MENU

Τα άσχημα νέα έσκασαν στην αρχή της πανδημίας. Ο σήμερα 34χρονος άσος χτυπήθηκε από την κατάθλιψη σε μια περίοδο που τα ρεπορτάζ τον ήθελαν να έχει «πιάσει» τη σύζυγό του με άλλο άνδρα. Δεν επιβεβαιώνεται από κάπου ότι το ένα έχει σχέση με το άλλο, όμως το μόνο σίγουρο είναι ότι από το σημείο αυτό άρχισε η πτώση ενός παίκτη που μέχρι τότε ήταν από τους πιο φορμαρισμένους στην Ευρώπη.

Αν και η φόρμα και η βαθμολογική θέση της Αταλάντα κάνουν τους περισσότερους να ξεχνούν τις απουσίες της, η ομάδα που θα βρει μπροστά του ο Ολυμπιακός στα νοκ-άουτ του Europa League, έχει μάθει πλέον να παίζει χωρίς τον αρτίστα της, ο οποίος δεν έχει απαλλαγεί από τον «εφιάλτη» του παρελθόντος. Ο «Πρίγκηπας της Σλοβενίας» ήταν ένας από τους βασικούς λόγους που η Αταλάντα άλλαξε επίπεδο τα τελευταία χρόνια, όμως το φινάλε του στο club φαίνεται πως δεν είναι όπως ενός παραμυθιού.

Η τελευταία φορά που αγωνίστηκε ήταν στο 2-6 επί της Ουντινέζε καθώς στα πρόσφατα ματς με Βενέτσια και Ιντερ βρέθηκε εκτός αποστολής από τον Τζανπιέρο Γκασπερίνι. Η τελευταία φορά που έπαιξε βασικός, ήταν πριν έναν μήνα. Οι καλές μέρες του Ιλιτσιτς με την Αταλάντα βρίσκονται οριστικά στο παρελθόν, αφού όπως γίνεται σαφές στα πλέον αξιόπιστα ιταλικά Μέσα, ο Γιόζιπ συνεχίζει να δίνει μάχη με την κατάθλιψη, σε μια κατάσταση που, όπως είπαμε, ξεκίνησε την περίοδο του πρώτου lockdown.

Οπως προκύπτει από ρεπορτάζ, η κατάσταση είναι περίπλοκη. Η Αταλάντα σαφώς χρειάζεται τα γκολ, την ποιότητα και την σπάνια ικανότητά του στην απρόβλεπτη ενέργεια και τη δημιουργία ανισορροπίας στην αντίπαλη άμυνα, όμως τη δεδομένη στιγμή ο Σλοβένος δεν μπορεί να τα προσφέρει, αφού η κατάθλιψη δεν τον αφήνει. Και αυτό το ξέρει η διοίκηση του club του Μπέργκαμο και το αντιμετωπίζει ως ένα θέμα για το οποίο πρέπει άμεσα να βρεθεί λύση. Είτε προς τη μία, είτε προς την άλλη κατεύθυνση.

Γιατί υπάρχει ο ανθρώπινος παράγοντας σε μια τόσο ξεχωριστή και ευαίσθητη κατάσταση, όμως από την άλλη, όπως τονίζουν πάντα οι Ιταλοί, μιλάμε για έναν επαγγελματία. Αυτό που γίνεται κατανοητό από τα δημοσιεύματα είναι ότι στην La Dea μάλλον δεν είναι διατεθειμένοι να περιμένουν για πάντα τον Ιλιτσιτς.

Μέχρι στιγμής ο σύλλογος δεν έχει επικοινωνήσει κάτι και προσπαθεί να διαχειριστεί την υπόθεση με κατανόηση και διακριτικότητα, όπως συνέβη και το 2019. Δεδομένου ότι ο διεθνής άσος έχει συμβόλαιο μέχρι το 2023, δεν είναι δυνατόν να μείνει άμεσα ελεύθερος, όμως δεν πρέπει να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να τεθεί στη λίστα με τους υπό παραχώρηση παίκτες.

Μια πιθανή μεταγραφή άλλωστε μπορεί να αφήσει και τις δύο πλευρές ικανοποιημένες. Την Αταλάντα επειδή θα απαλλαγεί από ένα σκηνικό που τείνει να γίνει μόνιμο, αλλά και τον ίδιο τον Ιλιτσιτς, αφού με μια μετακίνηση ίσως καταφέρει να πατήσει ένεση αδρεναλίνης στο τελευταίο κομμάτι της καριέρας του.

Και τις τρεις βασικά. Γιατί σε μια τέτοια περίπτωση ο Ολυμπιακός δεν θα βρει απέναντί του έναν παίκτη που με μια ενέργεια μπορεί να αλλάξει ένα παιχνίδι...

Τον νίκησε η κατάθλιψη: Σοκ με Ίλιτσιτς στην Αταλάντα πριν από τον Ολυμπιακό!
EVENTS