη, με ότι αυτό συνεπάγεται για το μέλλον του μπασκετικού ΠΑΟΚ. Θυμηθείτε το χθες αυτής της ομάδας, αναλογιστείτε το σήμερα και οραματιστείτε το μέλλον. Χωρίς όλους εμάς να στηρίζουμε την προσπάθεια, δεν θα υπάρχει αύριο. Ας πράξει λοιπόν ο καθένας ότι μπορεί.

Στήριξη στον Ράζβαν και στην ΚΑΕ ΠΑΟΚ
EVENTS