MENU

«Δεν νομίζω ότι θα έχει καμία σχέση με το παιχνίδι της περασμένης σεζόν (σ.σ. η Τσέλσι προκρίθηκε στα ημιτελικά 1-1, 2-0). Για την προετοιμασία αυτού του αγώνα, είδαμε τα τελευταία παιχνίδια της Ρεάλ αλλά όχι τους αγώνες της περσινής χρονιάς. 

Το μόνο που θέλουμε είναι να παίξουμε με τον σωστό τρόπο, να είμαστε συγκεντρωμένοι και στο καλύτερο μας επίπεδο, γιατί θα το χρειαστούμε. Τους αποκλείσαμε πέρυσι, αλλά έχουν νέο προπονητή, νέα ομάδα και θα υπάρχουν οπαδοί», τόνισε ο Τούχελ.

«Κέρδισαν τρεις φορές στη σειρά μία διοργάνωση που είναι απίστευτα δύσκολη να κερδίσεις. Είναι φυσιολογικό να αλλάζουν τα πράγματα κάθε φορά, και αυτό τους συνέβη, αλλά είναι απολύτως απαραίτητο να γνωρίζουμε ότι ομάδες με τέτοια εμπειρία, τέτοιο ένστικτο και τέτοια ποιότητα, ξέρουν πώς να παράγουν ειδικές παραστάσεις για ειδικές καταστάσεις, αλλά και για εμάς θα είναι μια μάλλον ιδιαίτερη περίσταση. Έχουμε πράγματα να αποδείξουμε πάλι, θέλουμε να αποδείξουμε πράγματα στους εαυτούς μας, αυτός είναι ο στόχος», πρόσθεσε ο Γερμανός τεχνικός, ο οποίος έκανε ειδική μνεία σε παίκτες της «βασίλισσας» λέγοντας: 

«Είπα πριν από δύο χρόνια ότι ο Μπενζεμά ήταν ίσως ο πιο υποτιμημένος παίκτης στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο, ίσως αυτό δεν ισχύει πια. Παίζει για δεν ξέρω πια πόσα χρόνια ως νούμερο 9 για τη Ρεάλ Μαδρίτης, αυτό λέει πολλά.  Και αυτό που έκανε για να οδηγήσει στην πρόκριση από  τον προηγούμενο γύρο, ο τρόπος που ανέλαβε την ευθύνη, ο ουσιαστικός ρόλος που παίζει ως αρχηγός, τώρα, είναι πολύ εντυπωσιακό. Μπορούσαμε να δούμε τι συμβαίνει στην ομάδα όταν δεν είναι εκεί κατά τη διάρκεια του Clasico. 

Είναι αναμφίβολα ένας παίκτης ξεχωριστός, ξεχωριστή προσωπικότητα. Αλλά θα ήταν άδικο να μιλήσουμε μόνο για αυτόν απέναντι στον Λούκα Μόντριτς, τον Τόνι Κρόος, τον Κασεμίρο και όλους τους άλλους που έχουν τόση επιτυχία για σχεδόν δέκα χρόνια. Είναι σπουδαίοι παίκτες των οποίων είμαι ειλικρινά οπαδός στη βάση, αλλά όχι σήμερα και όχι αύριο». 

Την ανάγκη να σταθεί η Τσέλσι ξανά στα πόδια της επεσήμανε, από την πλευρά του, ο επιθετικός των Λονδρέζων Κρίστιαν Πούλισικ σημειώνοτας: « Τα παιδιά θα θέλουν πραγματικά να αλλάξουν τα πράγματα. Και θα συνεχίσουμε να έχουμε αυτοπεποίθηση, όπως πρέπει να είμαστε για να αντιμετωπίσουμε αυτό το είδος αγώνα. Δεν θα είναι εύκολο, αλλά θέλουμε να σταθούμε ξανά στα πόδια μας αμέσως κερδίζοντας ένα μεγάλο παιχνίδι.

Η δουλειά μου είναι σίγουρα να παραμένω συγκεντρωμένος στην ομάδα και στους μεγάλους αγώνες που έρχονται. Προφανώς, ακούμε πράγματα για το τι συμβαίνει και το παρακολουθούμε, αλλά αυτή τη στιγμή, το μόνο που έχει σημασία, είναι η Ρεάλ Μαδρίτης αύριο και μετά το μόνο που έχει σημασία είναι το επόμενο παιχνίδι. Αυτό είναι το μόνο πράγμα για το οποίο πρέπει να ανησυχείς ως παίκτης. Μέχρι στιγμής τα παιδιά έχουν κάνει πολύ καλά για να το διαχειριστούν αυτό. Είδαμε, όταν ξεκίνησαν όλα, τον τρόπο που μπόρεσαν να ανταποκριθούν συνεχίζοντας να κερδίσουμε μια σειρά από νίκες και δεν νομίζω ότι αυτό θα αλλάξει στην τελική ευθεία της σεζόν, με ακόμη πιο κρίσιμους αγώνες». 

Τούχελ: «Καμία σχέση αυτές οι αναμετρήσεις με τα περσινά παιχνίδια»
EVENTS