MENU
 • Το ημερολόγιο δείχνει 26 Ιανουαρίου και μας χωρίζουν πέντε μέρες από το τέλος του χειμερινού μεταγραφικού «παράθυρου». Το ερώτημα είναι αν η ΑΕΚ κινδυνεύει να μείνει χωρίς προσθήκη.

 • Το «κινδυνεύει» δε το βάζω επειδώ εγώ εκτιμώ πως πρέπει να κάνει προσθήκη. Το βάζω επειδή υπάρχει απόφαση να γίνει προσθήκη, αμυντικού χαφ. «6αριού». Άρα το να μη καταφέρει να πάρει, αποτελεί κίνδυνο.

 • Αυτή τη στιγμή γίνεται ένα παιχνίδι για τον Έντερ Μπαλάντα τον Κολομβιανό της Μπριζ, που δε μπορείς να πειστείς εύκολα ότι υπάρχουν αρκετές πιθανότητες να έχει θετική κατάληξη. Και μάλλον έτσι είναι κιόλας.

 • Αυτό που σε φοβίζει σε τέτοιες περιπτώσεις κι έχει συμβεί στην ΑΕΚ στο παρελθόν, είναι το να χάνεται στην ουσία χρόνος με μια περίπτωση που θα έπρεπε να κολλήσουν πολλές εξαιρετικά δύσκολες προϋποθέσεις για να προχωρήσει. Και μη βρεθούμε από τον Μπαλάντα, τη Τρίτη να απαγγέλλουμε τη «Μπαλάντα του κυρ Μέντιου»...

 • Κατανοητό πως από τη στιγμή που έχουν οι άνθρωποι της ομάδας μια περίπτωση υψηλού επιπέδου βάσει βιογραφικού και τρέχουσας αγωνιστικής κατάστασης, από αυτές που πείθουν δηλαδή με το που θα τις ακούσεις, ο πειρασμός να το εξαντλήσεις το θέμα είναι μεγάλος. Ωστόσο δε μπορείς να αγνοήσεις πως μεγάλα δεν είναι τα χρονικά περιθώρια.

 • Θα ήμουν περισσότερο επιφυλακτικός να εκφράσω από σήμερα τις όποιες ανησυχίες, αν μου είχε προκύψει πως είχε συντελεστεί τα τελευταία 24ωρα πολύ σημαντική πρόοδος στο συγκεκριμένο θέμα. Δε μου προκύπτει.

 • Αυτό που μου προκύπτει είναι πως όσο δύσκολο φαίνεται σήμερα, άλλο τόσο δύσκολο θα φαίνεται κι αύριο. Ωστόσο λογικά είμαστε σε ένα σημείο που ακόμη και το μια μέρα παραπάνω να δώσεις να δεις πως θα μπορούσε να πάει, αρχίζει να εμπεριέχει μεγάλο ρίσκο.

 • Οι περιπτώσεις που σίγουρα η ΑΕΚ έκανε τη διαφορά το καλοκαίρι, δηλαδή Τσούμπερ κι Άμραμπατ, είναι πάντα το ιδανικό και για λόγους εντυπώσεων, όμως δε μπορούν να προκύπτουν σε κάθε μεταγραφική περίοδο. Πολύ πιο δύσκολο να προκύψουν τον Γενάρη. Ούτε γίνεται πάντα να κλείνεις τη τρύπα με μια επιλογή που θα έχει απόλυτα την έξωθεν καλή μαρτυρία κι αν δε βγει στο γήπεδο, θα είναι μόνο θέμα αστάθμητων παραγόντων.

 • Μεγαλύτερη ακόμη ανησυχία θα είχα αν μου πρόκυπτε πως αποτελεί μονόδρομο ο Μπαλάντα στη τελική ευθεία. Δε φαίνεται όμως να συμβαίνει κάτι τέτοιο. Οι υπεύθυνοι έχουν δουλέψει κι αυτό που βγαίνει προς τα έξω, τους αδικεί. Δηλαδή να φαίνεται επειδή είμαστε 26 του μήνα χωρίς κίνηση, πως έχουμε πρόβλημα. Είναι κάτι που δεν αποτυπώνει την αλήθεια. Τουλάχιστον σε μεγάλο βαθμό δεν αποτυπώνει την αλήθεια.

 • Υπάρχουν επιλογές που καλύπτουν τα «θέλω» του προπονητή και του σχεδιασμού. Και μπορούν να έχουν τελειώσει μέχρι Παρασκευή με Σάββατο ως προς τη βασική συμφωνία, για να έχουν ολοκληρωθεί και τα τυπικά ως το τέλος των μεταγραφών. Ωστόσο, όσο μειώνονται οι μέρες, μια στραβή να γίνει με κάποια περίπτωση που θεωρείς πως ελέγχεις λίγο πολύ, πόσα περιθώρια αντίδρασης θα υπάρχουν πλέον;

 • Για να μη παρεξηγηθώ. Δε κάνω τον παντογνώστη. Φυσικά και υπάρχουν πτυχές που μπορεί να μη γνωρίζω, ίσως και σημαντικές ακόμη. Που να αφορούν τις πιθανότητες για τον Μπαλάντα. Πάντα στη δουλειά μας μιλάμε με βάση τα δεδομένα που έχουμε καταφέρει να μάθουμε. Και με βάση αυτά, δε θα έλεγα την αλήθεια αν εδώ τώρα εξέφραζα μεγάλη αισιοδοξία κι εκτιμούσα πως αξίζει το κόπο να δοθεί κι άλλος χρόνος.

 • Επίσης, για να μη δημιουργείται η λάθος εντύπωση, όπως φαίνεται προς τα εκεί πάμε. Δηλαδή στο να κοιτάξουμε τις επιλογές που ίσως να μην κάνουν ως «πακέτο» το γκελ του Μπαλάντα που είναι διεθνής Κολομβιανός και βασικός στη Μπριζ, μέχρι τουλάχιστον τα δύο τελευταία της παιχνίδια, αλλά έχουμε λόγους να θεωρούμε πως θα μας βοηθήσουν να κάνουμε το βήμα μπρος εκεί που πονάμε.

 • Να πούμε εδώ, πως μιλάμε για «6άρια» σε κάθε περίπτωση. Ενδεχομένως κάποιος ή κάποιοι να μπορούν να πάρουν και το «8» κατά συνθήκη, αλλά βασικά μιλάμε για «6». Όπως είναι και ο Μπαλάντα. Καθαρό αμυντικό χαφ και μάλιστα δευτερευόντως και στόπερ ο Κολομβιανός.

 • Η επιλογή για το προφίλ του στόχου, σε συνεργασία πάντα με τον προπονητή εννοείται, έχει γίνει με συγκεκριμένα ζητούμενα βάσει των τακτικών απαιτήσεων του Γιαννίκη και του που φαίνεται να χωλαίνει το πράγμα ως τώρα εκεί, με βάση τις επιλογές που υπάρχουν.

 • Ο Λε Ταλέκ μπορεί να βγάλει παραπάνω, αλλά μπορεί και να μη βγάλει. Μπορεί να είναι στην ομάδα για αρκετό καιρό ακόμη, μπορεί να μην είναι. Ο Σιμόες επίσης δεν είναι ο παίκτης που κάποτε σε κάλυπτε στο «6», ειδικά σε τακτική προσέγγιση όπως με Πογέτ ή Χιμένεθ. Χωρίς προετοιμασία, από μεγάλο διάστημα απουσίας με σοβαρό τραυματισμό, μπήκε με πίεση, φορτώθηκε και είμαστε σε φάση που αυτό πια φαίνεται στην εικόνα του.

 • Σε κάθε περίπτωση, ο Γιαννίκης φαίνεται πρώτα να θέλει τον παίκτη που θα του δίνει ασφάλεια στην ανάγκη για αμυντική κάλυψη όταν η ομάδα ανοίγεται περισσότερο στο γήπεδο.

 • Πιστεύω πως αυτόν τον παίκτη θα τον πάρει στο τέλος η ΑΕΚ. Κι εφόσον βγει, μπορεί να παίξει μεγάλο ρόλο στη συνέχεια.

 

Ο χρόνος για την ΑΕΚ, δεν είναι πλέον σύμμαχος...
EVENTS