MENU

Η πολύ δύσκολη αυτή σεζόν για την ΑΕΚ τελείωσε, με τις αντιδράσεις και τις διαμαρτυρίες των οπαδών στα γραφεία της ΠΑΕ και στο περιθώριο του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, να δίνουν τον τόνο, ως επακόλουθο της απόλυτης αγωνιστικής αποτυχίας της ομάδας.

Ο Δημήτρης Μελισσανίδης σύμφωνα με τις πληροφορίες του SDNA, όχι τώρα, αλλά εδώ και πολύ καιρό επεξεργάζεται στο μυαλό του πλαίσιο αλλαγών, αφού την αποτυχία της σεζόν τη θεωρούσε δεδομένη τουλάχιστον από τη στιγμή που είχε πάρει την απόφαση να απομακρύνει τον Αργύρη Γιαννίκη. Ενδεχομένως δε περίμενε πως θα έφτανε το πράγμα ως και την απώλεια της Ευρώπης, αλλά είχε μπει ήδη σε σκεπτικό αλλαγών θεωρώντας πως υπήρχε αποτυχία ακόμη κι έτσι όπως ήταν τα πράγματα ακριβώς πριν την έναρξη των play offs.

Η κατάσταση που διαμορφώθηκε τα τελευταία 24ωρα, δεν έχει βοηθήσει τον Δ. Μελισσανίδη να προχωρήσει ομαλά προς το πλαίσιο των αλλαγών που έχει στο μυαλό του. Ανεξάρτητα από το αν οι αντιδράσεις ως προς την αιτία τους εκφράζουν το μεγαλύτερο μέρος του κόσμου της ΑΕΚ. Είναι σαφές πως για μια διοίκηση, το να προχωράει σε ριζοσπαστικές αλλαγές στο οργανόγραμμα άμεσα μετά από έκφραση ακραίων αντιδράσεων του κόσμου, δεν είναι και το καλύτερο. Πόσο μάλλον όταν μιλάμε για διοίκηση Μελισσανίδη στην ΑΕΚ.

Παρόλα αυτά οι διεργασίες με το αφεντικό της Ένωσης στο επίκεντρο, για να προχωρήσουν κάποιες σημαντικές αλλαγές, δεν έχουν σταματήσει. Κι αυτές οι αλλαγές είναι δεδομένες. Και λίγο πολύ θα αντανακλούν σε όλα τα «μέτωπα» που έχουν έρθει στο προσκήνιο το τελευταίο διάστημα. Τα τελευταία 24ωρα οι επαφές του Δημήτρη Μελισσανίδη αφορούν αυτές τις αλλαγές και είναι πολύ πιθανό σύντομα, ίσως και πριν βγει η εβδομάδα, να είναι σε θέση να τις προχωρήσει και να τις γνωστοποιήσει.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του SDNA, φαίνεται πως επιδίωξη του Δ. Μελισσανίδη είναι μετά από τέσσερα χρόνια, να υπάρξει αντικατάσταση και ως προς την ουσία του ρόλου που είχε ο Ντούσαν Μπάγεβιτς στην ΠΑΕ και στην ομάδα, από το 2013 ως τον Άυγουστο του 2018. Αυτή φαίνεται να είναι η πιο «λεπτή» υπόθεση αυτή τη στιγμή, ως προς τους χειρισμούς. Καθώς φαίνεται πως θα είναι και η πιο σημαντική, όσον αφορά τον αντίκτυπο. Είναι όμως μια υπόθεση που σύμφωνα με τις πληροφορίες μας «τρέχει» αυτή τη στιγμή και είναι πολύ πιθανό να έχουμε εξελίξεις ακόμη και άμεσα.

Θεωρείται επίσης δεδομένο σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, πως θα υπάρξει προσθήκη και στον αγωνιστικό σχεδιασμό. Εκεί που πρέπει να θεωρείται σχεδόν απίθανο να μείνουν τα πράγματα ακριβώς ως έχουν. Μιλάμε για προσθήκη ουσιαστική, με κεντρικό ρόλο στον αγωνιστικό σχεδιασμό της ομάδας.

Ο Μπρούνο Άλβες

Ένα τρίτο δεδομένο που φαίνεται να προκύπτει από τις ίδιες πληροφορίες, είναι ότι θα μπει στη τελική ευθεία και η υπόθεση με την επιστροφή του Μπρούνο Άλβες στην ΑΕΚ σε πόστο σίγουρα κοντά στην ομάδα και βλέπουμε από κει και πέρα, πως θα εξελιχθεί η παρουσία του πρώην αρχηγού της εθνικής Πορτογαλίας. Αυτό το ζήτημα έχει ανοίξει εδώ και καιρό άλλωστε, έπρεπε να τελειώσει η σεζόν για να μπει στη τελική του ευθεία και το πιθανότερο είναι πως ο Άλβες θα γίνει... κάτοικος Σπάτων. Αυτές τις μέρες αν δεν έχει γίνει ήδη, θα γίνει και το καθοριστικό ραντεβού. Παράλληλα με άλλα αντίστοιχα που κάνει ο Δημήτρης Μελισσανίδης για τα ζητήματα της στελέχωσης.

Εξυπακούεται απ' όλα αυτά, πως ναι μεν όλα όσα έχουν γίνει ως τώρα, ειδικά σε ζητήματα σχεδιασμού σε συνεργασία και με τον Ματίας Αλμέιδα, έχουν τη σημασία τους και υπάρχει ένας «μπούσουλας» ως προς τις κινήσεις της ομάδας, όμως σίγουρα θα προκύψουν και νέα δεδομένα. Πάντα σε συνεργασία και με τον προπονητή.

Επιπλέον επειδή οι αλλαγές όπως προκύπτει από το πλαίσιο που αναλύσαμε, δεν θα αφορούν μόνο το πως λειτουργεί η ΑΕΚ στα μεταγραφικά της, είναι σαφές πως θα έχουμε και εξελίξεις που θα αφορούν ζητήματα εσωτερικής λειτουργίας, οργανογράμματος στο επίπεδο του δυναμικού ου δουλεύει κοντά στην ομάδα και πολύ πιθανό και σε επίπεδο υποστηρικτικού δυναμικού.

 

 

 

ΑΕΚ: «Πυρετός» επαφών Μελισσανίδη – Τρία μέτωπα στο επίκεντρο
EVENTS