MENU

Ο Παναθηναϊκός έχασε στο τελευταίο παιχνίδι του στα play off, πάντα μία ήττα ενοχλεί, αλλά αυτή η ήττα ενοχλεί λιγότερο από τις άλλες δέκα στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος και ήρθε μετά από τρεις μήνες και 12 παιχνίδια. Παρά το ότι ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς μετά το ματς δήλωσε, ότι δεν ήταν το μυαλό όλων στον τελικό, στο γήπεδο φάνηκε, ότι όσοι έπαιξαν δεν είχαν την φλόγα προηγούμενων αγώνων, που κρινόταν η επιστροφή στην Ευρώπη. Και ο ίδιος ο κόουτς έκανε 9 αλλαγές με στόχο να προστατεύσει τους βασικούς από κάποιον τραυματισμό, η κάρτα που θα τους στερούσε από την συμμετοχή στον τελικό.

Το αν τερματίζεις δεύτερος, τρίτος, η τέταρτος μικρή σημασία έχει, για τον Παναθηναϊκό έχει σημασία μόνο η πρώτη θέση. Από την στιγμή, που σε όποια θέση και αν τερμάτιζε δεν αλλάζει κάτι στον προκριματικό γύρο, που θα ξεκινήσει το καλοκαίρι, ήταν λογικό απόψε όλοι να έχουν το μυαλό τους στον τελικό.

Απλά άλλο αυτό και άλλο ο τρόπος, που άρχισε η ομάδα, που δεν είχε καμία σχέση με τα περισσότερα παιχνίδια στα play off, που έδωσαν στην ομάδα την πρώτη θέση στην ειδική βαθμολογία. Το ξεκίνημα ήταν απαράδεκτο, όσες και αλλαγές να έγιναν ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε με 2-0 στο 21, και νόμιζε κανείς, ότι η ομάδα όχι μόνο θα χάσει, αλλά θα πάθει και μεγάλη ζημιά.

Στη συνέχεια προσπάθησε η ομάδα να βγάλει μία αντίδραση, αλλά και με τριάδα που έπαιξε πίσω και με τετράδα δεν μπόρεσε να κάνει φάσεις σημαντικές για να ξαναμπεί στο παιχνίδι. Εξαίρεση οι φάσεις στο τέλος του αγώνα με τον Μακέντα, τον Αλεξανδρόπουλο και τον Βαγιαννίδη, που μπήκε με μεγάλη όρεξη στο παιχνίδι και αμυντικά έσωσε ένα γκολ όταν πρόλαβε τον Ολιβέϊρα και είχε την μεγάλη φάση να βάλει γκολ με κεφαλιά στο 88.

Αυτή η ήττα βοηθάει να βγάλουμε και κάποια συμπεράσματα. Κάποιοι παίκτες, που θέλουν να παίζουν περισσότερο με την παρουσία τους στο παιχνίδι αυτό έδειξαν ότι δικαίως ο Γιοβάνοβιτς δεν τους εμπιστεύεται για την ενδεκάδα. Από την άλλη είναι και δύσκολο όταν γίνονται 9 αλλαγές και παίζει ο Γκατσίνοβιτς δεξί μπακ-χαφ να περιμένεις να δεις και πολλά περισσότερα με μία πειραματική ενδεκάδα. Περιμένεις, όμως, ειδικά από αυτούς που δεν παίζουν συχνά να δείξουν ψυχή, πάθος κάτι που δεν το είδαμε.

Οσον αφορά στην ερώτηση, που εδώ και λίγη ώρα γίνεται γιατί ο Γιοβάνοβιτς έκανε 9 αλλαγές, η απάντηση δίνεται στην κόκκινη του Μακέντα, που χάνει τον τελικό με δύο μαρκαρίσματα. Και στο δεύτερο μαρκάρισμα είναι τελείως ανόητο αυτό, που κάνει αφού ξέρει, ότι έχει κίτρινη. Με αμφίβολο τον Ιωαννίδη(αύριο θα ξέρουμε, αλλά μπορεί να είναι έτοιμος) και τον Καρλίτος να παίζει όλο το ματς απόψε, πιο πολύ πόνεσε αυτή η κόκκινη του Ιταλού παρά η ήττα απόψε.

Για τέτοιες κόκκινες, η για κάποιους τραυματισμούς επέλεξε ο Γιοβάνοβιτς να αφήσει σχεδόν όλους τους βασικούς απόψε έξω και καλά έκανε. Αν τους έβαζε, χτύπαγε κάποιος, η έτρωγε καμία κόκκινη τώρα θα τον κατηγορούσαμε. Οπότε αυτό δεν μπαίνει σε κουβέντα. Αυτό που είναι ξεκάθαρο, όμως, είναι η ανάγκη ενίσχυσης του Παναθηναϊκού σε όλες τις γραμμές, προκειμένου να έχει μεγαλύτερο ρόστερ και πιο ποιοτικό και του χρόνου να μπορεί να είναι ανταγωνιστικός.

*Η εξέλιξη της ομάδας και η βελτίωση της στην διάρκεια του πρωταθλήματος και τα πολύ καλά play off, που έκανε δεν σβήνει με μία ήττα στην Τούμπα από τον ΠΑΟΚ σε ένα βαθμολογικά αδιάφορο παιχνίδι. Τώρα όλα για τον τελικό για να κλείσει καλά η χρονιά.

 

Κάποια στιγμή θα ερχόταν και η ήττα!
EVENTS