MENU

Ολοκληρώθηκε το ντέρμπι αιωνίων. Μία απ’ τις ελάχιστες φορές στην ιστορία των αναμετρήσεων Παναθηναϊκού-Ολυμπιακού, που οι Πειραιώτες δεν πάτησαν περιοχή.

Τα «πυρά» των φίλων της ομάδας του λιμανιού, έχουν στόχο και τον Πέδρο Μαρτίνς. Ο Πορτογάλος παρέταξεαυτό το συνονθύλευμα που κατέβηκε στη Λεωφόρο, αυτός και οι συνεργάτες του προετοίμασαν την ομάδα αγωνιστικά και πνευματικά. Για να παίξει αυτό το… κάτι σαν ποδόσφαιρο. Με 4-5 φορές μεγαλύτερο μπάτζετ από τον Παναθηναϊκό, κατέβηκε με 3 κεντρικούς αμυντικούς να μαρκάρουν τον… Μακέντα.

Η λογική λέει πως με το που σφύριξε ο Πολωνός στο «Απόστολος Νικολαϊδης», ο τεχνικός του Ολυμπιακού και το τιμ του, θα είχαν το μυαλό τους ήδη στην επόμενη μέρα. Στο πώς θα δουλέψουν καλύτερα με την ομάδα, για να πάψει αυτή η κατάντια που παρουσίασαν στο χορτάρι. Για να ξεχάσει ο κόσμος του Ολυμπιακού την ντροπιαστική μεσοεπιθετική εικόνα. Αν και το «επιθετική» απλά συμπληρώνει τη λέξη.

Κι όμως! Μετά απ’ αυτό το ματς, ο «συνοδηγός»του Πέδρο Μαρτίνς, Αντόνιο Ενρίκες, αντί να ψάχνει τι πρέπει να διορθωθεί, έκανε την ανάρτηση της χρονιάς: Μια έρευνα ξένης ιστοσελίδας, σχετικά με τα πέναλτι. Αναφορικά με το πόσα έχει πάρει ο ΠΑΟΚ, αλλά και το πόσο… χαμηλά είναι ο Ολυμπιακός στη σχετική λίστα.

Ο Πορτογάλος βοηθός-συνοδηγός, λογικά θα περίμενε κάποιο πέναλτι στη Λεωφόρο ίσως. Μην παραξενεύεστε που τον αποκαλούμε συνοδηγό. Τι άλλο μπορεί να είναι ο Ενρίκες, με το πούλμαν που κατέβασε η ομάδα του λιμανιού στη Λεωφόρο;

Ίσως θα έπρεπε να τον ενημερώσει κάποιος, πως για να κερδίσεις πέναλτι πρέπει να πατήσεις περιοχή. Ή έστω να την πλησιάσεις. Διότι να κερδίσει μια ομάδα πέναλτι από τη μεσαία γραμμή και προς την άμυνά της, θα ήταν τραβηγμένο μέχρι και για τον Στράτο Παπουτσέλη.

Επίσης, αν το έχει πρόχειρο να μας παραθέσει και τα στοιχεία των πέναλτι που δεν έχουν καταλογιστεί σε βάρος των ομάδων. Πρόσφατο παράδειγμα οι δύο παραβάσεις στη Ριζούπολη που πέρασαν… επιδερμικά. Μήπως είχε πάει το πούλμαν για πλύσιμο και δεν παρακολούθησε την αναμέτρηση;

Η τριετία παραμονής στον Ολυμπιακό, μετατρέπει την προπαγάνδα σε δεύτερη φύση του ανθρώπου. Όσο καλός επαγγελματίας κι αν είναι, «ποτίζει» το μυαλό. Πείθει ακόμη κι αυτούς που θα έπρεπε να γνωρίζουν την αλήθεια. Ή έστω θα έπρεπε να την ψάξουν. Είτε πρόκειται για πέναλτι, είτε για κάρτες, είτε για φάουλ, είτε για τιμωρίες, είτε για αφαιρέσεις βαθμών, είτε για χρηματικά πρόστιμα. Όποια κατηγορία μπορεί να σκεφτεί.

Έλληνας, Πορτογάλος, απ’ όπου κι αν κατάγεται. Να δει αναλυτικά τα στοιχεία δεκαετιών. Για να ξέρει πριν αναρτήσει το οτιδήποτε. Επειδή κάποια ζητήματα δε σηκώνουν καν ανάλυση. Είτε είσαι προπονητής, είτε οδηγός λεωφορείου, είτε οδοκαθαριστής η αλήθεια είναι μία.

Και η ντροπή ντράπηκε. Τουλάχιστον κάποτε είχαν την αυτογνωσία κι έλεγαν «να φτιάξετε ομάδα να νικά τον διαιτητή». Τώρα η απάντηση θα μπορούσε να είναι «φτιάξτε ομάδα να πατά περιοχή», ή έστω «φτιάξτε ομάδα να κερδίζει ένα κόρνερ».

Μέχρι να ενημερωθεί σχετικά ο Αντόνιο Ενρίκες, ας απολαύσει τα κρασιά που πρέπει να του έστειλε ο κηπουρός της Λεωφόρου. Για να τον ευχαριστήσει αυτόν και όλο τον Ολυμπιακό, που άφησαν απάτητο το μισό γήπεδο και το χορτάρι δε χρειάζεται συντήρηση…

Ίσως φταίει ο ΠΑΟΚ που του έχει χαλάσει τη μαγιά εδώ και 5 χρόνια με ένα αήττητο κερδισμένο πρωτάθλημα και μερικά Κύπελλα, τελειώνοντας την εποχή της μονοφαγίας που επιβαλλόταν με… άλλους τρόπους. Κι από τη νέα σεζόν έρχεται κι ο ιστορικός του αντίπαλος να τον κοιτάξει στα μάτια στη μάχη του πρωταθλητισμού, κάνοντας τη ζωή του ακόμα πιο δύσκολη. Οπότε η προπαγάνδα από βοηθούς, συνοδηγούς ή οτιδήποτε άλλο θα πολλαπλασιαστεί…

Το «ευχαριστώ» του κηπουρού της Λεωφόρου στον συνοδηγό του Μαρτίνς
EVENTS