MENU

Συνέντευξη στην σουηδική ιστοσελίδα «Expressen» παραχώρησε ο Ντάνιελ Σούντγκρεν, μιλώντας για την απαιτητική χρονιά του Άρη και την πορεία της ομάδας, ενώ παράλληλα δεν άφησε ασχολίαστο το μέλλον του.

Μερικά απ' όσα είπε:

«Ήταν μια καλή χρονιά, μέχρι τις κλήσεις στην εθνική ομάδα τον περασμένο Μάρτιο. Τότε ο Άρης αποφάσισε πως θα έπρεπε να παίζουν οι παίκτες που έχουν συμβόλαια και την επόμενη σεζόν κι έτσι βρέθηκα στον πάγκο και προέβλεψα ότι θα είναι έτσι. Έχω καταλάβει ότι είναι έτσι στο εξωτερικό, αν δεν ανανεώσεις σε μια συγκεκριμένη χρονική περίοδο, ο σύλλογος συνήθως σε βάζει στον πάγκο».

Και πρόσθεσε: «Αλλά γενικά όλη η ομάδα τα πήγε πολύ καλά. Πήραμε μια ευρωπαϊκή θέση που ήταν ο στόχος, μπορείς πάντα να ονειρεύεσαι (για το πρωτάθλημα), αλλά ο Ολυμπιακός είναι μερικά επίπεδα καλύτερος. Η τρίτη θέση, πάνω από την ΑΕΚ, ήταν πολύ καλή».

Για τη θητεία του στον Άρη: «Είχε τα πάνω και τα κάτω της. Όταν άρχισα να παίζω, όλα ήταν καλά, είναι έτσι όταν παίζεις αγώνες, αλλά υπήρχαν και κάποια ζητήματα επίσης. Στην Ελλάδα, υπάρχουν καθυστερήσεις πληρωμών, έλλειψη οργάνωσης γενικά, αλλά οι αγώνες και το ίδιο το πρωτάθλημα ήταν υπέροχα».

Όσο για το μέλλον του και αν αυτό θα είναι στους «κιτρινόμαυρους»: «Δεν ξέρω κάτι ακόμη».

Για το ενδεχόμενο να επιστρέψει στην ΑΙΚ: «Ανυπομονώ να μείνω στο εξωτερικό και δεν έχω το βλέμμα μου στο σπίτι ακόμα. Ταυτόχρονα, νομίζω ότι θα ήταν αρκετά ανόητο εκ μέρους μου να επιστρέψω στο σπίτι (στην ΑΙΚ) στη θέση που βρίσκομαι τώρα. Πρώτα απ ‘όλα, αν επέστρεφα σπίτι, θα είχα ελπίδες να ξεκινήσω από την αρχή. Δεν γυρίζω σπίτι για να κάτσω στον πάγκο. Ο Μίκαελ Λούστιγκ εξακολουθεί να είναι σε ένα πολύ καλό επίπεδο και έχουν έναν νεαρό παίκτη (Μέντες) στον οποίο η AIK επενδύει πάρα πολύ όπως το καταλαβαίνω».

Για το γεγονός πως δεν κλήθηκε στην εθνική Σουηδίας: «Πάντα απογοητεύεσαι. Μόλις εμπλακείς για πρώτη φορά, έχεις την ελπίδα να συμμετάσχεις και την επόμενη. Είμαι πολύ ευγνώμων που πήρα μέρος στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου, ήταν διδακτικό που γνώρισα όλους τους σπουδαίους παίκτες. Μπορείς να συγκρίνεις τον εαυτό σου στην προπόνηση όταν τους συναντήσεις. Πώς στο ένας εναντίον ενός απέναντι στον Γέσπερ Κάρλσον που τα πάει πολύ καλά στην ΑΖ Άλκμααρ;

Μαθαίνεις πολλά και γνωρίζεις τον εαυτό σου. Αλλά υπάρχει ανταγωνισμός όλη την ώρα. Είχα λίγο την αίσθηση ότι όταν έγιναν όπως έγιναν τα πράγματα με τον Άρη, που με έβαλαν στην άκρη λόγω της κατάστασης του συμβολαίου, δεν θα είναι εύκολο για τον προπονητή της εθνικής να με καλέσει. «Αγοράζω» την κατάσταση και αγωνίζομαι και θα δούμε τι θα γίνει στο μέλλον».

Σούντγκρεν: «Αυτός είναι ο λόγος που βρέθηκα στον πάγκο - Δεν ξέρω αν θα μείνω στον Άρη»
EVENTS