MENU

Διαβάζω όλες τις προηγούμενες μέρες πως ο κρατικός μηχανισμός είναι σε ετοιμότητα, σε μια προσπάθεια της κυβέρνησης να πείσει πως θα κάνει τα πάντα σωστά. Προφανώς και η ίδια γνωρίζει πως δεν μπορεί να είναι σε ετοιμότητα, γιατί δεν έχει επενδύσει στις υποδομές, όμως σου λέει κάτσε να γραφτεί, αυτό θα μείνει στα βόδια. Σωστή προσέγγιση.

Όταν διαβάζεις λοιπόν φίλε συνέλληνα, πως ο κρατικός μηχανισμός είναι σε ετοιμότητα, προμηθεύεσαι όλα τα απαραίτητα, τσεκάρεις ταινίες, δημιουργείς συνθήκες τηλεργασίας και δεν το κουνάς ρούπι. 

Οι αγαπημένοι μου τύποι σε αυτές τις περιπτώσεις, είναι αυτοί που θέλουν να πάρουν μέρος στη κουβέντα και ξεκινάνε με τη φράση «δεν είμαστε εξοικειωμένοι στα χιόνια, γιατί χιονίζει σπάνια». Ενώ στις ζέστες που καίγεσαι ζωντανός και σε σώζουν Ρουμάνοι πυροσβέστες γιατί οι δικοί μας δεν έχουν υποδομή ούτε για το περνά – περνά η μέλισσα, είσαι εξοικειωμένος. 

Η κάθε κυβέρνηση λειτουργεί πάντα σε σχέση με την πίεση που της ασκεί ο λαός. Όταν το μεγαλύτερο κομμάτι του λαού είναι οπαδοί μίας παράταξης και όχι κριτές μίας κοινωνίας που θα μεγαλώσουν τα παιδιά τους, όχι υποδομές δεν θα δεις ζώον, αλλά και ο μισθός σου θα πέσει, τα πάγιά σου θα πάνε στον Θεό και θα σου φταίνε όλοι οι άλλοι.

Σε αυτή τη φάση βέβαια, προσωπικά προσπαθώ να καταλάβω πώς είναι δυνατόν να έχει χιονίσει παντού πλην της Θεσσαλονίκης. Γιατί αν κατάλαβα καλά από τις διαμαρτυρίες της ιστοσελίδας – αριθμός, χιόνισε τρελά και στον Πειραιά.    

Βέβαια είδα κάτι φωτογραφίες στο μοναδικό πραγματικό Ολυμπιακό ΜΜΕ, το ΦΩΣ, σύμφωνα με τις οποίες ο μοναδικός κρατικός μηχανισμός που δούλεψε στη χώρα, είναι αυτός της ομάδας του Πειραιά. Καθαρό το γήπεδο, με χιόνι φάση ξηροδερμίας που δεν είναι ικανό να στερήσει τη χαρά του παιχνιδιού από τους φίλους της ομάδας.

Η ιστοσελίδα – αριθμός πάντως, που πολεμά τον Ολυμπιακό ξεκάθαρα, έβγαλε σενάριο διαμαρτυρίας πως αναβάλλεται το ΑΕΚ – ΠΑΟΚ και όχι το Ολυμπιακός – Παναιτωλικός και το Λαμία – Άρης – πακέτο πάνε αυτοί – κάτι που μειώνει ξεκάθαρα τον εξαιρετικό κρατικό μηχανισμό της ομάδας τους.

Λίγο νωρίτερα πάντως, κατάλαβα πως το ΑΕΚ – ΠΑΟΚ θα αναβληθεί, όταν διάβαζα ρεπορτάζ ΑΕΚ. Είχα υπόψιν μου πως υπάρχει ενδεχόμενο να παίξουν μπακότερμα και χωρίς Ιρανούς, όμως αυτό που με άγγιξε είναι ο εγκλωβισμός του Γιαννίκη με τον Δημητριάδη στα Σπάτα.

Αρχικά σοκαρίστηκα, γιατί σκέφτηκα το δράμα του Μπιλ και τούμπαλιν, για το τι μπορεί να λέει με τον Γιαννίκη εγκλωβισμένος. Μιλάμε για το πλέον αταίριαστο ζευγάρι στην ιστορία των ζευγαριών. Στη συνέχεια βέβαια, μου ήρθε επιχειρηματική ιδέα.

Αν δεν είχαν να φάνε οι άνθρωποι, τι θα έκαναν; Κάπου εκεί μου δημιουργήθηκε η ιδέα για το airfood, μία υπηρεσία delivery με drones. Μικρή επένδυση, δέκα – δεκαπέντε drones και δεκαπέντε προσλήψεις με πληρωμή ανά πτήση – νομίζω έτσι κάνει η wolt ανά παραγγελία – και καπέλο 15 ευρώ ανά παραγγελία γιατί συνήθως αποκλεισμένοι είναι οι πλούσιοι. Αν θέλουν, ας μη τα δώσουν.

Η συγκεκριμένη επένδυση, δεν έχει και κινδύνους. Δεν υπάρχει πιθανότητα δυστυχήματος, εκτός αν ο πιλότος είναι μαστουρωμένος και νομίζει πως παίζει το aviator – ενώ μιλάμε για μία ξεκάθαρα ανέπαφη παράδοση.

Ποδοσφαιρικά, καλύτερα που δεν γίνεται το ΑΕΚ – ΠΑΟΚ, γιατί καλό είναι για το ποδόσφαιρο να έχουν οι ομάδες μία σχετική πληρότητα σε αναμετρήσεις που παίζονται στόχοι. Και σε μία εποχή πανδημίας, πριν έναν μήνα ήμουν αποδεκατισμένος εγώ, τώρα η ΑΕΚ και πάει λέγοντας. Το να περάσω την ΑΕΚ με αυτά τα προβλήματα, δεν μου κάνει κλικ. Θα κατεβούμε ένα τετραήμερο, να παίξουμε και τα δύο, να τελειώνουμε. Να κάνουμε και καμιά δουλειά.

Τέλος, θα ήθελα να τοποθετηθώ για την υπόθεση των πέναλτι.

Για πρώτη φορά στην ιστορία του ο ΠΑΟΚ είναι πρώτος στα πέναλτι. Σε εποχή που υπάρχει VAR και όχι τότε που ο Γιαννακόπουλος χόρευε τουίστ μπαίνοντας στην περιοχή και ο Αλεξανδρής τα κέρδιζε με μακροβούτια.

Προσπαθώντας να ψυχολογήσω τις αντιδράσεις των απέναντι, διαπιστώνω μία νοοτροπία του στυλ «εσύ απαγορεύεται να είσαι πρώτος στα πέναλτι». Υπάρχει μία λογική, άλλο το να συμβαίνει αυτό με ομάδα του κέντρου και άλλο της περιφέρειας. Το δεύτερο, δεν είναι ανεκτό από την κοινή γνώμη, είναι δεν είναι τα πέναλτι. Αυτό δεν το εξετάζει κανείς.

Βασικά τη μόνη περιφέρεια που ξέρω, είναι αυτή της Κιμ Καρντάσιαν. Να ξεκινήσουμε από τα βασικά. Δεύτερον, να λογίζομαι εγώ ως περιφέρεια, ο Θεσσαλονικιός και να με αντιμετωπίζουν με απαξίωση κάποιοι που απλά μένουν στην Αθήνα ενώ κατάγονται από σημεία που αν δεν παντρευτείς την πρώτη σου ξαδέρφη σε διώχνουν, το βρίσκω κάπως ακραίο.

Να μάθετε να είστε δίκαιοι. Έτυχε φέτος και κερδίζω τα περισσότερα πέναλτι. Παράλληλα, έχω πετύχει τα περισσότερα γκολ απ όλους σε ροή αγώνα, έχω εννοείται την καλύτερη επίθεση, είμαι δεύτερος σε κατοχή με 1% πίσω από τον ΠΑΟ, κάνω μισό λεπτό επιθέσεις μέχρι να βρω γκολ, αλλάζω κατά μέσο όρο εννέα πάσες για να σκοράρω – πρώτος στη κατηγορία – και αν δεν είχα κάνει ένα αυτοκαταστροφικό καλοκαίρι θα ήμουν πρώτος.

Ο ΠΑΟΚ καλά μου παιδιά, την τελευταία δεκαετία είναι το νούμερο δύο ποδοσφαιρικό προϊόν της χώρας. Δεν είναι περιφέρεια. Εμπεδώστε το.  

Μόνο ο κρατικός μηχανισμός του Ολυμπιακού λειτούργησε
EVENTS