MENU

Από την Κροατία, οι συστάσεις που τον συνοδεύουν μοιάζουν αρκετά καλές. Και όλα αυτά για έναν τερματοφύλακα, ετών 22. Προφανώς σε όλες τις περιπτώσεις, και δη στις μεταγραφικές, ο καθρέφτης είναι πάντα το γήπεδο. Εκεί που κρίνονται όλοι. Εκεί που θα κριθεί αναμφίβολα και ο Ντομινίκ Κοτάρσκι, αν και εφόσον φορέσει τη φανέλα του ΠΑΟΚ, προκειμένου να καλύψει τη μία θέση κάτω από τα γκολποστ του Δικεφάλου. 

Το SDNA «ταξιδεύει» στην Κροατία προκειμένου να πάρει εικόνα από έναν άνθρωπο που τον παρακολούθησε στενά και καθ΄όλη τη διάρκεια της σεζόν: 

«Αν και δεν θέλω να βιαστώ, νομίζω ότι δεν θα είμαι λάθος αν πω ότι ο Ντομινίκ Κοτάρσκι είναι ο καλύτερος τερματοφύλακας στο πρωτάθλημα της Κροατίας (σ.σ. Prva HNL). Κάτι που πιστοποιούν και οι αριθμοί του καθώς σύμφωνα με το SofaScore είναι ο τερματοφύλακας με την υψηλότερη βαθμολογία στο πρωτάθλημα της Κροατίας με μέσο όρο 7.08. Για παράδειγμα, ο τερματοφύλακας της Ντιναμό Ζάγκρεμπ και No1 τερματοφύλακας της εθνικής ομάδας της Κροατίας, Ντομινίκ Λιβάκοβιτς, είναι δεύτερος καλύτερος με μ.ο 6.95», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Bruno Herljević, ο οποίος παρακολουθεί το πρωτάθλημα της χώρας του για λογαριασμό του Net.hr

«Τον παρακολούθησα όλη τη σεζόν και μπορώ να πω ότι έχει τις πιο εντυπωσιακές και ελκυστικές αποκρούσεις απ' όλους τους τερματοφύλακες στο πρωτάθλημα, και ήταν ιδιαίτερα αποτελεσματικός απέναντι στις μεγαλύτερες ομάδες μας, όπως η Ντιναμό και η Χάιντουκ. Θα τον ακούσεις να φωνάζει, θέλοντας να κάνει κουμάντο στην περιοχή του και γι΄αυτό η συνεργασία του με την άμυνα απέδωσε. Είναι εξίσου καλός σε αποκρούσεις εντός και εκτός εστίας (46 εντός - 41 εκτός συνολικά). Έχει την ικανότητα στη μακριά διαγώνια μπαλιά και οφείλω να πω πως δεν υπέπεσε σε κανένα λάθος που να 'πλήγωσε' την ομάδα του με γκολ αυτή τη σεζόν. Είχε μηδενικά λάθη και αυτό είναι πολύ σημαντικό στατιστικό».

Προχωρώντας στα επιμέρους που αφορούν την «ακτινογραφία» του Κοτάρσκι: «Έχει κρατήσει τη φετινή σεζόν επτά φορές ανέπαφη την εστία του ενώ έχει πάρει πέντε φορές το βραβείο του καλύτερου τερματοφύλακα της αγωνιστικής στο κροατικό πρωτάθλημα. Έχει πολύ καλά ρεφλέξ, γεμίζει την περιοχή του, είναι καλός στον αέρα και το μεγαλύτερο του προσόν είναι ότι έχει μεγάλη ευχέρεια με τη μπάλα στα πόδια, με πολύ καλή πρώτη επαφή. Είναι καλός στις πάσες προς τους συμπαίκτες του, βοηθώντας πολύ στο χτίσιμο των επιθέσεων από πίσω όταν ο αντίπαλος πιέζει ψηλά. Είναι αρκετά γρήγορος στις αντιδράσεις του, μπορεί να βγει ταχύτητα έξω από τα δοκάρια του για να μαζέψει τη μπάλα και είναι εξαιρετικά καλός σε καταστάσεις τετ α τετ με τους αντίπαλους επιθετικούς...».

Ο ΠΑΟΚ θα συνιστά πρόκληση για εκείνον, ωστόσο, μοιάζει «ψημένος» για τα δύσκολα. Κάπως έτσι πήρε την απόφαση σε ηλικία 18 ετών να βρεθεί στον Άγιαξ: «Είναι νέος, μόλις 22, έχει ακόμη πολύ δρόμο μπροστά του. Πολλά όνειρα να εκπληρώσει, πολλά να βελτιώσει και να εξελίξει, ακόμη και να προσθέσει στο παιχνίδι του. Είναι σίγουρα ατού για εκείνον ότι ήρθε στη Γκόριτσα από τον Άγιαξ. Σαφώς δεν μπόρεσε να διαβεί το δρόμο για την πρώτη ομάδα του Άγιαξ αλλά έπαιξε 60 παιχνίδια στην U-21 και περιμένει κλήση από την εθνική μας ομάδα. Είναι ένα πρότυπο, δουλεύει σκληρά και είναι πλήρως αφοσιωμένος στο ποδόσφαιρο».

ΠΑΟΚ: Οι συστάσεις από την Κροατία για τον Κοτάρσκι
EVENTS