MENU

Τη δημοσιοποίηση στοιχείων σχετικά με την υπόθεση αδειοδότησης του Άρη και άλλων τεσσάρων ομάδων: ΑΕΚ, ΟΦΗ, ΠΑΣ Γιάννινα και Ιωνικός, που πήραν αδειοδότηση, ζητούν με επιστολή τους από την ΕΠΟ, 23 ποδοσφαιριστές.

Στην επιστολή, μεταξύ άλλων, ο δικηγόρος Γιώργος Παναγόπουλος «καρφώνει» το τμήμα αδειοδότησης της ΕΠΟ το οποίο όπως υποστηρίζει «είναι όμηρος των ΠΑΕ και συμμετέχει στην… ομερτά των 5 υπερχρεωμένων ΠΑΕ, καθώς αν ενεργούσε σύμφωνα με τον Κανονισμό και τις διεθνείς αποφάσεις το ζήτημα που άνοιξε εκ του πονηρού μόνο για τον Παλαθουέλος, θα προσλάμβανε γιγαντιαίες διαστάσεις».

Κάνει λόγο επίσης για «αδίστακτη προπαγανδιστική μηχανή» της ΠΑΕ Άρης «φτάνοντας στο επονείδιστο σημείο να εμπλέξει και υψηλά ιστάμενα πολιτικά πρόσωπα διεθνούς κύρους όπως ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Μαργαρίτης Σχοινάς,  οποίος παρότι ποτέ δεν έκρυψε τα φιλοαρειανα του αισθήματα, αποκλείεται να ασκούσε παρασκηνιακές πιέσεις παρεμβαίνοντας στην UEFA, όπως αποκλείεται και η UEFA να ενέδιδε σε πολιτικές πιέσεις για να αδειοδοτηθεί μία ελληνική ομάδα εκδίδοντας μια κατά πολιτική παραγγελία νομική γνωμοδότηση».

Αναλυτικά η επιστολή

ΠΡΟΣ

1. ΤΟΝ ΥΠΕΥΘΥΝΟ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΠΟ, κ. Βασιλειο ΣΑΡΑΚΗ,

2. ΤΟ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΟ ΟΡΓΑΝΟ ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΠΟ,

3. ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΟ ΟΡΓΑΝΟΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΠΟ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΠΡΟΣ:

1. ΤΟΝ ΕΠΟΠΤΕΥΟΝΤΑ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΠΟ, κ. Νικολαο ΜΠΑΡΤΖΗ,

2. ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΛΕΓΧΟΥ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΠΟ, κ. Διονυσια ΜΠΙΤΖΟΥΝΗ

ΑΙΤΗΣΗ ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ-ΕΙΣΗΓΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΕΩΝ

1.Του Παντελή ΚΑΦΕ,

2.Του Ιωάννη ΑΡΑΜΠΑΤΖΗ,

3.Του Ευθυμίου ΚΟΥΛΟΥΧΕΡΗ,

4.Του Κωνσταντίνου ΚΑΠΕΤΑΝΟΥ,

5.Του Γρηγορίου ΠΑΠΑΖΑΧΑΡΙΑ,

6.Του Εμμανουήλ ΠΑΠΑΣΤΕΡΙΑΝΟΥ,

7.Του Στυλιανού ΤΣΟΥΚΑΝΗ,

8.Του Ricardo FATY,

9.Του Λάμπρου ΚΕΦΑΛΟΥΚΟΥ,

0.Του Περικλή ΜΠΟΥΣΙΝΑΚΗ,

11.Του Νικολάου ΓΑΛΑ,

12.Του Diogo SISTON,

13.Του Marcelo DAMIANO,

14.Του Matias VERON,

15.Του Χρήστου ΜΠΟΥΡΜΠΟΥ,

16.Του Αλέξανδρου ΠΕΡΟΓΑΜΒΡΑΚΗ,

17.Του Βασιλείου ΜΠΛΕΤΣΑ,

18.Του Ευστρατίου ΓΚΑΡΟΖΗ,

19.Του Μάρκου ΜΑΡΑΓΚΟΥΔΑΚΗ,

20.Του Δημητρίου ΜΠΙΛΙΛΗ,

21.Του Δημητρίου ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ,

22.Του Vlatko GOSEV,

23.Του Georgi SHEYTANOV

όλων πρώην επαγγελματιών ποδοσφαιριστών, μελών της ΚΕΠ, κατοίκων για τις επιδόσεις,

Κύριε Προϊστάμενε,

Απευθυνόμαστε για πολλοστή φορά σε σας και στα όργανα της Αδειοδότησης της ΕΠΟ, σε συνέχεια της από 9.5.2022 επαναληπτικής καταγγελίας μας και της αίτησης μας για άσκηση έφεσης, καθώς και της ενώπιον του ΔΟΑ Κύριας Παρέμβασης μας κατά των από 16.5.2022 αποφάσεων του ΠΟΑ/ ΕΠΟ, με τις οποίες, αφενός μεν χορηγήθηκε άδεια στην ΠΑΕ ΟΦΗ, στην ΠΑΕ ΑΕΚ και στην ΠΑΕ ΑΡΗΣ, παρά την αρνητική εισήγηση και την έφεση σας, αφετέρου δε ΔΕΝ ΧΟΡΗΓΗΘΗΚΕ ΑΔΕΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ ΚΑΙ ΠΑΕ ΙΩΝΙΚΟΣ, προκειμένου ως έχοντες έννομο συμφέρον  να μας χορηγήσετε τα απαραίτητα έγγραφα, για να ασκήσουμε τα νόμιμα δικαιώματα μας, καθώς απαραδεκτως δεν κληθήκαμε να παρασταθούμε, ούτε ενώπιον του ΠΟΑ/ΕΠΟ, ούτε ενώπιον του ΔΟΑ/ΕΠΟ.

ΕΠΕΙΔΗ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 7.9 ΤΟΥ ΙΣΧΥΟΝΤΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΗΣ, ΕΙΣΤΕ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΣΕΤΕ ΣΤΟ SITE ΤΗΣ ΕΠΟ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΣ ΚΑΙ ΑΚΡΙΒΕΙΣ ΠΕΡΙΛΗΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΤΟΥ ΠΟΑ-ΔΟΑ/ΕΠΟ,

ΕΠΕΙΔΗ σύμφωνα με το άρθρο 11.4 του Κ.Δ., όταν διαρρέουν στοιχεία των φακέλων, τότε αίρεται η υποχρέωση της εμπιστευτικότητας και υποχρεουσθε προς αποκατάσταση της πραγματικότητας, να δημοσιοποιήσετε όλα τα στοιχεία της επίδικης υπόθεσης.

ΕΠΕΙΔΗ επιπροσθέτως έχουμε δικαίωμα ως καταγγέλλοντες να απαιτήσουμε την χορήγηση των εισηγήσεων και της έφεσης σας και κυρίως ΤΗΝ ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΗ ΤΗΣ UEFA, βάσει της οποίας τελεσιδικησε η αδειοδότηση της ΠΑΕ ΑΡΗΣ,

ΕΠΕΙΔΗ αυτή η κρίσιμη γνωμοδότηση ΕΡΜΗΝΕΥΘΗΚΕ ΚΑΤΑ ΤΟ ΔΟΚΟΥΝ ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΤΗΣ ΠΑΕ ΑΡΗΣ  ΜΕ ΤΙΣ ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΙΑΡΡΟΕΣ ΤΗΣ,ΠΑΡΟΤΙ ΠΕΡΙΕΡΓΩΣ ΕΣΠΕΥΣΕ ΝΑ ΕΞΟΦΛΗΣΕΙ ΤΟ ΔΙΠΛΑΣΙΟ ΑΠΟ ΤΟ ΟΦΕΙΛΟΜΕΝΟ ΠΟΣΟ ΣΤΟΝ ΠΑΛΑΘΟΥΕΛΟΣ, ενώ στελέχη και συνεργάτες της (ΤΟΥΜΑΖΑΤΟΣ - ΜΑΣΤΡΟΘΥΜΙΟΣ κλπ) εξακολουθούν να αμφισβητούν την ΑΜΕΤΑΚΛΗΤΩΣ (από το CAS και το ΔΔΠ) κριθείσα και διαγνωσθείσα αθλητική διαδοχή της νέας ΠΑΕ!

ΕΠΕΙΔΗ όμως σε αξιόπιστα ηλεκτρονικά ΜΜΕ αναφέρθηκαν λεπτομέρειες αυτής της γνωμοδότησης, από τις οποίες φαίνεται οτι ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ Η UEFA ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΤΗΝ ΝΟΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ CAS ΠΕΡΙ ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΔΙΑΔΟΧΗΣ, αναφέροντας ρητά ότι η νέα ΠΑΕ ΑΡΗΣ έχει ήδη κηρυχθεί αθλητική διάδοχος και πρέπει να εκτελεί τις αποφάσεις εξοφλώντας τα χρέη προς τους παλιούς ποδοσφαιριστές της!

ΕΠΕΙΔΗ επομένως Η ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΙΣΤΙΚΗ ΜΗΧΑΝΗ ΤΗΣ ΠΑΕ ΑΡΗΣ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΣΤΑΚΤΗ, ΦΘΑΝΟΝΤΑΣ ΣΤΟ ΕΠΟΝΕΙΔΙΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΝΑ ΕΜΠΛΕΞΕΙ ΚΑΙ ΥΨΗΛΑ ΙΣΤΑΜΕΝΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΚΥΡΟΥΣ, ΟΠΩΣ Ο ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ κ. ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ ΣΧΟΙΝΑΣ, ο οποίος παρότι ποτέ δεν έκρυψε τα φιλοαρειανα του αισθήματα, ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ ΝΑ ΑΣΚΟΥΣΕ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑΚΕΣ ΠΙΕΣΕΙΣ ΠΑΡΕΜΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ΣΤΗΝ UEFA, όπως αποκλείεται και η UEFA να ενεδιδε σε πολιτικές πιέσεις για να αδειοδοτηθεί μία ελληνική ομάδα ΕΚΔΙΔΟΝΤΑΣ ΜΙΑ ΚΑΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ ΝΟΜΙΚΗ ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΗ!

ΕΠΕΙΔΗ είναι προφανές οτι ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΠΟ ΕΙΝΑΙ ΟΜΗΡΟΣ ΤΩΝ ΠΑΕ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΗΝ… ΟΜΕΡΤΑ ΤΩΝ 5 ΥΠΕΡΧΡΕΩΜΕΝΩΝ ΠΑΕ, καθώς αν ενεργούσε σύμφωνα με τον Κανονισμό και τις διεθνείς αποφάσεις το ζήτημα που άνοιξε εκ του πονηρού μόνο για τον ΠΑΛΑΘΟΥΕΛΟΣ, θα προσλάμβανε γιγαντιαίες διαστάσεις.

ΕΠΕΙΔΗ η παραπάνω φαινομενικά συνωμοσιολογική σκέψη δεν θα ευσταθουσε, αν ο πρώτος βαθμολογικά επιλαχών αντιδρούσε και διεκδικούσε το τέταρτο εισιτήριο που δικαιωματικά του ανήκει, ΌΠΩΣ ΑΝΤΕΔΡΑΣΕ ΓΕΝΝΑΙΑ Ο ΒΟΛΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΡΑΚΤΙΚΗ ΕΞΩΔΙΚΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ, παρότι εκείνη την χρονική στιγμή δεν είχε προφανές έννομο συμφέρον!

ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ και με την επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματος μας

ΣΑΣ ΖΗΤΑΜΕ συγκεκριμένα να μας κοινοποιήσετε:

1.Τις εισηγήσεις του κ. ΣΑΡΑΚΗ προς το ΠΟΑ/ΕΠΟ και ειδικά την εισήγηση για την μη αδειοδότηση της ΠΑΕ ΑΡΗΣ,

2.Τις αποφάσεις του ΠΟΑ για την Αδειοδότηση των ΠΑΕ ΑΡΗΣ, ΑΕΚ, ΟΦΗ και τις αποφάσεις για την μη αδειοδότηση των ΠΑΕ ΠΑΣ, ΙΩΝΙΚΟΣ,

3.Την έφεση του κ. ΣΑΡΑΚΗ κατά της απόφασης του ΠΟΑ που αδειοδοτησε την ΠΑΕ ΑΡΗΣ,

4.Την Γνωμοδότηση της UEFA, βάσει της οποίας «πάγωσε» η έφεση του κ. ΣΑΡΑΚΗ.

Σε περίπτωση που δεν μας κοινοποιήσετε τις αποφάσεις και την Γνωμοδότηση, είστε υποχρεωμένοι εκ του Κ.Δ.ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΣΕΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΗ ΚΑΙ ΣΑΦΗ ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΟΥΣ ΣΤΟΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΤΟΠΟ ΤΗΣ ΕΠΟ!

Αθήνα 26.5.2022 

Ο πληρεξούσιος δικηγόρος 

Γεώργιος ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Αντιδράσεις από 23 ποδοσφαιριστές κατά του τμήματος αδειοδότησης της ΕΠΟ
EVENTS