MENU

Ο μαραθώνιος της Γ΄Εθνικής βρίσκεται σε εξέλιξη, με όλους τους ομίλους της κατηγορίας να βρίσκονται πλέον στον δεύτερο γύρο. Ένας από τους ομίλους, που έχει μπει πλέον στην τελική του ευθεία είναι ο 4ος όμιλος, στον οποίο συμμετέχει η Παναχαϊκή.

Αντρέας Παντζιαράς (προπονητής Τηλυκράτη), Βασίλης Ξανθόπουλος (προπονητής Παναγρινιακού), Μάρκος Στεφανίδης (προπονητής ΑΟ Διαβολιτσίου) και Χρήστος Παρασκευόπουλος (προπονητής ΠΑΟ Βάρδας) μίλησαν στο SDNA για τα όσα συνέβησαν στον πρώτο γύρο, το αν ο δεύτερος γύρος είναι το ίδιο ανταγωνιστικός, αλλά και για τις αγωνιστικές που απομένουν μέχρι το φινάλε του πρωταθλήματος. 

Για τον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος:

Αντρέας Παντζιαράς: «Νομίζω ότι μετά από δύο χρόνια ήταν χαρούμενο, μάλλον καλό ότι ποδοσφαιριστές, προπονητές και φίλαθλοι και διοικήσεις επανήλθαμε σε μια αγωνιστική πραγματικότητα και αυτό είναι το πιο σημαντικό. Νομίζω ότι τελειώνοντας και ο πρώτος γύρος φαίνονταν κατά πολύ μεγάλο ποσοστό, οι πραγματικές δυνατότητες όλων των ομάδων». 

Βασίλης Ξανθόπουλος: «Ο πρώτος γύρος ήταν για κάποιες ομάδες πάρα πολύ καλός. Ειδικά στην κορυφή ο Τηλυκράτης έκανε μια φανταστική πορεία. Από εκεί και πέρα η Παναχαϊκή ακολουθούσε κατά πόδας, ο Αχέροντας Καναλακίου και ο Ναυπακτιακός, ομάδες που θεωρούνταν φαβορί εξ αρχής. Νομίζω όμως ότι αν εξαιρέσω τον Τηλυκράτη και την Παναχαϊκή, οι άλλες ομάδες δεν προχώρησαν όπως θα έπρεπε... Όσον αφορά τις ομάδες που προσπαθούν να παραμείνουν στην κατηγορία, νομίζω ότι κάποιες ομάδες όπως κι εμείς φυσικά γιατί είχαμε πολύ κακό πρώτο γύρο. Δείξαμε κάποιες αδυναμίες, κάτι που είχε σαν αποτέλεσμα να χάσουμε πολύ έδαφος, όσον αφορά τις ομάδες που παλεύουν να παραμείνουν στην κατηγορία, όπως ο Παναιγιάλειος, η Αναγέννηση Άρτας, ο Αμβρακικός Λουτρού που παραιτήθηκε εμείς, ο Εθνικός Σκουλικάδου είμαστε ομάδες που είμαστε ακόμη κάτω από την γραμμή. Αυτά συμβαίνουν από τον πρώτο γύρο, γιατί ο πρώτος γύρος κάποιων ομάδων, όπως ήταν το Διαβολίτσι και ο Αίας Γαστούνης που έκαναν πάρα πολύ καλή πορεία. Ο Διαγόρας Βραχνέικων παρότι δεν ξεκίνησε καλά στην πορεία του πρώτου γύρου πήραν πολλούς βαθμούς και πέρασαν την γραμμή του υποβιβασμού. Αυτός ήταν ο πρώτος γύρος λίγο πολύ». 

Μάρκος Στεφανίδης: «Όπως είχα πει και από την αρχή της έναρξης του πρωταθλήματος, βλέποντας τις ομάδες του ομίλου μας είχα πει ότι αυτός ο όμιλος, θα είναι από τους δυσκολότερους της Γ΄Εθνικής και επαληθεύτηκα. Με την έννοια ότι, θα είναι πολύ δύσκολο και το κομμάτι του πρωταθλητή, αλλά και των ομάδων που θα σωθούν. Βλέπουμε ότι αυτή τη στιγμή γίνεται ένα πολύ συναρπαστικό πρωτάθλημα και υπάρχουν 3-4 ομάδες, αυτή τη στιγμή 5, που βρίσκονται κοντά στην ζώνη του υποβιβασμού και αυτό θεωρώ ότι θα κρατήσει μέχρι το τέλος».  

Χρήστος Παρασκευόπουλος: «Ήταν ένα γύρος έτσι όπως τον περιμέναμε με πολλές δυσκολίες και πολλά αποτελέσματα, τα οποία δεν ήταν όπως θα έπρεπε να είναι τόσο για την δική μου την ομάδα, όσο και για τους αντιπάλους. Είδαμε η Παναχαϊκή να έχει απολέσει αρκετούς βαθμούς ειδικότερα εκτός έδρας, τόσο και εντός έδρας με την ισοπαλία που έφερε με τον Ναυπακτιακό, όσο κι εμείς σαν ΠΑΟ Βάρδας έχουμε απολέσει βαθμούς την πρώτη αγωνιστική στον Αμβρακικό Λουτρού, μια ομάδα που αποσύρθηκε από το πρωτάθλημα στην συνέχεια, κάτι το οποίο μας έχει κοστίσει μέχρι την δεδομένη στιγμή που μιλάμε. Ήταν ένας πρώτος γύρος, ο οποίος είχε τα θετικά του και τα αρνητικά του, το κύριο χαρακτηριστικό είναι οι απώλειες σε ότι αφορά τις ομάδες που έχουν με κρούσματα κορωνοϊού, γιατί αντιλαμβάνεστε ότι τα ρόστερ των ομάδων δεν είναι όπως πρέπει να είναι δομημένα, με αποτέλεσμα να έγκειται σε αυτό κάποιες δυσκολίες όσον αφορά την λειτουργία των ομάδων». 

Για την εικόνα και τον ανταγωνισμό που υπάρχει σ΄αυτό:

Α.Π.: «Νομίζω ότι είναι ίσως το πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα Γ΄ Εθνικής τα τελευταία χρόνια. Αν δούμε σε κάθε όμιλο υπάρχουν 1-2 ομάδες πάρα μα πάρα πολύ ιστορικές. Όταν μιλάμε για Γ΄Εθνική, με ομάδες όπως ο Αγροτικός Αστέρας, όπως η Δόξα Δράμας, όπως ο Μακεδονικός, όπως η Παναχαϊκή, όπως ο Πανιώνιος ο Εθνικός, η Προοδευτική και σίγουρα ξεχνάω και αρκετές μιλάμε για ένα πάρα πολύ δύσκολο πραγματικά πρωτάθλημα. Ειδικά όταν οι μισές ομάδες πέφτουν σε κάθε όμιλο, που σημαίνει ότι κάθε ομάδα πρέπει να ξεκινήσει με πολύ υψηλούς στόχους. Έτσι ξεκινήσαμε κι εμείς. Σίγουρα είχαμε και έχουμε ακόμα πολύ υψηλό στόχο. Θα προσπαθήσουμε μέχρι τέλους και όταν τελειώσει το πρωτάθλημα, να δούμε το ταμείο που έχουμε κάνει». 

Β.Ξ.: «Υπήρξαν δύο ταχύτητες στο πρωτάθλημα ειδικά στον πρώτο γύρο, αλλά στην πορεία δεν άλλαξαν και πολλά πράγματα. Εμείς ανεβήκαμε πάρα πολύ ο Εθνικός Σκουλικάδου είχε μια πάρα πολύ καλή πορεία. Κάπου εκεί δηλαδή νομίζω ότι  θα δοθεί η μάχη, όσο αφορά την παραμονή. Εμείς και ο Εθνικός Σκουλικάδου, θα παλέψουμε με ομάδες όπως είναι ο Διαγόρας Βραχνέϊκων, όπως είναι ο Αίας Γαστούνης… Θα δούμε είναι πάρα πολύ ανταγωνιστικό το πρωτάθλημα, γιατί βλέπουμε ομάδες που είναι πάρα πολύ μακριά από την γραμμή της παραμονής, όπως είναι ο Παναιγιάλειος που μάχεται όλα τα παιχνίδια και κόβει βαθμούς από όλους, αν θυμηθούμε ότι έφερε ισοπαλία μέσα στον Τηλυκράτη, ενώ δύσκολα βαθμολογικά θα παραμείνει στην κατηγορία. Νομίζω ότι υπήρχαν ομάδες που ήταν ανταγωνιστικές και ειδικά στο γήπεδο τους πάρα πολύ δύσκολες…».

Μ.Σ.: «Όπως σας είπα το περίμενα, να υπάρχει τέτοια, γιατί γνωρίζω την δυναμική των ομάδων. Υπάρχουν μεγάλα ονόματα στην κατηγορία και πατροπαράδοτες ομάδες της Γ΄ Εθνικής, συν το κομμάτι της Παναχαϊκής, που έδωσε ιδιαίτερο χρώμα στο πρωτάθλημα αυτό. Θεωρώ ότι θα πάει μέχρι το τέλος γιατί υπάρχει μια παραφιλολογία, για το θέμα αν θα πέσουν τόσες ομάδες ή όχι, οπότε όλες παλεύουν μέχρι το τέλος για να μην τυχόν βρεθούν σε κάποια νέα νομοθετική διάταξη, η οποία τους καθιστά κατευθείαν και του χρόνου στη Γ΄ Εθνική. Μπορεί να μην έχουν πέσει. Ειδικά τις ομάδες προς το τέλος. Όσον αφορά τον πρωταθλητή θεωρώ ότι κι αυτό θα πάει μέχρι το τέλος. Δεν έχει τελειώσει τίποτα. Ένα προβάδισμα δίνω σίγουρα στην Παναχαϊκή». 

Χ.Π.: «Ο ανταγωνισμός είναι πάρα πολύ δυνατός τόσο στις πρώτες θέσεις, αν και δείχνει κάπως να καθαρίζει τώρα την τελευταία αγωνιστική την εμβόλιμη που είχαμε λόγω κορωνοϊού με την νίκη της Παναχαϊκής επί του Ναυπακτιακού στη Ναύπακτο. Ακόμα κι εμείς ο ΠΑΟ Βάρδας που έχουμε 25 βαθμούς θεωρούμε βάσιμα, ότι μπορούμε να σώσουμε την κατηγορία έστω και στο φινάλε των αγωνιστικών. Είναι ένας πάρα πολύ ανταγωνιστικό όμιλος. Είναι πάρα πολύ ανταγωνιστικό το πρωτάθλημα και όπως προείπα και πριν υπάρχουν κάποιοι εξωτερικοί παράγοντες, όπως είναι τα κρούσματα κορωνοϊού στην ομάδα, που επηρεάζουν αν μη τι άλλο στην εν γένει λειτουργία, της διαδικασίας του πρωτάθληματος». 

Για την μάχη της κορυφής και της παραμονής:

Α.Π.: «Νομίζω ότι η μάχη της κορυφής είναι ανάμεσα σε εμάς και στην Παναχαϊκή. Αυτή τη στιγμή φαντάζει ότι η Παναχαϊκή έχει πιθανότητες παραπάνω, μετά τα ατυχή αποτελέσματα που είχαμε τις τελευταίες δύο αγωνιστικές. Όσον αφορά την μάχη της παραμονής νομίζω ότι αν εξαιρέσουμε τις τρεις τελευταίες ομάδες, οι υπόλοιπες ομάδες μέχρι και την 6η θέση του βαθμολογικού πίνακα παλεύουν για την σωτηρία τους, άλλος με λιγότερες, άλλος με περισσότερες πιθανότητες». 

Β.Ξ.: «Για την κορυφή η Παναχαϊκή έχει το προβάδισμα, μετά την ήττα του Τηλυκράτη από εμάς. Νομίζω έχει τον πρώτο λόγο. Φυσιολογικό είναι μια ομάδα που είναι πρώτη και η άλλη ακολουθεί πάντα παίζει μεγάλο ρόλο, γιατί ο πρώτος αν κερδίζει δεν τον νοιάζει αν κερδίζουν οι δεύτεροι και οι τρίτοι. Νομίζω η Παναχαϊκή έχει τον πρώτο λόγο. Όσον αφορά τις ομάδες που θα υποβιβαστούν όπως είπα και πριν θα δοθεί μεγάλη μάχη. Υπάρχουν παιχνίδια καθοριστικής σημασίας, όπως αυτό που δίνουμε εμείς την Τετάρτη στη Γαστούνη και είναι ένα παιχνίδι, που θα παίξει πολύ μεγάλο ρόλο στην παραμονή, γιατί μην ξεχνάμε ότι το πρωτάθλημα πλησιάζει προς το τέλος και τα κουκιά που λένε στις εκλογές αρχίζουν να είναι μετρημένα. Κάθε απώλεια οπωσδήποτε δυσχεραίνει τον στόχο που έχεις όπως είναι ο δικός που είναι η παραμονή. Εμείς έχουμε τον Διαγόρα Βραχνέϊκων αμέσως μετά έχουμε τον Ναυπακτιακό αμέσως μετά στο γήπεδο μας αυτά τα δύο ματς φυσικά, αλλά είναι παιχνίδια από τα οποία οι αντίπαλοι προσδοκούν να πάρουν βαθμούς για να παραμείνουν στην κατηγόρια. Είναι δύσκολα τα πράγματα ειδικά και για εμάς που έχουμε 26 βαθμούς. Από εκεί και πέρα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί να μην έχουμε απώλειες, γιατί σίγουρα θα πληρωθούν στο τέλος». 

Μ.Σ.: «Η βαθμολογία αντικατοπτρίζει πλήρως την πορεία των ομάδων και την δυναμική του. Μιλάω για την φετινή χρονιά. Όσον αφορά την κορυφή, η Παναχαϊκή διαθέτει ένα πολύ μεγάλο όνομα, μια πολύ ισχυρή έδρα και έχει πολύ ποιοτικούς ποδοσφαιριστές. Από την άλλη ο Τηλυκράτης έχει κι αυτός την δυναμική του. Θεωρώ ότι έχει πολύ καλή οργάνωση. Έχω δουλέψει και στην συγκεκριμένη ομάδα. Έχει καλό προπονητή, καλούς παίκτες και θεωρώ από πλευράς εμπειρίας, ότι η Παναχαϊκή λόγω του ότι είναι μια ομάδα που κουβαλά αυτό το ενεργειακό κομμάτι, της ομάδας από παραπάνω κατηγορία και με ιστορία και το προβάδισμα… Έχει κάποιους παίκτες που ανά πάσα στιγμή που και η ομάδα να μην παίξει πολύ καλά μπορεί να πάρει τη νίκη. Όσον αφορά την ουρά θεωρώ ότι θα γίνει μεγάλη μάχη, όπως σας είπα και θα κρατήσει μέχρι το τέλος».

Χ.Π.: «Νομίζω ότι δεν έχει κριθεί τίποτα ακόμα, άσχετα αν η Παναχαϊκή θεωρεί ότι έχει κατορθώσει πολλά πράγματα το τελευταίο διάστημα. Θεωρώ ότι μέχρι και την τελευταία αγωνιστική, θα είναι τα πράγματα ανταγωνιστικά, γιατί και ο Τηλυκράτης είναι μια πάρα πολύ δυνατή ομάδα. Απλά ο Τηλυκράτης είναι μια κυνική ομάδα. Προσπαθεί να κερδίζει με 1-0 και διασφαλίζει το αποτέλεσμα που έχει την δεδομένη στιγμή του παιχνιδιού, ενώ η Παναχαϊκή είναι πιο επιθετικογενής και παίζει περισσότερο με εξαιρετικές αρετές. Έχει κάποια προβλήματα αμυντικά, αλλά το κύριο της στοιχείο είναι η επιθετικότητα που βγάζει στα εντός έδρας παιχνίδια. Ο Τηλυκράτης είναι διαφορετική ομάδα, πιο σκληρή, θα έλεγα ότι είναι μια ομάδα περισσότερο Γ΄ Εθνικής, με κλειστούς χώρους, με κλειστές γραμμές και πάρα πολύ σκληρό παιχνίδι. Καταφέρνει να κερδίζει με 1-0 και κρατάει το αποτέλεσμα. Θεωρώ όμως ότι στις εναπομείναντες αγωνιστικές, θα υπάρξουν δυσκολίες και για τους δύο διεκδικητές της ανόδου, τόσο για την Παναχαϊκή, όσο και για τον Τηλυκράτη. Όσον αφορά την μάχη του υποβιβασμού υπάρχουν αρκετές ομάδες, οι οποίες είναι στα όρια  για να σώσουν την κατηγορία. Σε μία από αυτές συμπεριλαμβάνεται και ο ΠΑΟ Βάρδας, στον οποίο είμαι προπονητής . Ξέρουμε που έχουμε σφάλει την φετινή χρονιά είναι μια νεανική ομάδα για εμάς. Θεωρώ ότι αν μη τι άλλο και τώρα την δεδομένη στιγμή που μιλάμε αν η ομάδα μου κάνει 2 νίκες στα 3 εκτός έδρας παιχνίδια που έχουμε και το απόλυτο των εντός έδρας, στα παιχνίδια που είναι με Διαβολίτσι, με Αίαντα Γαστούνης και Ναυπακτιακό έχουμε βάσιμες ελπίδες να σώσουμε την κατηγορία. Εκεί στοχεύουμε. Βέβαια δεν είμαστε μόνοι μας είναι ακόμα ο Αίας Γαστούνης, ο Διαγόρας Βραχνέϊκων, ο Εθνικός Σκουλικάδου και ο Παναγρινιακός. Νομίζω ότι αυτές οι 5 ομάδες, θα παλέψουν για τις 3 θέσεις που μένουν». 

Για το αν ο δεύτερος γύρος είναι το ίδιο ανταγωνιστικός με τον πρώτο:

Α.Π.: «Στον δεύτερο γύρο όλες οι ομάδες παίζουν με περισσότερη σκοπιμότητα για το αποτέλεσμα. Είναι όλα παιχνίδια χωρίς γυρισμό. Σίγουρα το θέαμα δεν είναι αυτό, που επιθυμούν οι φίλαθλοι, αλλά κι εμείς, γιατί ο σκοπός αγιάζει τα μέσα». 

Β.Ξ.: «Ο πρώτος γύρος είναι πάντα πιο αναγνωριστικός, γιατί οι ομάδες και μαθηματικά ελπίζουν ότι τα πράγματα πιο ελπιδοφόρα. Όσο περνάει ο καιρός και βλέπουμε ότι ομάδες απομακρύνονται από την γραμμή της σωτηρίας ή ομάδες που πήγαιναν για πρωτάθλημα, όπως ο Ναυπακτιακός και ο Αχέροντας Καναλακίου και ξαφνικά μένουν πίσω αρχίζουμε και βλέπουμε ότι υπάρχει διαφοροποίηση των στόχων, με αποτέλεσμα κάποιες ομάδες που πλησιάζουν προς το τέλος και οι στόχοι δεν είναι εφικτοί παρατάνε τα πράγματα και μετά αρχίζει και υποβαθμίζεται ο δεύτερος γύρος. Ομάδες που έχουν στόχους, που είναι σε γρήγορση είναι σε ετοιμότητα πάντα προσπαθούν να κάνουν το καλύτερο, μέχρι το τέλος της χρονιάς, για να πετύχουν τον στόχο. Νομίζω ότι πάντα στον δεύτερο γύρο ξεχωρίζουν οι ομάδες, οι στόχοι και αυτό φαίνεται και στην βαθμολογία και στην απόδοση…». 

Μ.Σ.: «Ο δεύτερος γύρος είναι πάντοτε λίγο διαφορετικός, γιατί είναι άλλα τα δεδομένα. Οι ομάδες γνωρίζονται μεταξύ τους, αν και υπάρχει το στοιχείο των μεταγραφών, αλλά δεν νομίζω ότι οι μεταγραφές τόσο πολύ έχουν αλλάξει το DNA των ομάδων και υπάρχει και μια διαδικασία της βαθμολογίας, που αυτό κάποια πράγματα τα κάνει πιο δύσκολα και πιο εύκολα άλλες φορές. Σε σχέση με τον πρώτο γύρο που δεν έχουμε τίποτα δεδομένα, ούτε βαθμολογία, ούτε τίποτα και όλες οι ομάδες ξεκινάνε με τα ίδια όνειρα. Θεωρώ όμως, ότι όσο πλησιάζουμε προς το τέλος, θα γίνει μεγάλη μάχη και θα γίνει πιο ανταγωνιστικό. Θεωρώ ότι η παραμονή, των ομάδων που θα μείνουν στην κατηγορία, θα παιχτεί μέχρι την τελευταία αγωνιστική». 

Χ.Π.: «Ναι νομίζω ότι είναι το ίδιο ανταγωνιστικός. Απλά αυτό φαίνεται περισσότερο στην μάχη της κορυφής, γιατί στην μάχη της κορυφής από 3 ομάδες που ήταν στον πρώτο γύρο, συμπεριλαμβανομένου και του Αχέροντα Καναλακίου, που όπως είδαμε λίγο έχει ξεφουσκώσει… και έχουν παραμείνει μόνο οι δύο ο Τηλυκράτης και η Παναχαϊκή, στην ουρά παραμένουν οι ίδιες ομάδες που παλεύουν για την παραμονή στην κατηγορία. Απλά είναι πιο ανταγωνιστικό την δεδομένη στιγμή που μιλάμε γιατί όσο καταλαβαίνετε φτάνουμε στο τέλος του πρωταθλήματος και αγώνας που περνάει δεν ξαναέρχεται. Επομένως κάθε αγώνας, πολλές φορές μετράει για εξάποντο. Έτσι κι εμείς στοχεύουμε την δεδομένη στιγμή που μιλάμε στον εκτός έδρας αγώνα της Τετάρτης με τον Εθνικό Σκουλικάδου, να θέλουμε ένα θετικό αποτέλεσμα, που για εμάς θα είναι εξάποντο δεν θα είναι πλέον τρίποντο. Ίσως είναι ο πιο ανταγωνιστικός όμιλος στη Γ΄Εθνική, σ΄αυτό συντελεί ότι πέφτουν πολλές ομάδες και σ΄αυτό συντελεί και η αγωνιστικότητα των ομάδων που καταρτίζουν τον όμιλο». 

Για τις διαφορές που υπάρχουν στη βαθμολογία και είναι μικρές 

Α.Π.: «Αυτό αντικατοπτρίζει και την δυναμική των ομίλων και την μικρή διαφορά δυναμικότητας των περισσοτέρων ομάδων». 

Β.Ξ.: «Θα πω κάποιες ομάδες, όπως είμαστε εμείς, ο Εθνικός Σκουλικάδου, όπως το Διαβολίτσι που παρουσίασε μία πολύ καλή και σταθερή πορεία μέχρι τώρα και στον πρώτο γύρο και στον δεύτερο γύρο. Νομίζω ότι υπάρχουν κάποιες ομάδες, οι οποίες έδειξαν ενδιαφέρον για το πρωτάθλημα ήταν η βαθμολογία έτσι, που τους έδινε πάντα την ελπίδα ότι μπορούν να παραμείνουν στην κατηγορία και δείχνουν μια πορεία πάρα πολύ καλή, όπως είπα η δική μας ομάδα, που κάνει καταπληκτικό δεύτερο γύρο και το Διαβολίτσι και ο Εθνικός Σκουλικάδου. Από εκεί και πέρα η Παναχαϊκή μετά την ήττα της στη Γαστούνη και πριν από αυτή έκανε μια τρελή πορεία, γιατί μην ξεχνάμε ότι είχε κι αυτή απώλειες στην αρχή. Νομίζω κάποιες ομάδες έδειξαν μεγαλύτερη σταθερότητα στην διάρκεια, ενώ άλλες να μην πω τα παράτησαν  αλλά έδειξαν να μην έχουν στόχο πλέον. Υπήρξαν κάποιες ομάδες, οι οποίες κοίταξαν το μέλλον και όχι μόνο υπάρχουν ελπίδες, αλλά είναι πάρα πολύ ανταγωνιστικές και καλύτερες όπως είπα και πριν…». 

Μ.Σ.: «Οι διαφορές δεν είναι μεγάλες. Όλα κρίνονται σε λεπτομέρειες, στη διάθεση ποιος θέλει το παιχνίδι πιο πολύ. Σίγουρα ο παράγοντας τύχη, γιατί δεν παίζεται σε καλούς αγωνιστικούς χώρους, οπότε η τύχη παίζει και αυτή, το ρόλο της, όσον αφορά κάποιες λεπτομέρειες τεχνικές που μπορεί να σε καταστήσει μπροστά στο σκορ ή πίσω, ή να δεχτείς ένα τέρμα στο πουθενά, η διαιτησία και πολλά άλλα θέματα. Οι διαφορές δεν είναι μεγάλες όχι». 

Χ.Π.: «Ναι αυτό εμπεριέχεται στην ανταγωνιστικότητα των ομάδων. Δεν είναι κάποια που μπορεί να ξεφύγει. Ακόμα κι εμείς προ τεσσάρων – πέντε αγωνιστικών που παίξαμε με την Παναχαϊκή ήμασταν ιδιαίτερα ανταγωνιστικοί. Στο πρώτο ημίχρονο, θα έπρεπε να κερδίζουμε αν μη τι άλλο. Καταφέραμε να βάλουμε δύο γκολ δεχτήκαμε τέσσερα γκολ. Οποιαδήποτε ομάδα μετά από εμάς, όπως ο Αίας Γαστούνης που κέρδισε την Παναχαϊκή, οποιαδήποτε ομάδα του βαθμολογικού πίνακα, θα μπορεί να κερδίσει ακόμα και τον πρώτο. Νομίζω ότι είναι έτσι δομημένος ο όμιλος και έτσι είναι η κατηγορία, που μπορεί ο καθένας να πάρει ένα «διπλό» αποτέλεσμα, σε οποιονδήποτε αντίπαλο, σε οποιαδήποτε έδρα». 

Για τις έδρες και αν έχουν παίξει ρόλο…

Α.Π.: «Νομίζω ότι οι ομάδες που είναι ψηλά στην κορυφή έχουν εκμεταλλευτεί κατά πολύ μεγάλο ποσοστό την έδρα τους Ένα κομβικό κομμάτι. Βλέπουμε την Παναχαϊκή να μην έχει ήττα στην έδρα της, ούτε εμείς έχουμε βέβαια ήττα στην έδρα μας, σ΄αντίθεση με κάποιες άλλες ομάδες…».

Β.Ξ.: «Βεβαίως και έχουν παίξει μεγάλο ρόλο οι έδρες. Τον μεγαλύτερο ρόλο παίζει το κακό ποδόσφαιρο εξαιτίας των κακών αγωνιστικών χώρων. Υπάρχουν γήπεδα που έχουν χόρτο και είναι σε πάρα πολύ κακή κατάσταση. Πήγα στη Ναύπακτο και είδα το Ναυπακτιακός -  Παναχαϊκή, ένα ματς που έγινε σε ένα γήπεδο σε πολύ κακή κατάσταση. Παίξαμε στην έδρα του Διαβολιτσίου σε ένα γήπεδο που αλλού είχε χόρτο και αλλού είχε άμμο. Παίξαμε στο γήπεδο του Αχέροντα ήταν βούρκος. Σε καλύτερη κατάσταση ήταν αυτό της Παναχαϊκής.  Κάποια στιγμή θεωρώ ότι στο πρωτάθλημα υπάρχουν ομάδες που επενδύουν δεν βλέπουν και ένα γήπεδο, για να πηγαίνει ο κόσμος να δει μπάλα και παράλληλα να μειώνονται οι πιθανότητες τραυματισμών των παικτών. Δεν είναι κατάσταση αυτή που επικρατεί στα γήπεδα. Ειδικά τα γήπεδα που έχουν χόρτο είναι σχεδόν ακατάστατα όλα… Εμείς παίζουμε σε ένα πλαστικό γήπεδο, που είναι σε πολύ καλή κατάσταση, εν αντιθέσει με το γήπεδο του Διαγόρα Βραχνέϊκων που είναι σε πολύ κακή κατάσταση. Δηλαδή θέλω να πω ότι πρώτα κοιτάμε τον αγωνιστικό χώρο και μετά να βάζουμε στόχους και να κάνουμε πρωταθλητισμό ή μια πολύ καλή πορεία στο πρωτάθλημα. Θεωρώ ότι αυτό είναι κατάντια των Δήμων γιατί τα γήπεδα ανήκουν στους  Δήμους τώρα, αλλά δεν νοείται να μπαίνει οι παίκτες μέσα στον αγωνιστικό χώρο, να μην μπορούν να αποδώσουν και να κινδυνεύουν με τραυματισμούς, τα γήπεδα τώρα είναι τελείως ακατάλληλα. Είναι ντροπή να παίζουμε σε τέτοια γήπεδα…».

Μ.Σ.: «Σίγουρα ο παράγοντας έδρα είναι πάντοτε κάτι πολύ σημαντικό, αν κρίνω και από τη δική μου ομάδα, που βρίσκεται αυτή τη στιγμή χοντρικά σε πιο υψηλή θέση παίζει ρόλο, χωρίς φυσικά το συγκεκριμένο γήπεδο να είναι η έδρα μας η πραγματική, αλλά νιώθεις αυτή τη σιγουριά του δικού σου σπιτιού. Σίγουρα παίζοντας εκεί έχεις ένα ψηλό απόλυτο και κατορθώνοντας να πάρεις και κάποιους βαθμούς εκτός θεωρώ ότι είναι μια ασφαλής οδός, για να μείνεις στην κατηγορία, κατά κάποιο τρόπο που είναι ο στόχος των περισσότερων ομάδων φέτος». 

Χ.Π.: «Νομίζω ότι δεν έχουν παίξει τόσο μεγάλο ρόλο οι έδρες, αν και η συγκομιδή των βαθμών, των περισσοτέρων είναι εντός έδρας. Η Παναχαϊκή ας πούμε μέχρι πρότινος είχε το απόλυτο στην έδρα της, εκτός από την απώλεια βαθμών με τον Ναυπακτιακό και ήταν δεύτερη, πίσω από τον Τηλυκράτη. Όλες οι ομάδες μπορούν να γκελάρουν παντού είτε εντός έδρας, είτε εκτός έδρας. Επομένως δεν παίζουν τόσο μεγάλο ρόλο οι έδρες. Βέβαια η έδρα, όποιος την διασφαλίσει με το απόλυτο έχει σίγουρα μια συγκομιδή βαθμών, την οποία την έχει προγραμματίσει στον σχεδιασμό της χρονιάς. Έτσι όπως είναι όμως ο όμιλος και η κατηγορία νομίζω ότι δεν είναι τόσο σημαντικό, όσο η έδρα της κάθε ομάδας, όσο τα στοχευμένα παιχνίδια που φιλοδοξεί να πάρει. Όπως εμείς για παράδειγμα στοχεύουμε να πάρουμε στα 3 εναπομείναντα παιχνίδια, 2 «διπλά». Θεωρώ ότι είναι εφικτός, ο στόχος μας αυτός και το απόλυτο φυσικά στην έδρα μας, γιατί μέχρι τώρα στην έδρα μας έχουμε απολέσει βαθμούς, οι οποίοι μας έχουν κοστίσει». 

Για την αγωνιστική εικόνα των ομάδων και πόσο έχει επηρεαστεί από τις αναβολές αγώνων λόγω κορωνοϊού

Α.Π.: «Έχουν επηρεαστεί πάρα πολύ και οι ομάδες και οι ποδοσφαιριστές. Σίγουρα όταν ο εβδομαδιαίος κύκλος αλλάζει από αγωνιστική σε αγωνιστική μπαίνουν εμβόλιμες αγωνιστικές, μετά υπάρχουν συνεχόμενα παιχνίδια μετά την προπέρσινη αγωνιστική απραξία, τα θύματα στην όλη υπόθεση είναι οι ποδοσφαιριστές και κανένας άλλος. Ειδικά βλέπουμε αυτό που γίνεται τώρα στην Super League 2 παίζοντας 8 και 9 παιχνίδια, μέσα σε ένα μήνα κάποιες ομάδες νομίζω ότι οι ποδοσφαιριστές είναι στα πρόθυρα κατάρρευσης». 

Β.Ξ.: «Εμείς πέρυσι ήμασταν 15 άτομα σε καραντίνα κι εγώ μαζί και σε 5 μέρες μας έβαλαν να παίξουμε πρωτάθλημα. Σε 18 μέρες είχαμε 6 αγωνιστικές κι εμείς ήμασταν αναγκασμένοι να παίζουμε κάθε Τετάρτη παιχνίδι. Τετάρτη – Κυριακή, Τετάρτη – Κυριακή συν την εμβόλιμη αγωνιστική που ήταν στον προγραμματισμό του πρωταθλήματος. Αυτό δεν νομίζω ότι επηρέασε τόσο πολύ τις ομάδες φέτος, γιατί αν εξαιρέσω τον Παναιγιάλειο, το Διαβολίτσι, την Παναχαϊκή μία αγωνιστική κάθισαν. Δεν είχαν το πρόβλημα που αντιμετωπίσαμε εμείς πέρυσι. Εμείς έχουμε ένα τεράστιο πρόβλημα, όσον αφορά την διεξαγωγή του πρωταθλήματος και την κλήρωση, διότι οι ομάδες που παίζουν πριν από εμάς έχουν ρεπό, με αποτέλεσμα εμείς να παίζουμε αγώνες πολλές φορές Κυριακή – Τετάρτη – Κυριακή και οι ομάδες που θα αντιμετωπίσουμε έχουν ρεπό πριν από εμάς. Αυτό είναι πολύ άσχημο, όσον αφορά την κλήρωση για εμάς, γιατί οι άλλοι παίζουν Κυριακή – Κυριακή και εμείς Κυριακή – Τετάρτη – Κυριακή και αυτό είναι πολύ άσχημο όσον αφορά για εμάς, γιατί οι αντίπαλοι έχουν την δυνατότητα να μας παρακολουθούν ενώ εμείς δεν έχουμε αυτή τη δυνατότητα…».

Μ.Σ.: «Αυτό είναι σίγουρα ένα πρόβλημα μεγάλο. Το αντιμετωπίσαμε κι εμείς. Αυτό το περνάνε όλες οι ομάδες  θεωρώ. Έχουμε αρχίσει και ζούμε με αυτό αν και θεωρώ ότι είναι στα τελευταία του. Δεν θεωρώ ότι του χρόνου θα έχουμε αναβολές, αλλά σίγουρα επηρεάζει τον ρυθμό των ομάδων, με αυτή την απραξία και δημιουργεί έτσι μια δυσλειτουργία στην ομάδα». 

Χ.Π.: «Αυτό είναι σημαντικός παράγοντας και είναι ένας παράγοντας, ο οποίος αν μη τι άλλο στις ομάδες έχει κοστίσει. Και σε εμένα έχει κοστίσει γιατί είχα κι εγώ στην ομάδα μου κρούσματα κατά καιρούς, κατά διαστήματα. Είτε 2, είτε 3 ποδοσφαιριστών, είτε 4 ποδοσφαιριστών που είχα τελευταία. Υπήρχαν μέσα στον μικρόκυλο της εβδομάδας, άλλοι έχουμε ελλείψεις από κορωνοϊό, με αποτέλεσμα η προπονητική διαδικασία είναι ελλειπής και οι ομάδες δεν μπορούν να κάνουν πολλά πράγματα. Αυτό βέβαια δυσκολεύει τα πράγματα, όταν πας να παίξεις σε αντίπαλο δυνατό και έχεις κρούσματα κορωνοϊού. Ακόμα όμως αυτό που έχουμε παρατηρήσει οι περισσότεροι προπονητές είναι ότι τα παιδιά που επανέρχονται από κορωνοϊό συνήθως βγάζουν είτε τραυματισμούς, είτε μία ανεξήγητη κόπωση, μεγάλης διάρκειας. Δηλαδή ποδοσφαιριστές που προέρχονται από δεκαήμερη νοσηλεία με κρούσματα κορωνοϊού και με υψηλό πυρετό είναι σύνηθες ότι τα παιδιά αυτά, για μεγάλο διάστημα δεν έχουν την απαιτούμενη ενέργεια και δεν έχουν και τις απαιτούμενες ανάσες, έτσι ώστε να είναι ανταγωνιστικοί στο σύνολο των ποδοσφαιριστών. Υπάρχουν προβλήματα, τα οποία θα έπρεπε η Πολιτεία και η ΕΠΟ να σκύψει πάνω από αυτά και να αναδείξει λίγο περισσότερο, την σημασία του κορωνοϊού στην διάρκεια του πρωταθλήματος». 

Για το αν ο ανταγωνισμός που υπάρχει θα πάει μέχρι το τέλος

Α.Π.: «Νομίζω ότι μέχρι το τέλος θα παλεύουν οι ομάδες και για την κατάκτηση της πρώτης θέσης, αλλά και για την κατάκτηση των θέσεων που οδηγούν στην παραμονή». 

Β.Ξ.:  «Φυσικά θα πάει μέχρι το τέλος, γιατί εάν κοιτάξετε την βαθμολογία τους η Παναχαϊκή με τον Τηλυκράτη, οι επόμενες ομάδες δηλαδή μέχρι την γραμμή του υποβιβασμού που βρισκόμαστε εμείς και ο Εθνικός Σκουλικάδου, που έχουμε τις πιο πολλές πιθανότητες να ανταγωνιστούμε αυτές τις ομάδες που είναι πάνω από τη γραμμή θα γίνει μεγάλη μάχη. Όλες οι ομάδες δηλαδή με ένα άτυχο αποτέλεσμα μπορούν να βρεθούν σε φάση υποβιβασμού. Είναι πολύ δύσκολο, γιατί βλέπουμε τον Ναυπακτιακό που πήγαινε για πρωτάθλημα είχε 29 βαθμούς, τον Αχέροντα Καναλακίου επίσης που πήγαινε για πρωτάθλημα. Είμαστε όλοι σε ένα λάκκο και πρέπει να πολεμήσουμε. Βέβαια κάποιες ομάδες παίζουν με ομάδες, που δεν έχουν στόχους όπως είναι η Αναγέννηση Άρτας, ο Αμβρακικός Λουτρού, το οποίο κι εμείς το έχουμε όπως είναι ο Παναιγιάλειος και υπάρχουν και αυτές οι ομάδες, όπως το Διαβολίτσι που δεν έχει βαθμολογικό ενδιαφέρον με 34 βαθμούς που έχει. Εξαρτάται πως θα παρουσιαστούν αυτές οι αδιάφορες ομάδες, στα παιχνίδια με τις ομάδες που έχουν στόχο την παραμονή». 

Μ.Σ.: «Πιστεύω ότι φέτος είμαστε στους στόχους μας. Ο στόχος ήταν από την αρχή να σωθεί η ομάδα. Στην αρχή βγάζοντας τα κομπιουτεράκια και υπολογίζοντας τις βαθμολογίες σίγουρα θα μας είχαν προς τις τελευταίες θέσεις. Όμως δείξαμε σφριγηλότατα δείξαμε χαρακτήρα, πολύ  δυνατό μέταλλο και βγάλαμε και ποιότητα. Από εκεί και πέρα η ομάδα βρίσκεται στις ψηλές θέσει και αυτό κάνει περήφανη όλη τη Μεσσηνία, γιατί είναι η μοναδική εκπρόσωπος του νομού και σίγουρα και την περιοχή του Διαβολιτσίου που είναι η τρίτη της χρονιά στη Γ΄Εθνική». 

Χ.Π.: «Ναι νομίζω ότι θα είναι μέχρι το τέλος και ειδικότερα στην ουρά, θα είναι μέχρι την τελευταία αγωνιστική, θα παίζεται πια ομάδα θα πέσει και ποια θα παραμείνει στην κατηγορία. Όσο για την κορυφή . Θεωρώ ότι ίσως έχουν ξεκαθαρίσει τα πράγματα λίγο νωρίτερα». 

«Η Παναχαϊκή έχει το προβάδισμα, ο πιο ανταγωνιστικός όμιλος»