MENU

Η προπόνηση της Παρασκευής(6/5) για την ΑΕΚ, δεν είχε εκπλήξεις. Ούτε δυσάρεστες, ούτε ευχάριστες. Κανείς απ΄όσους γυμνάζονται ατομικά δεν επανήλθε, κανένα νέο πρόβλημα δε πρόκυψε. Βράνιες, Γέβτιτς, Αραούχο, δεν έκαναν καν ατομικό πρόγραμμα, αλλά θεραπεία. Ο Σιμόες συνέχισε να κάνει πρόγραμμα αποφόρτισης, δηλαδή στην ουσία εδώ και μέρες ξεκουράζεται, για να απομακρύνει το κίνδυνο κάποιας σοβαρής επιπλοκής. Όσον αφορά τον Αραούχο, να σημειώσουμε πως και κάποιες απειροελάχιστες ελπίδες να προλάβει να είναι διαθέσιμος έστω για ένα ματς, έχουν εκλείψει. Μάλιστα, επειδή η πρώτη φάση της αποθεραπείας του από τη θλάση που έχει υποστεί, είναι σημαντική, δε του δόθηκε άδεια να φύγει νωρίτερα από την Ελλάδα. Κρίθηκε σημαντικό να ολοκληρώσει εδώ κανονικά το πρόγραμμα της αποθεραπείας του.

Με μια ακόμη προπόνηση να μένει, αυτή του Σαββάτου, πριν το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ τη Κυριακή το βράδυ, στην ουσία ο Σωκράτης Οφρυδόπουλος σε επίπεδο βασικού rotation έχει τις ίδιες επιλογές που είχε και πριν το ματς με τον ΠΑΟΚ στη Τούμπα. Επέστρεψε από τραυματισμό μετά από αυτό το ματς ο Τάνκοβιτς, αλλά θα είναι μια επιλογή στον πάγκο.  Ο μόνος που ήταν εκτός με τον ΠΑΟΚ χωρίς να έχει κάποιο πρόβλημα και που ανάλογα με το πως έχει εκτιμήσει ο προπονητής την εικόνα του στις προπονήσεις της εβδομάδας, μπορεί να αποτελέσει νέο πρόσωπο σε επίπεδο αποστολής, είναι ο Νταμιάν Λε Ταλέκ.

Αυτονόητα λοιπόν, το βασικό σχήμα απέναντι στον Παναθηναϊκό το πιθανότερο είναι πως αποτελείται από τους ίδιους έντεκα που ξεκίνησαν απέναντι στον ΠΑΟΚ. Στάνκοβιτς, Μισελέν, Χατζισαφί, Τζαβέλλας, Μήτογλου, Σιμάνσκι, Μάνταλος, Κριχόβιακ, Γκαρσία, Τσούμπερ και στη κορυφή της επίθεσης ξανά ο Άμραμπατ. Να σημειωθεί εδώ πως και ο Ανσαριφάρντ παρά τη χρήση των γυαλιών που προστατεύουν το μάτι που έχει πρόβλημα από κάποιον νέο χτύπημα, έχει περιοδικά πρόβλημα με την όραση του και δεν αισθανεται στην ιδανική κατάσταση για να υπολογίζεται ακόμη ως βασικός.

Εκτός από τον Λε Ταλέκ, παρουσιάζει ενδιαφέρον το πως θα εκτιμηθεί η εικόνα και του Μιλάντ Μοχαμάντι μέσα στην εβδομάδα. Θα ήταν ευχής έργο για τον Οφρυδόπουλο να μπορεί να υπολογίζει πάνω του. Όχι τόσο γιατί δε πάει καλά ο Χατζισαφί, αφού ανταποκρίνεται σε γενικές γραμμές στις απαιτήσεις, όσο λόγω της αναγκαιότητας για επιπλέον επιλογές στο πολύ περιορισμένο αυτή τη στιγμή rotation.

Στην ΑΕΚ περιμένουν πολύ κόσμο στο ΟΑΚΑ τη Κυριακή. Οι φίλοι της ομάδας παρά τις φετινές συνεχείς απογοητεύσεις ειδικά εντός έδρας και στο ματς με τον Άρη μετά την ισοπαλία με τον Ολυμπιακό στο Φάληρο, ανταποκρίθηκαν. Αλλά κι εκεί δοκίμασαν απογοήτευση. Όμως αναμένεται να βρεθούν και πάλι κοντά στην ομάδα και μάλιστα σε μεγαλύτερο βαθμό συγκριτικά με το ματς με τον Άρη. Εκφράζεται συγκρατημένη αισιοδοξία πως η προσέλευση μπορεί να ξεπεράσει τις 20 χιλιάδές.

 

 

ΑΕΚ: Οι «11» της Τούμπας τον πρώτο λόγο και με ΠΑΟ