MENU

Διαβάστε παρακάτω αποσπάσματα από την αρθρογραφία των σημερινών αθλητικών εφημερίδων...

ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΕΛΑΚΗΣ - SPORTDAY

Κατακρεουργώντας τον Πέτρο Μάνταλο πολλοί οπαδοί θα νομίζουν ότι έτσι κατακρεουργούν και τον διοικητικό ηγέτη της ΑΕΚ. Δεν θα είναι έτσι στην πραγματικότητα, αλλά το σίγουρο είναι πως ο Μάνταλος θα βρεθεί και πάλι να ακούει τα χίλια μύρια όσα. Παίκτης με ανεπτυγμένο ποδοσφαιρικό εγωισμό, μάλλον δεν θα ανεχόταν αυτή την κατάσταση. Ο αρχηγός της ΑΕΚ πήρε το ρίσκο για χάρη όχι της αγάπης του για την ΑΕΚ αλλά για χάρη του Δημήτρη Μελισσανίδη.

Αμφιβάλλω αν αυτό είναι ο σωστός τρόπος για να παίρνουν αποφάσεις ο επαγγελματίες ποδοσφαιριστές. Όπως έψαξε και πέρυσι, έτσι και φέτος το πιο πιθανό είναι να ψάξει για παίκτη στη θέση του Μάνταλου η ΑΕΚ. Αν πέρυσι με τον Γέφτιτς δεν βρήκε αυτό που έψαχνε, δεν σημαίνει ότι και φέτος δε θα βρει. Ο Μάνταλος δε είναι τόσο επιπόλαιος να μην καταλαβαίνει ότι αντικειμενικά προορίζεται για τον ρόλος της Ιφιγένειας σε περίπτωση που και πάλι η ομάδα δεν πηγαίνει καλά.  Ο διοικητικός ηγέτης της «Ένωσης» πέρασε ένα σαφές μήνυμα στους οπαδούς της ομάδας. Ότι και να του λένε, ότι και αν ακούει, αυτός θα κάνει εκείνο που θέλει παρά τις αντιδράσεις. Με την έννοια αυτή ο Πέτρος Μάνταλος ήταν το μέσο για να περάσει το μήνυμα. Διόλου κολακευτικό για έναν από τους καλύτερους Έλληνες ποδοσφαιριστές και μακάρι να μη βρεθεί σε δύσκολη θέση ώστε να μετανιώσει.

ΝΙΚΟΣ ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΣ – LIVE SPORT

Οι ομάδες μας, αλλά και όλες οι ομάδες στον κόσμο, θα πρέπει να είναι προετοιμασμένες για να παίξουν του χρόνου σε δύο πρωταθλήματα. Η νέα σεζόν θα χωριστεί αναγκαστικά σε προ και μετά Μουντιάλ με κενό περίπου ενός μήνα στη μέση. Είναι μία καινούργια, πρωτόγνωρη συνθήκη, που θα την αντιμετωπίσουν απαξάπαντες, αλλά θα την αξιοποιήσουν μόνο εκείνοι που θα προετοιμαστούν καλύτερα. “Άλλους παίκτες θα δούμε έως τον Νοέμβριο και “άλλους” μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. 

Δεν ξέρω πόσοι το έχουν συνειδητοποιήσει και κυρίως πόσοι δίνουν τη σημασία που πρέπει στο νέο φαινόμενο που θέλει το Παγκόσμιο Κύπελλο να γίνεται στο Κατάρ, χειμώνα καιρό. Ειδικά στην Ελλάδα, όπου οι “μεγάλοι” μας εμφάνισαν φέτος το χειρότερό τους πρόσωπο, ανεξάρτητα από τη θέση που πήραν στην τελική βαθμολογία, οπότε θα πρέπει σε βάρος της προετοιμασίας να πέσει και σε αυτήν τη λεπτομέρεια, αν δεν θέλουν και πάλι να κλατάρουν στα μισά του δρόμου. Αν το καλοεξετάσουμε, μόνο ο Παναθηναϊκός μπορεί να θεωρήσει επιτυχημένη τη χρονιά που τελείωσε. Κατάφερε να κερδίσει έναν πόλεμο με... σφεντόνες, οπότε αν το κεφαλαιοποιήσει και γίνει κανονική ομάδα, χωρίς να βιάζεται, θα πετύχει περισσότερα του χρόνου, αλλά κυρίως θα βάλει τις φάσεις για το μέλλον του. 

ΤΑΣΟΣ ΤΣΑΤΑΛΗΣ – ΩΡΑ ΤΩΝ ΣΠΟΡ

Μέχρι την Πέμπτη το απόγευμα διαβάζεις κι ακούς παντού «να διώξει και τα πόμολα, ειδικά από τα Σπάτα». Και… τα πόμολα! Όλοι το έχετε διαβάσει και το έχετε ακούσει αυτό το τελευταίο διάστημα. Κι όταν απομακρύνονται δύο πρόσωπα αρχίζουμε: Αυτός έφταιγε; Λύθηκε τώρα το πρόβλημα; Παιδιά λίγο φρένο. Δε μπορεί να ισχύουν όλα. Ή το ένα ή το άλλο. Δεν πιστεύω να υπάρχει κανείς που να θεωρεί πως ξύπνησε ένα πρωί στραβά ο Μελισσανίδης και σκέφθηκε «δε διώχνω τον φροντιστή και τον υπεύθυνο ασφαλείας;». Ή πως θεωρούσε ότι με αποχωρήσεις σε αυτό το επίπεδο, θα άλλαζε τις εντυπώσεις. 

Για όνομα δηλαδή, γιατί κάπου χάνεται η λογική. Κάποιο λόγο θα είχε. Κι αυτό που ξέρουμε εμείς, είναι πως από τη πρώτη φορά που είχε σκεφτεί για το λόγο που ξέρει ο ίδιος αυτές τις κινήσεις, έχει ήδη περάσει πολύς, μα πάρα πολύς καιρός. Και προφανώς το ανέβαλλε για συναισθηματικούς λόγους. Σε κάθε περίπτωση και πέρα από τα πρόσωπα, δε γίνεται να λες να φύγουν, και τα πόμολα και μετά όποιος φεύγει να μη φταίει σε τίποτα και κακώς έφυγε.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΝΕΛΛΑΚΗΣ – METROSPORT

Το τελευταίο διάστημα, είναι ξεκάθαρο ότι απολαμβάνει της εμπιστοσύνης του Ολυμπιακού και του ΠΑΟ, ότι ο ΠΑΟΚ έχει τρομακτικά παράπονα από τις επιλογές και την διαχείρισή του και ότι η ΑΕΚ κρατάει μια… παράξενη στάση, αφού ούτε πολύ… ζεστή είναι μαζί του αλλά ούτε και τον απορρίπτει. Ανεξάρτητα, πάντως, από το πώς είναι οι σχέσεις του Κλάτενμπεργκ με το «Big 4», δεν χωράει καμία αμφιβολία ότι ο Άγγλος αρχιδιαιτητής έχει χάσει την έξωθεν καλή μαρτυρία. Η φθορά που έχει υποστεί αυτά τα χρόνια που βρίσκεται στην Ελλάδα είναι ήδη πολύ μεγάλη. 

Σε τέτοιο βαθμό που δεν ξέρω πώς μπορεί να την αντιπαρέλθει, πώς μπορεί να την ξεπεράσει, πώς μπορεί να κάνει τη δουλειά του χωρίς να τον περιμένουν οι ομάδες μονίμως έτοιμες για να τον… πυροβολήσουν. Έχω την εντύπωση ότι η ΟΥΕΦΑ δεν έκανε την καλύτερη επιλογή με την απόφαση για την διατήρησή του στη θέση του αρχιδιαιτητή. 

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΣΟΡΜΠΑΤΖΟΓΛΟΥ–FORZA

Πριν από τον τελικό του κυπέλλου έλεγα και έγραφα συνέχεια για το ότι… «μία βραδιά δεν γίνεται να κρίνει μία χρονιά». Αναρωτιόμουν πώς γίνεται ένα ματς που μπορεί να πάει… «δοκάρι και έξω ή δοκάρι και μέσα» να κρίνει ως επιτυχημένη ή αποτυχημένη ολόκληρη τη σεζόν του ΠΑΟΚ.

Να που τελικά είχαμε έναν αγώνα τον οποίο έκρινε ο διαιτητής. Για άλλη μία φορά διευκρινίζω ότι – κατά την άποψή μου – ο Λαόθ δεν ήταν στημένος. Όταν δεν έχω στοιχεία για κάτι, δεν μπορώ να εκτίθεμαι έτσι. Όταν λοιπόν όλοι μαζί καταλήγουμε σε αυτό το συμπέρασμα, όταν παραδεχόμαστε ότι ο ΠΑΟΚ έχασε τον τελικό λόγω διαιτητή, πώς είναι δυνατόν να βγάζουμε αποτυχημένη ολόκληρη τη χρονιά, επειδή αυτή κρίνονταν (!) από τον τελικό, ο οποίος χάθηκε; Πώς γίνεται να δεχόμαστε ότι ο ΠΑΟΚ απέτυχε επειδή… τον έσφαξε ο Λαόθ; Άρα… Η χρονιά του ΠΑΟΚ κρίνεται επιτυχημένη, καλή ή κακή ή αποτυχημένη με τα δεδομένα που είχαμε πριν τον τελικό.

ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΑΡΠΕΤΟΠΟΥΛΟΣ - ΤΑ ΝΕΑ

Πριν αρχίσει ο τελικός ο Κλοπ και ο Αντσελότι μου μοιάζουν σαν δύο αρτίστες που έχουν ολοκληρώσει κάτι που αναγνωρίζεται από όλου ως αριστούργημα. Η συμβολή τους στις ιστορικές σεζόν των δύο ομάδων ήταν καταλυτική για διαφορετικούς λόγους. Ο Αντσελότι εμφάνιση μία ομάδα με απίστευτα πνευματική κυρίως δύναμη - αυτό απαιτούν στο ποδόσφαιρο πάντα οι ανατροπές που για να γίνουν εκτός από τρέξιμο απαιτούν πίστη και καθαρό μυαλό. Ο Ιταλός ίσως δεν πόρωσε τη «βασίλισσα», σίγουρα όμως σε όλα αυτά τα απίθανα παιχνίδια είχε τον τρόπο να κρατήσει ψηλά το ηθικό των παικτών του: τους έπεισε ότι μπορεί να τα καταφέρουν, τους προίκισε με βεβαιότητες που φανάτισαν με τον καλύτερο τρόπο το κοινό της ομάδας που στο ματς με την Σίτι ήταν φανταστικό. 

Από την άλλη μεριά ο Κλοπ αποδείχτηκε ότι είχε ένα καταπληκτικό σχέδιο διαχείρισης παρουσιάζοντας την πιο ανθεκτική, σταθερή και πεισματάρα ομάδα στην Ευρώπη. Η Λίβερπουλ δεν σταμάτησε να κυνηγά την Σίτι ούτε κι όταν βρέθηκε 10 βαθμούς πίσω στο πρωτάθλημα, κέρδισε σε δύο τελικούς την Τσέλσι στην διαδικασία των πέναλτι, έκανε και στο Τσάμπιονς Λιγκ μία ανατροπή: στον δεύτερο ημιτελικό με τη Βιγιαρεάλ η Λίβερπουλ βρέθηκε να χάνει με 0-2. Άλλος θα είχε χάσει την ψυχραιμία του: ο Κλοπ όχι.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΕΓΓΛΙΔΗΣ - ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ

Προγνωστικά δεν υπάρχουν. Προτιμήσεις, ναι, αλλά από το να ποντάρει κανείς κάτι... σίγουρα, καλύτερα ας πάρει περισσότερες μπίρες για να απολαύσει το παιχνίδι! Λένε πολλοί ότι η Λίβερπουλ είναι περισσότερο κουρασμένη, αφού έδινε μεγάλες μάχες στο πρωτάθλημα μέχρι το τέλος, η Ρεάλ είχε πάρει από νωρίς τον τίτλο και είχε την άνεση για διαχείριση. Δεν υπάρχει, όμως, ο παράγοντας κόπωση σε ένα τέτοιο παιχνίδι. Για τέτοια ματς προετοιμάζονται σκληρά και βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα ποδοσφαιριστές που ανήκουν στα ρόστερ ομάδων σαν τις αποψινές φιναλίστ. 

Αυτό που μπορεί να μετρήσει είναι η λίγο παραπάνω έξτρα πίστη που έχει η Ρεάλ, ότι εδώ που έφτασε, δεν γίνεται παρά να το... τελειώσει. Είναι μυθικός ο τρόπος που απέκλεισε και τις τρεις ομάδες στα νοκ άουτ. Με κορυφαίο φυσικά αυτόν στα ημιτελικά, όταν χρειαζόταν δυο γκολ για παράταση μετά το τέρμα της Σίτι με τον Μαχρέζ, τα πέτυχε στις καθυστερήσεις με τον Ροντρίγκο και πήρε το εισιτήριο με το πέναλτι του Μπενζεμά στην παράταση. Όμως και νωρίτερα δεν ήταν μικρό πράγμα οι προκρίσεις έτσι όπως ήρθαν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

*Για να διαβάσετε ολόκληρο ένα άρθρο θα πρέπει να απευθυνθείτε στο περίπτερο της γειτονιάς σας. Ενισχύοντας την εφημερίδα που εκτιμάτε περισσότερο, δίνετε πνοή στην πολυφωνία του Τύπου.

Πρωινός Τύπος (28/5): «Ο Μελισσανίδης έστειλε μήνυμα στους οπαδούς - Δεν απέτυχε ο ΠΑΟΚ επειδή τον έσφαξε ο Λαόθ»
EVENTS