MENU

Το 0-0 είναι ένα αποτέλεσμα που δίνει δικαίωμα στην ομάδα που δεν δέχτηκε εντός έδρας γκολ, να παίξει για δύο αποτελέσματα. Η ΑΕΚ μπορεί να μην έχασε στη Τούμπα στο κακό φεγγάρι της, όμως έχει μεγάλο δρόμο να διαβεί μέχρι να περάσει στα ημιτελικά. Και αυτό που μας έχει δείξει η ιστορία, είναι πως ο ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ σκοράρει.

Ο Λουτσέσκου σήμερα μάλλον αναγκάστηκε να αλλάξει το κέντρο του και το πλήρωσε. Έχοντας απέναντί του μία ΑΕΚ που ήθελε να παίξει στο ανοιχτό γήπεδο, οι κακές του αμυντικές μεταβάσεις χωρίς τον Τσιγγάρα, παραλίγο να δώσουν πολύ μεγαλύτερο πλεονέκτημα από αυτό που εν τέλει έδωσε η λευκή ισοπαλία στην Ένωση.

Ο ΠΑΟΚ κέρδισε επτά σερί παιχνίδια έχοντας τον Τσιγγάρα σε ρόλο χαμάλη και αυτή η αλλαγή του στοίχησε στην ισορροπία του.

Το θέμα για την Ένωση, είναι πως αυτό που έπαιξε στη Τούμπα, δεν μπορεί να το παίξει στο ΟΑΚΑ. Όλες οι φάσεις της είναι σε ανοιχτό γήπεδο, όμως παίζοντας για ένα αποτέλεσμα θα πρέπει να δημιουργήσει. Πιθανότατα ποντάρει στις όποιες επιστροφές, αλλά ακόμα και με αυτές, ποδόσφαιρο κατοχής δεν μπορεί να παίξει χωρίς να αφήσει κενά.

Ο ΠΑΟΚ δεν ήταν δημιουργικός γιατί ήταν φλύαρος, γιατί ο Ζίφκοβιτς δικαιούται μία κακή μέρα, γιατί ο Λουτσέσκου άργησε να κάνει τις αλλαγές. Μπορούσε ένα δεκάλεπτο νωρίτερα σίγουρα και όταν έκανε το σχήμα άκρως επιθετικό, η ΑΕΚ επέλεξε να παίξει με τον χρόνο και οι αλλαγές του Γιαννίκη να διασφαλίσουν τα μετώπισθεν. Αυτό μάλλον έφερε και την αντίδραση του Λουτσέσκου στις δηλώσεις, κάτι που για πολλούς είναι υπερβολή για μένα είναι ο τρόπος του να περάσει μηνύματα εντός και εκτός ομάδας.

Σε μία εβδομάδα θα πιάσουμε ξανά το θέμα κύπελλο, πάμε τώρα στις ειδήσεις που έβγαλε η μέρα.

Τα πέντε εκατ. ευρώ για τον Σφιντέρσκι, είναι σίγουρα μία ανάσα γιατί έτσι όπως πήγαινε ο Πολωνός, μάλλον στο τέλος θα καιγόταν. Ο ΠΑΟΚ προφανώς και έδωσε το πράσινο φως στον Σφιντέρσκι να φύγει, γιατί καταλάβαιναν άπαντες πως η εικόνα του δεν βελτιωνόταν. Το αντίθετο συνέβαινε.

Είχε μία κουβέντα με τον κουμπάρο και καλό μου συνάδελφο, για το ότι ο ΠΑΟΚ αποδυναμώνεται που φεύγει. Προφανώς το έλεγε στη λογική του μείον ενός παίκτη. Όμως εγώ το σκέφτομαι λίγο διαφορετικά εδώ και καιρό.

Ειδικά στα φορ, ο ΠΑΟΚ χρειάζεται παίκτες που κάνουν τα βασικά σε ένα πολύ καλό επίπεδο. Που σκοράρουν, που δημιουργούν φάση από μόνοι τους, που είναι δυνατοί, που είναι γρήγοροι με τη μπάλα, που μπορούν να παίξουν στον χώρο. Ο Σφιντέρσκι έχει λίγα από αυτά τα στοιχεία. Κάτι αντίστοιχο και ο Τσόλακ.

Το μοτίβο των φορ που πρέπει να έχει ο ΠΑΟΚ είναι αυτό του Ολιβέιρα, ίσως και αυτό του Κούτσια μελλοντικά. Και αν θέλω να έχω έναν Άκπομ για να πιέσω, ας υπάρχει αλλά δεν μπορεί να είναι σημείο αναφοράς. Έτσι όπως έχω τα φορ του ΠΑΟΚ στο μυαλό μου, ούτε ο Τσόλακ έχει θέση. Η χρησιμότητά του είναι μόνο αριθμητική. Σίγουρα υπάρχουν άλλες ομάδες που βολεύονται από το παιχνίδι του. Ο ΠΑΟΚ δεν είναι μία από αυτές.

Μέσα σε αυτή τη λογική ο ΠΑΟΚ προχωρά τις μεταγραφές του. Από τα όσα έγραψα παραπάνω για το παιχνίδι, κατανοούν άπαντες γιατί επιλέγει ο Μπότο σε συνεργασία με τον Λουτσέσκου, να πάνε για τον Φελίπε Σοάρες.

Ο οποίος μαθαίνω είναι πολύ κοντά… 

 

Τα mind games του Ράζβαν και το κενό που – δεν – αφήνει ο Σφιντέρσκι
EVENTS